Widok

BRAK KORKÓW

Zauważyliście spokój na drogach odkąd zaczął się rok szkolny? Praktycznie o każdej porze, przejechać można wszędzie bez większego stania. Zamknięcie Niepołomickiej - głównego wyjazdu z południowych dzielnic Gdańska - żaden problem, powiedziałbym nawet, że korki są mniejsze niż były, ale wiem, że spowodowane jest to brakiem bombelków. Do meritum - drodzy rodzice, wyciągnijcie wnioski, zobaczcie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba skończył nie zaczął
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie zaczął tylko skończył :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Rok szkolny

Się skończył...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zaczęły się wakacje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba oszalałeś... A co jak moje dziecko idąc na przystanek czy jadąc autobusem się spoci? Zapłacisz za straty moralne jak będzie śmierdzieć na lekcjach?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie zaczął się rok szkolny a skończył :) Natomiast nie przemówisz, mieszkam koło szkoły podstawowej, było nawet potracenie dziecka bo jakąś pancia w SUVie nie zobaczyła. Sąsiad czasami dla hecy podwozi dziecko do przedszkola, ma duży bus z namalowaną koparką jaki jest szok w przedszkolu, bo taki duży samochód i z koparką. Tak samo jak kiedyś do kościoła tak teraz im droższy SUV pod szkołą tym lepiej, Taka mentalność,
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sa korki na Przywidzkiej tylko pozniej nadal

Wracalam z miasta kolo 13 tej i w strone miadta Przywidzka stoi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Póki co ja płacę za jego darmową komunikację z której nie korzysta. Oddaj mi za to pieniądze w takim razie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja płacę nieporównywalnie więcej w podatkach za auto i paliwo żebyś ty miał ładniejsze miasto więc oszczędź sobie głupich tekstów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Korki sa

Teraz turyści blokują wjazd na obwodnice węzeł Karwiny. Trasa Kaszubska kierunek Gdańsk masakra, rozbijają się na obwodnicy , korkują Chwaszczyno. Wszystko po staremu. Czekać końca wakacji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wywoluj wilka z losu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, na bank są w Gdyni turyści :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A gdzie mają być, na Szadółkach? xD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Problemem jest brak szkół w rejonie Gdańsk południe, mamy ogrom sypialni a tylko kilka szkół podstawowych i ani jednej szkoły średniej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie. Problemem jest to, że mieszkańcy południa i przede wszystkim okolic nie chcą posyłać dzieci do swoich rejonowych szkół w okolicznych wioskach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Raczej nie...

Oni świadomie, wychowują takie kaleki życiowe, ciężko mi to zrozumieć, przecież sami chodzili do szkoły z buta.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słaby trolling
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dlatego że tych szkół nie ma. szkoła w Kowalach jest przepełniona i jedzie na dwie zmiany, to samo na Wielkopolskie,j czy w dopiero co otwartej szkole na Srebrnej. W ogromnej podstawówce w Straszynie jest 10 klas pierwszych i ponad 130 nauczycieli, a to i tak za mało.
O szkołach średnich nie ma co mówić - wszystkie są w starych dzielnicach Gdańska - stąd problemy z dojazdami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry