Widok

BMW (Bolid Młodych Wiesniaków)

Tak patrze sobie kto siedzi w samochodach marki BMW i stwierdzam ,ze jest to najgorsza czesc spoleczenstwa czyli gówniarze ktrórzy stwarzaja zagrozenie na drodze oraz dziadki ktorym samochodzik ma dodać splendoru i kupuja jak najwiekszy bo maja za to coś malego.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
Trudno mi zrozumieć dorosły facet, chyba a podnieca się jakimiś gadżetami typu chromowana ramka, mocniejszy silnik o pięć koni itd. Koniec świata. Ludzie auto jak para butów, jak się zużyje wyrzucam. po kimś nie chodzę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trudno mi zrozumieć dorosła kobieta, chyba a podnieca się jakimiś gadżetami typu posrebrzana klamerka przy szpilkach, wyższy obcas o 5 cm itd. Koniec świata. Ludzie, para butów jak auto, jak się zużyje wyrzucam, po kimś nie jeżdżę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Volvo zawsze kojarzyło mi się z solidnością i nie ukrywam, że mocno zastanawiam się nad zakupem któregoś z XC. Muszę sprawdzić, jak się prowadzi to auto. A co do mietka, to mam ugruntowaną opinię, że dobre auta tej marki skończyły w 1994 - a jeśli już miałbym wybierać, to s-klasę...no ale to już inne pieniądze:)
Dobre:)
sami szowiniści :D
Ty się podniecasz nową szmatką, ja uwielbiam gwizd silnika mojej X3 - de gustibus non est disputandum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja się podniecam rykiem mojego cherokee i nowym zakupem yamahy virago :D ot! kobietom w głowie nie tylko 'szmatki' ;-)
Grand Cherokee nie ryczy, a mruczy, a to zasadnicza różnica o_O
Kobiety rozumiem ale faceta niestety niie. Chyba że zniewieściały pawik ma niską samoocenę i próbuje się dowartościować. Jeszcze porównanie do kobiety że im wolno. To się jeszcze umaluj jeden z drugim, bardziej zwrócicie na siebie uwagę. Napisałem że samochód jak buty jak się zużyją wyrzucam
Napisałam Cherokee, a nie Grand Cherokee, Halewicz. Poza tym jest stworzony w teren więc ryczy :D Jeśli nie jeździłeś to nie wiesz o co chodzi.
Off road nie dla mnie, szkoda auta.
wcale nie szkoda. Po to jest stworzone ;-) Trzeba znać jego moc, moc błota!
I to jest typowy prostak. Zakup auta na raty a na utrzymanie brak kasy i pytanie na forum gdzie taniej kupić i naprawić. Żenada
I to jest typowy prostak. Zakup auta na raty a na utrzymanie brak kasy i pytanie na forum gdzie taniej kupić i naprawić. Żenada
Kogo nazywasz prostakiem?
Hal spodziewalem sie ze ty czlowiek "biznesu" to jezdzisz bmw ale x5 3.0d a nie jakims wynalazkiem typu x3.Tylko nie kompromituj sie prosze jak powiesz ze masz na oku x1
Cóż, nie stać mnie na X5, dlatego jeżdżę X3 - ale jak dobrze pójdzie, to na koniec roku i X5 może się znajdzie:)
Nie kompromituję się jeżdżeniem X3 - ty za to kompromitujesz się zabieraniem głosu w tym wątku. W ogóle wiesz, co to znaczy jeździć BMW?
Halewicz nie kompromituje się proszę , Twoja wypowiedź potwierdza fakt, że na motoryzacji się nie znasz w ogóle. Pokaż mi porównanie jakiegokolwiek BMW z Subaru na szutrach np. i opis właściwości trakcyjnych tych samochodów. A co do Twojej "wypasionej" x3 to to jest zabawka. Nie stać Cię na x5 ? to nie pisz bzdetów o trakcji w samochodach z AWD.
Stały napęd 4x4 w samochodach osobowych

Samochód osobowy ze stałym napędem 4x4 realizowanym przez centralny mechanizm różnicowy (m.in. wyżej poziomowane modele Audi quattro, modele z manualną skrzynią biegów Subaru S-AWD, Mercedes 4Matic) w stosunku do samochodu z napędem jednej osi ma większą zdolność poruszania się przy obniżonej przyczepności, ma większą zdolność do przyśpieszania przy obniżonej przyczepności, posiada większy zapas przyczepności bocznej w każdych warunkach przyczepności oraz w porównaniu z samochodami napędzanymi tylko na przednią oś umożliwia skuteczniejszą zmianę kierunku jazdy gdyż ma większą kierowalność w każdych warunkach przyczepności. Samochód osobowy ze stałym napędem 4x4 umożliwia szybszą i bezpieczniejszą jazdę w każdych warunkach przyczepności. Napęd na obie osie jest realizowany przy każdej prędkości jazdy i nadaje się do ciągłej pracy w warunkach drogowych nawet gdy koła są w ciągłym poślizgu (m.in. na długim górskim śliskim podjeździe).
Automatycznie dołączany napęd 4x4 w samochodach osobowych

Samochód osobowy z automatycznie dołączanym napędem 4x4 realizowanym przez sprzęgło lepkościowe (m.in. VCU) lub sprzęgło cierne wielotarczowe mokre (m.in. Haldex, BMW xDrive) w stosunku do samochodu z napędem jednej osi przy obniżonej przyczepności ma większą zdolność poruszania się i ma większą zdolność do przyśpieszania przy niskich prędkościach. Samochód osobowy z automatycznie dołączanym napędem 4x4 nie umożliwia szybszej i bezpieczniejszej jazdę w każdych warunkach przyczepności a ponadto trzeba mieć świadomość że napęd obu osi jest realizowany tylko do prędkości 5070 km/h. Napędy automatycznie dołączające drugą oś służą głównie do sprawnego ruszania i przyśpieszania przy niskich prędkościach w warunkach obniżonej przyczepności (lód, śnieg, brudny asfalt, mokry asfalt). Nie nadają się on do ciągłej pracy w warunkach drogowych (m.in. na długim górskim śliskim podjeździe) ze względu na przegrzewania się sprzęgła ciągle dołączającego napęd drugiej osi w przypadku występowania niemal ciągłego poślizgu osi napędzanej na stałe.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
Hal o ile dobrze pamiętam to chciałeś kupić Infiniti FX a co teraz zmiana planów. Co zbyt ekstrawagancki w porównaniu do x5 a jak tam Grand Cherokee. Nawiązując do twego pytania tak wiem co to znaczy jezdzic BMW i tez wiem jak ladnie smiga GCH gdyz mialem okazje takie prowadzic-nie wiem jak twoje ale te byla r6 4.0l i znajac polska metalnosc zostanie skalane gazem. A co do BMW to tytul watku idealnie pasuje do wiekszosci wlascicieli i kierowcow tej jak by nie bylo szanowanej i posiadajacej tradycje marki. A jak nie wiesz o czym pisze to znaczy ze nie jestes az tak wielkim fanem tej zacnej marki.
Moze pamietasz takie autka jak BMW 507, 2002, 327, e24 mogl bym tak dalej pisac - to sa samochody z dusza projektowano je z pasja a nie dla checi zysku. W nowych BMW jest zero pasji i emocji. Chociaz emocje sa jak jedzie sie do ASO - ale nazwa zobowiazuje Bedziesz Miec Wydatki. Ale znajac zycie zaraz pojawi sie mister Halewicz i bedzie mi pisac ze sie nie znam i ze zazdroszcze takim jak on ich samochodu. I tu bedzie nasz "ukochany" :) Halewicz w bledzie gdyz nie jestem zazdrosny i jak bym mial mozliwosc to wolal bym samochod z dusza a nie zaden nowy wodotrysk. Ale coz jestem "mlody" i sie nie znam na tak zacnej marce ;)
do góry