Widok
BMW X3
Szybki i elastyczny, innowacyjny i estetyczny, wszechstronny i solidny: wymagania stawiane nowoczesnym samochodom mogą być bardzo różne. Szczególnie wtedy, gdy kierowca przyzwyczajony jest spontanicznie realizować swoje pomysły. BMW X3 spełnia te wymagania, ponieważ jako pierwsze kompaktowe auto typu Sports Activity Vehicle z inteligentnym napędem na cztery koła może pochwalić się ...
więcej
więcej
Tylko ładnie wygląda
AUtko ma fajny wygląd ale jeżdze nim już jakis czas i wiem że to był błąd... za te pieniądze można jeździć dużo lepszym autkiem i bardziej niezawodnym. W siedzeniu kierowcy ogrzewanie siedzenia wypaliło mi dziure w tapicerce... i przy pasku od klimatyzacji nie ma żadnych napinaczy w wyniku czego cały czas spada pasek... A o komforcie to można zapomnieć. Wcześniej jeździłem SKodą fabią 1.2 i chętnie bym sie przesiadł z powrotem na Fabie... gdyby tylko był w niej mocniejszy silnik... to nie żart... to są fakty...
Głupota roku
Wypaliło ci dziurę jak podłaczyłes na krótko podgrzewanie fotela bo innej opcji nie ma, mata ma zabezpieczenia termiczne i przeciążeniowe(jak robi zwarcie), a tak naprawde to mysle ze nawet nie siedziales w x3 tylko jestes fanatykiem grupy VW dla ubogich, byle co wsadza do srodka i juz wielki tuning
znawca tematu
Nie piszcie glupot to jest samochod wysokiej klasy i wspaniale sie prowadzi pod warunkiem ze wybierzecie wersje sport z usztywnionym zawieszeniem.Inaczej auto jest za miekkie .To nie tylko blad BMW bo na przyklad volvo robi dramatyczne te suwy po ktorych jak sie wysiada to sie chce wymiotowac od bujania mam na mysli x90.
Probowalem BMW x 3 z silnikiem malenkim ale preznym 2 litrowym dieslem i bylem zaskoczony ze siedze sobie wysoko ,mam pelny przeglad sytuacji na autostrdzie i wszystkich zostawilem z tylu .Przy duzych predkosciach prakowalo tego usztywnienia zawieszenia typu sport.To byl jedyny mankament.
Probowalem BMW x 3 z silnikiem malenkim ale preznym 2 litrowym dieslem i bylem zaskoczony ze siedze sobie wysoko ,mam pelny przeglad sytuacji na autostrdzie i wszystkich zostawilem z tylu .Przy duzych predkosciach prakowalo tego usztywnienia zawieszenia typu sport.To byl jedyny mankament.
Test jazdy x3- ZADOWOLENIE
Mam takie autko. Wiec na poczatek powiem tak mam wersje ameryknska wszystkie "wodotryski" ...Prowadzenie Na 5z+ silnik benzyna 2,5 rocznik 2006. Zawieszenie sztywne, prowadzi sie bardzo dobrze, jedyny mankament to ekonomika ok 15 litrow po miescie. Reszta bez zarzutu. Robi wrazenie. Mam 30 lat i oczekuje od auta prezencji i dynamiki. W tym aucieje znajduje. Tych co nie stac jest dobra informacja : za 10 lat moze bedziecie mogli nim pojezdzic.Pod wzgledem porownania do mercedesa ML to bardzo mercedes wypada slabo bo np przy jedzie na autostradzie ML'em buja na boki podczas wyprzedzania TIRow - w x3 tego zjawiska nie ma poprostu plynie. Pozdrawiam
...
Śmieszna jest jedna rzecz że kolo nagle się przesiada ze "skoda Fabia" która ma wartość 1.2 na bmw x3 zmierzam do tego że kolo porostu gada głupoty bo cena nowej fabii to koło 30tys a x3 zaczyna się od 146 tys chyba dobra załóżmy że koleś kupił dobitą używkę (dla tego wszystko mu się psuje) za około 60 tyś ale nie zapominajmy że utrzymanie samego auta też kosztuje x3 spali najmniej koło 10 litrów w mieście a taka skoda max 6,5 ale paliwo to taki mały pikuś w przypadku ubezpieczenia ubezpieczenie x3 kosztuje koło 1.500zł/1 miesiąc a skody myślę z 500 zł max. Mam osobiście X3 3.0i w automacie i ze stałym napędem 4x4 to drażni mnie to ze autko potrafi spalić 20L+ w miescie
płonąca dupa
moje x3 też wypaliło mi dziure w fotelu , jechałem autkiem i cos zaczeło śmierdzieć spalenizna myślałem ze to samochód przed mną, smród nie do wytrzymania zatrzymałem sie zajzałem pod maske i nic ,później zauwazyłem ze siedzenie sie kopci , jeszcze padła mi turbina , wszystko w przeciągu jednej zimy masakra
BMW X 3 wspomaganie
Mam X3 3,0i amerykańska wersja. Założyłem gaz sekwencyjny w dobrej firmie i pali ok. 12-14 l/100km. Przy cenach gazu jest dobrze ok. 20 zł/100km. Wspomaganie jest progresywne i w miarę wzrostu szybkości twardnieje; pozwala to lepiej czuć auto i chroni przed kiwaniem kierownicą. Przy miękkim wyleciłbyś z drogi.
jest super ale
auto jest super. mam 3.0d 204 z niemałym przebiegiem 180kkm ale w doskonałym stanie. Jeździ się doskonale ...nic nie stuka, zawieszenie twarde (może za bardzo). Wrażenie robią skóry, które są jak nowe. Jedyną aczkolwiek bardzo wkurzającą wadą jest absolutny brak schowków. Porażka. Nie mialem jeszcze auta z tak żenującą wadą. Silnik bajka, osiągi aż za dobre jak na takie pudło. Pali w cyklu mieszanym 8l/100
polecam x3 po lifcie i silniki 2,0 D 150 KM
Auto jest prawie idealne. Trakcja rewelacja prowadzi sie jak po szynach! Zawieszenie sztywne moze troche za bardzo. Liczylem na to ze bedzie bardziej ekonomiczne bo duzo latam i to troche boli liczylem na 7l a praktycznie 2,0 d 150 km pali 8,5 Dopracowane w kazdym calu brak tylko schowkow Jestem mega zadowolony i zdecydowanie polecam wersje po roku 2007 po liftingu Szkoda ze trudno znalesc auto z malym przebiegiem bo malo kto chce sie rozstawac z dobrym autem Polecam kupowanie x3 w serwisach bmw za nasza granica Lepiej zaplacic wiecej ale miec radosc z jazdy ZDECYDOWANIE POLECAM
X3 dobry pomysł!
Autko jak dla mnie bomba! sprowadził mi go koleś z Holandii, 150kM, przede wszystkim co do spalania to auto o takiej wadze musi łyknąć "swoje" , ale komfort z jazdy jest tego wart. zajmuję się usługami i różnicę w paliwie po poprzednim aucie doliczam klientom :-) tyle co zauważyłem to nie trzeba zbyt mocno dodawać gazu, wtedy autko fajnie samo się rozbuja i ogień...
X3 2.0D
Mam to auto od 2009 i zrobilem prawie 200tys km, super sie prowadzi ,robilm trasy po 1300km wysiadajac tylko zeby wlac paliwo i wypic kawe, oczywiscie mam sport pakiet wiec na jazda po autostradzie to przyjemnosc ,natomiast juz nie to samo jak sie wyjedzie na typowe dziurawe polskie drogi. Co do sprawnosci technicznej wymienilem turbine po 130tys , mialem uszkodzone sterowanie sprzegla pomiedzy mostem przednim i tylnym ,wymienilem sterownik swiec zarowych i przepustnice powietrza na ssaniu kolektora, wymienilem kolo dwumasowe po ok 160 tys km-slysze tez od lakiegos czasu stuki w tylnym zawieszeniu przy ruszaniu w zakrecie. Samochod nigdy mi nie stanal na drodze zawsze dojechalem do celu wiec nie moge narzekac(z innymi moimi autami zdarzalo sie) Jak uzbieram troche kasy mam zamiar kupic nastepny X3 ale juz z silnikiem 3.0D bo ten jak dla mnie jest troche za slaby na to auto