Widok

Azaliowa- Strefa 30 ???

Witam!

Czy tylko mi przeszkadza, ze kierowcy jeżdżący ulicą Azaliową jeżdżą bezprzepisowo? Z tego co się orientuje, to na osiedlu Karczemki powinna obowiązywać zasada 30/h- wszędzie. Chodnik jest wręcz zrównany z ulicą przez co odprowadzenie dziecka do szkoły jest wręcz przerażającą sprawą- kierowcy totalnie ignorują zasady naszego osiedla. Czy da się coś z tym zrobić?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja klikam codziennie. Nawet ma budzik ustawiony, żeby nie zapomnieć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

4:2 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

0:0

Zamiast chodzić ruchliwą trasą i narażać dzieci na niebezpieczeństwo to zapraszam do sklepu Żabka na Storczykowej. Codziennie pyszne kanapeczki, jogurty,owoce, a dla starszych z 6,7 klasie w super promocji Tigera w puszczę 0.33.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ha ha ha szymon placaca Ci za the reklamy zabki pod kazdym wątkiem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam sobie pisze bo to właściciel;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drodzy Państwo,nasz szef Szymon Krause nie pisze postów na forum!.Jest ktoś kto podpisuje się jego błędnie napisanym nazwiskiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

0:1 :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A mnie zastanawia to kto weryfikuje zgłoszenia i np. na jakiej podstawie odrzuca.. zgłaszałam już kilka razy nieprawidłowe parkowanie w okolicach szkoły i żadnego nie ma. Może trzeba zdjęcia dołączać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Najlepiej zadzwonić na Policję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A załączanie zdjęć to tez niegłupi pomysł. Łącznie z rejestracjami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Fajne te zamontowane buźki tyle, że czerowne prawie nie gaśnie. Sam się łapię, że przekraczam (nieznacznie ale jednak) ale przynajmniej wiem, ze musze nad tym popracowac. Noga z gazu kierowcy!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Te buźki to fajny pomysł, ale ta na Azaliowej zainstalowana zdecydowanie za blisko szkoły. A druga koło netto znowu jest zakryta znakiem o wjeździe do strefy 30. Polska myśl techniczna. Zawsze zrobione na odpier....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokładnie. Umiejscowienie za znakiem beznadziejne. Ja ją zauważyłem dopiero za którymś razem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktoś się orientuje co to są za tiry:

- CP Transport
- steinbach expeditions?

Te dwa olbrzymie tiry jeżdżą przez nasze osiedle dzień w dzień. Domyślam się, ze skracają sobie drogę. Ruch tranzytowy cały czas kwitnie.
Nie powinnismy mieć czasem znaku zakazu wjazdu dla takich olbrzymich tirów?
Jeden z nich jest podwójny- masakrycznie duży.
Wkurza mnie to, ze tiry mają szczelność wjeżdżać na zabudowane osiedle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego są potrzebne przewężenia z przejściami i słupki no i znak i ktoś tego przypilnuje. Inaczej to tylko akademickie gadanie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wystarczy zrobić to co rowerzyści - wyjechać w piątek o 16 tej tłumem 20 samochodów i jeździć z prędkością 20 km/ w kółko od Karczemek na Kokoszki iz powrotem...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej darować sobie policję bo potem można mieć problemy z sąsiadami i z policja jak co chwile coś zgłaszasz. A po drugie primo SLU ! Jest ktoś tu normalny ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

23 stycznia odbędzie się spotkanie w sprawie koncepcji uspokojenia ruchu drogowego w Kokoszkach, podczas którego zostanie zaprezentowany projekt wykonany przez Gdański Zarząd Dróg i Zieleni.
Projekt ten dotyczy przede wszystkim Karczemek i Kokoszek z uwagi na wzmożony i uciążliwy ruch samochodowy przez te osiedla.

Miejsce: Pozytywna Szkoła Podstawowa
Dzień: 23 stycznia 2018 roku (wtorek)
Godzina: 18.00
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W dniu dzisiejszym 18 stycznia o godz. 15.25 przechodząc przez jedyne przejście dla pieszych na ul. Azalowej w kierunku szkoły będąc już na drugim etapie przejścia i prawie schodząc już z przejścia mało nie zostałem potrącony przez kierujacego samochodem marki Skoda (Fabia lub Rapid) charakterystyczny niebieski kolor o początkowym numerze rejestracyjnym GD. Kierowca widział mnie z odległości co najmniej 10 metrów a mimo to widząc mnie na przejściu jeszcze dodał gazu i z impetem najechał na próg zwalniajacy na którym są pasy o włos mijając sie z moja nogą. Zastanawiam się czemu mają służą tego rodzaju prowokacje na drodze? Szkoda że to przejście nie jest objęte moniotoringiem. Może o taki należałoby wystąpić do ZDiZ?! To jedyne przejście na Azaliowej w strefie 30 i jeszcze niektórym kierowcom mało ostrzeżeń!!!!
do góry