Widok

BRAK KORKÓW

Zauważyliście spokój na drogach odkąd zaczął się rok szkolny? Praktycznie o każdej porze, przejechać można wszędzie bez większego stania. Zamknięcie Niepołomickiej - głównego wyjazdu z południowych dzielnic Gdańska - żaden problem, powiedziałbym nawet, że korki są mniejsze niż były, ale wiem, że spowodowane jest to brakiem bombelków. Do meritum - drodzy rodzice, wyciągnijcie wnioski, zobaczcie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba skończył nie zaczął
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie zaczął tylko skończył :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Rok szkolny

Się skończył...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zaczęły się wakacje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba oszalałeś... A co jak moje dziecko idąc na przystanek czy jadąc autobusem się spoci? Zapłacisz za straty moralne jak będzie śmierdzieć na lekcjach?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 15

Póki co ja płacę za jego darmową komunikację z której nie korzysta. Oddaj mi za to pieniądze w takim razie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja płacę nieporównywalnie więcej w podatkach za auto i paliwo żebyś ty miał ładniejsze miasto więc oszczędź sobie głupich tekstów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Słaby trolling
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie zaczął się rok szkolny a skończył :) Natomiast nie przemówisz, mieszkam koło szkoły podstawowej, było nawet potracenie dziecka bo jakąś pancia w SUVie nie zobaczyła. Sąsiad czasami dla hecy podwozi dziecko do przedszkola, ma duży bus z namalowaną koparką jaki jest szok w przedszkolu, bo taki duży samochód i z koparką. Tak samo jak kiedyś do kościoła tak teraz im droższy SUV pod szkołą tym lepiej, Taka mentalność,
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale co przemówić? chłop pisze że jest pusto i ma fajną drogę do pracy. ty też? to może będziecie jezdzić tym "smierdzączym"

autobusem. nie róbcie korków, tylko komunikacją miejską. ale z was bambiki. przeciez nie musi stary przegryw jezdzic autem, może sobie podjechać, przejść się do pracy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sa korki na Przywidzkiej tylko pozniej nadal

Wracalam z miasta kolo 13 tej i w strone miadta Przywidzka stoi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Korki sa

Teraz turyści blokują wjazd na obwodnice węzeł Karwiny. Trasa Kaszubska kierunek Gdańsk masakra, rozbijają się na obwodnicy , korkują Chwaszczyno. Wszystko po staremu. Czekać końca wakacji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, na bank są w Gdyni turyści :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A gdzie mają być, na Szadółkach? xD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wywoluj wilka z losu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problemem jest brak szkół w rejonie Gdańsk południe, mamy ogrom sypialni a tylko kilka szkół podstawowych i ani jednej szkoły średniej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie. Problemem jest to, że mieszkańcy południa i przede wszystkim okolic nie chcą posyłać dzieci do swoich rejonowych szkół w okolicznych wioskach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego że tych szkół nie ma. szkoła w Kowalach jest przepełniona i jedzie na dwie zmiany, to samo na Wielkopolskie,j czy w dopiero co otwartej szkole na Srebrnej. W ogromnej podstawówce w Straszynie jest 10 klas pierwszych i ponad 130 nauczycieli, a to i tak za mało.
O szkołach średnich nie ma co mówić - wszystkie są w starych dzielnicach Gdańska - stąd problemy z dojazdami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szkoła w Kolbudach

Szkoły są nie tylko w stronę Gdańska, moje dziecko od 2006 roku z Kowal jeździło pks-em opłacanym przez gminę, do szkoły w Kolbudach. Uczęszczał tam od zerówki do końca gimnazjum i nikt jego oraz jego kolegów do szkoły nie woził.

Raczej nie...

Oni świadomie, wychowują takie kaleki życiowe, ciężko mi to zrozumieć, przecież sami chodzili do szkoły z buta.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jest od lat

Bo rodzice muszą wozić do szkół swoje ameby, które nie są w stanie przejechać 1 przystanku skm albo zkm. Wychowują ludzi upośledzonych dla których za kilka lat samodzielne dostanie się z punktu A do B będzie czymś niemożliwym.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale gościu sam jezdzi autem, tak jak wy. dlaczego nie jezdzicie do pracy komunikacją?

nie potraficie przejechać z olimpijskiej do wrzeszcza autobusem? takie z was ameby, że musicie jechać autem? nie możecie zrobić zakupów w osiedlowym, tylko jechać autem do marketu? i czemu blokujecie ałtlet co weekend? naprawdę nie potraficie kupić gaci i koszulek w necie? tak jesteście upośledzeni, że nie wiecie co to bilet?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

i dlaczego tak niegrzecznie? dlaczego opisujesz swoje dzieci na raporcie? wiesz, że zawsze możesz liczyć na pomoc

i wrzucic jeszcze zagubionego kotka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

sęk w tym

że ci rodzice nie widzą "jak fajnie się żyje", bo ich tam poprostu nie ma. Kapujesz, że piszesz do nikogo?

ale co? jezdzisz do pracy komunikacją? naprawdę twoje meritum jest takie, że wyciągnij wnioski i nie każ innym

żyć po swojemu. skoro jezdzisz do pracy autem, to tak rób dalej. ale nie każ nam robić czegoś innego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

a widzisz różnicę pomiędzy przejazdem , a ? Gdy często trzeba kręcić w kółko, bo bombelek nie dojdzie sam? Myślisz, że ci rodzice chodzą teraz do pracy pieszo? Nie - jeżdża tak jak jeździli, tylko bombelek śpi smacznie i nie trzeba go podrzucać pod szkołę.

Jest napisane zakończył... potraficie czytać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty tak poważnie pierwszy raz zobaczyłeś że dzień wolny od szkoły =mniejsze natezenie ruchu?

Ej, pierwszy raz dziękuję adminowi za edycję postu "zaczął" vs "zakończył" :)) A odpowiadając co niektórym - tak, to pierwszy rok od kilku jak pamiętam, żeby aż tak wyraźnie było widać zakończenie roku szkolnego :) nie wiem z czego to wynika, ale przy obecnych remontach (pół obwodnicy + Niepołomicka) spodziewałem się korków od pracy do domu, a jest pięknie.
do góry