Szczerze odradzam wszystkim tego oto liceum. Jestem uczniem klasy humanistycznej (w tym roku kończę szkołę średnią - na szczęście) i muszę przyznać, że naprawdę jest mi ciężko wypowiedzieć się w jakikolwiek pozytywny sposób na temat tego ogólniaka. Poziom języka angielskiego to dno ( nauczycielka zamiast realizować z nami program to przez połowę lekcji opowiadała nam swoje życiowe historie i różne, nudne anegdotki). Facet od matmy to totalny absurd - nie nauczył mnie niczego i gdyby nie fakt, że moich rodziców stać na dodatkowe zajęcia to w życiu nie zdałbym matury z matematyki. Średnio przez 45 minut lekcji rozwiązywaliśmy 2 albo 3 zadania. Co więcej, będąc w klasie humanistycznej język polski nie był realizowany w zakresie rozszerzonym. Sala od WF-u jest stara i mała, w szkole nie ma żadnej świetlicy, przez co zintegrowanie się z uczniami z innymi klas jest praktycznie niemożliwe. Kółka pozalekcyjne nie istnieją, chyba że za dodatkową opłatą. Kontakt z nauczycielami jest bardzo ograniczony, co moim zdaniem również jest dużym minusem. Reasumując, 3 lata spędzone w tej szkole traktuję jako bardzo nieprzyjemne przeżycie.