Widok

BARDZO PROSZĘ !

Pana kierowcę z dość nowego Freelandera GD..... , który dzisiaj wczesnym popołudniem jadąc w kierunku Wrzeszcza na wysokości Lerua Merle postanowił umyć przednią szybę, aby następnym razem tego tak nie robił !!! Chodzi o to że jechałem za tym panem motocyklem....
Ani nie "Lany Poniedziałek", ani "Śmingus Dyngus" a czułem się jak po sporym deszczu. Mało tego, było dość ciepło, jechałem wolno i miałem otwartą szybę w kasku...Opiłem się jakiegoś płynu do szyb, chyba zielone jabłuszko. :-)) Tak więc bardzo proszę kierowców aut o wcześniejsze zerknięcie we wsteczne lusterko, zanim uruchomicie spryskiwacze. To na prawdę nic przyjemnego taki prysznic. Pana z Freelandera, szczególnie proszę....Z góry dziękuję. :-))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ciesz się, że nie jechałeś za mną. Mam jeszcze prawie cały zbiorniczek niebieskiego aura nano, więc po moim pryskaniu mógłbyś stracić PJ za pijaństwo ;-)

Nigdy do głowy by mi nie przyszło, że komuś może przeszkadzać to, że płuczę sobie szyby. Dzięki za ostrzeżenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
nastepnym razem zachowaj bezpieczna (glownie dla ciebie) odleglosc

a spryskiwacza bede uzywal kiedy mi sie bedzie podobalo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
Re: BARDZO PROSZĘ !

nastepnym razem zachowaj bezpieczna (glownie dla ciebie) odleglosc

a spryskiwacza bede uzywal kiedy mi sie bedzie podobalo

~freelanderGD

Standardowa odpowiedź polskiego kierowcy. Liczę się tylko ja a jadąc patrzę tylko na koniec własnej maski. Do powyższej wypowiedzi należałoby dodać: będę parkował gdzie i jak mi się podoba niezależnie od tego komu i jaką sprawię tym trudność, będę wjeżdżał na skrzyżowanie nie mając miejsca żeby z niego zjechać a tym samym zablokuję ruch na ulicy poprzecznej, będę wykonywał podczas jazdy najdziwniejsze i najbardziej nieprzemyślane manewry jakie mi przyjdą do głowy zupełnie nie licząc się z innymi uczestnikami ruchu. A dlaczego? Bo tak mi się będzie podobało.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
odpowiadając autorowi wątku:

masz racje , ja obiecuje zwrocic uwage na motocyklistow, zreszta zawsze ich przepuszczam pierwszych.

a do wszystkich innych "buraczanych" wypowiedzi - moze czasem warto spojrzec dalej niz koniec maski własnego auta :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko czekać aż trafisz na takiego "inteligenta" jak Ty i zamiast kulturalnie Cie o coś poprosić, tak jak to zrobił autor tego tematu, po prostu urwie Ci z buta lusterko, bo tak mu się będzie podobało.

Tak ciężko faktycznie pomyśleć o innych. Szkoda słów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja kiedyś myłem sobie szybkę i w tym samym czasie podjechało obok dwóch kolesi w kabriolecie......poniosłem rękę a Oni nie robili z tego wielkiego halo...po prostu wszyscy mieliśmy ubaw z tej sytuacji.............a Ty od razu walisz z grubej rury (!!!), może koleś Cię nie widział jak przykleiłeś się do zderzaka a może widział tylko próbował Cię odkleić?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Czytal ze zrozumieniem,autor chyba wyraznie napisal ze prosi...wiec chyba nie wali z grubej rury...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakby grzecznie prosił te nie stawiał by wykrzykników....sama czytaj ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
O ile dobrze zauwazyłem znajduje sie 1 wykrzyknik i to na dodatek w Temacie, a nie w jego tesci :)
Zreszta wykrzyknik a wykrzykniki to spora róznica :)
Ciekawe czy ktokolwiek inny chciałby zostac potraktowany spryskiwaczem podczas jazdy lub postoju, albo nawet czysta woda.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Pana kierowcę z dość nowego Freelandera GD..... , który dzisiaj wczesnym popołudniem jadąc w kierunku Wrzeszcza na wysokości Lerua Merle postanowił umyć przednią szybę, aby następnym razem tego tak nie robił !!! "

....coś słabo zauważyłeś, ale to tak jest jak się tylko tytuły czyta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na koncu jest "usmieszek"wiec to chyba jednak nie opieprz...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście że nikogo nie opieprzałem! Gdybym to chciał zrobić w stosunku do kierowcy tego freelandera to bym to zrobił na ulicy. Nie podejrzewałem Go też o celowe takie działanie. Ot, zwykła niewiedza, niepomyślenie. Dlatego poprosiłem wszystkich kierowców o "ostrożniejsze" mycie szyb. A wykrzykniki wcale nie wstawiłem jako krzyk, a raczej jako wielkość mojej prośby.
p.s. Nigdy nie kleję się do czyjegoś zderzaka. "Jeżdżę, więc myślę...Gdy przestanę, nie chcę myśleć co się stanie..."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po pierwsze:
Używanie spryskiwaczy nie jest zabronione, a nóż kolesiowi ptak napaskudził, ale takiego scenariusza to bym Tobie nie życzył :-)
Po drugie:
Poczytaj sobie o netykiecie, to wtedy będziesz wiedział co oznacza "!!!" w tekście....pewnie zrobiłeś to nieświadomie, jak napisałeś wyżej ale ktoś inny może to odebrać w inny sposób.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Po raz kolejny stwierdzam, że te łapki w dół/w górę to jacyś debile wstawiają, bo inaczej się tego nie da określić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mam gdzieś motocyklistów bo oni mnie też mają mnie gdzieś. Zasuwaj szybkę gościu bo ci robaczek wpadnie w oczko i będzie kłopot. Motocykliści są beznadziejni i w ogóle nie patrzą na innych użytkowników dróg. Dopiero jak im się stanie jakaś krzywda to "patrzcie w lusterka wsteczne!". A ja mam to w d.pie. A co by było jakbyś jechał "dość szybko"? Nie wiesz to ja ci powiem - nie opił byś się zielonego jabłuszka więc jak masz motor to zapier... ile fabryka dała a wspomożesz polską transplantologię!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Nie moge uwierzyc ze w polsce zyja tacy ludzie...brak slow
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zluzuj Chłopie! Jak dobrze walnę w 4oo to tylko paznokcie będą do przeszczepu, bo reszta popęka. Daj na luz z tą transplantologią i zastanów się: Lubisz stać na światłach i włączać w słoneczny dzien wycieraczki, bo ktoś z przodu ma tak kiepsko wyregulowane spryskiwacze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chłopie, wystarczy dobrze wyregulować spryskiwacze. One docelowo mają trafiać w szybę nie na dach ;]
Chłopie, nie kłóć sie z właścicielami 4oo bo to i tak strata nerwów.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Motoryzacja

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

Auto Części (8 odpowiedzi)

Cześć, Gdzie kupię tanio Auto Części przez internet? Niestety w Gdańsku się cenią ;/ a na olx...

JAKI MOTOCYKL (32 odpowiedzi)

Jaki motocykl polecacie jako pierwszy dla osoby która chce używać motocykla dla przyjemności i...

do góry