Widok

BUKIET ŚLUBNY - POTRZEBUJĘ NATCHNIENIA

Kupię Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
Szukam wymarzonego bukietu ślubnego. Do tej pory nie znalazłam żadnej niezwykłej wiązanki. Proszę polećcie mi coś !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bukiet najlepiej uzależnić od wybranego koloru przewodniego i miesiąca w którym bierzesz ślub.
Tutaj są piękne galerie:
http://lovemydress.pl/kalendarz-bukietow-slubnych-cz-2/
Pomogę w dekoracji - mam sporo materiałów: szkło, wazony, skertingi, pokrowce -> koliberq@gmail.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak się kształtują ceny?
Ostatnio Pani w kwiaciarni, w Gdyni zwaliła mnie z nóg mówiąc cenę za bukiet ślubny. Miałam nadzieję zmieścić się w 200zł
ważny jest model sukienki, kolor makijazu i Twoja figura, kwiaty, ktore lubisz... tak by bukiet był pięknym uzupełnieniem całej Ciebie jesli bukiet nie jest z kwiatów egzotycznych - np storczyki, strelicje, protea... w 200 zł na pewno sie zmieścisz.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sądzę, że wygląd bukietu ślubnego zależy od typu sukienki, ilości ozdób dlatego trudno jest mi coś doradzić. Dlatego powiem co ja mam zamiar wykonać na swój ślub :)
Troszkę zdolności dekoratorskich posiadam, a ceny wiązanek ślubnych powalają więc zdecydowałam się sama zrobić sobie bukiet Pomysły mam dwa. Jeden klasyczny. Zakupiłam mikrofon florystyczny i będę kwiaty upychać po prostu kwiaty w gąbeczkę. Chcę zrobić bukiecik z czerwonych róż i kremowych kalii, klasyczny bez szaleństw.

Natomiast jeżeli szukasz czegoś oryginalnego, proponuję Ci bukiecik- torebeczkę :)
Przykładowy wygląd :

http://bi.gazeta.pl/im/0/2142/z2142780X,Pastelowa-torebka--Bukiecik-w-ksztalcie-torebki-powstal.jpg

Jak dla mnie coś nowego, innego. Ale najważniejsze- wygodnego. Bez problemu podczas zakładania obrączek czy przyjmowania życzeń można ją sobie zawiesić na nadgarstku. Zrobić ja własnoręczne również jest bardzo prosto. To także mój drugi pomysł, zobaczymy która wiązanka lepiej mi wyjdzie :)
Podoba mi się ta torebeczka
Też chciałam sobie zrobić coś sama. Może podpowiesz mi jak ją zrobić.
Podaję maila gaya_5@wp.pl
Inspiracje, dziewczyna robi naprawdę fajne bukiety - https://www.facebook.com/natrawie?fref=ts
Zależy jakie lubisz kwiaty, w jakim miesiącu bierzesz ślub i jaką masz sukienkę

To temat szeroki
Ja biorę we wrześniu, mam koronkową suknie
i wiązankę chciałabym w tym stylu

image

a tu stronka, która mnie inspiruje. Słoneczniki będą nie tylko w wiązance ale to jest taki motyw przewodni:)

inspirowanewesele.pl/tag/tort-weselny-ze-slonecznikiem/
będę miała bardzo podobny bukiet, choć to dopiero za rok ;)
Słoneczniki są piękne!!! a orientuje się ktoś czy na koniec czerwca będą dostępne? bo w sumie to piszą, że słoneczniki kwitną od lipca do października i zastanawiam się czy ja na 28.06 się też załapię...
image
będą koleżanka miała ślub 8 czerwca i miała własnie słoneczniki
Taki bukiet kupisz w kwiaciarni za ok 50 zl nie mówiąc ze to ślubny. niektóre kwiaciarnie maja już ułożone wiązanki do wyboru.
nie wierze! to tak samo można w dzień slubu isc do cukierni i kupic ciasto na wage bo przecież wyjdzie taniej jak nie powiesz, ze to wesele...

masakra...
Czyżby ironia? :P
Taka jest niestety prawda i jak ktoś może i chce zaoszczędzić, to ja nie widzę problemu z niedopowiedzeniem po co ta wiązanka, czy inne rzeczy. Kiedy ja szukałam miejsca na obiad po ślubie, kiedy restauracje dowiadywały się, że to ma być obiad po ślubie ceny wzrastały o średnio 50%. A nie wiem co to dla nich za różnica czy to będzie obiad po weselu czy urodziny babci Pelagii.
Też miałam oszukać kwiaciarnie, ale stwierdziłam, że kwiaty zrobię sobie sama. Jak ktoś sam płaci za wesele/ślub to inaczej patrzy na możliwość oszczędzenia nawet paru złotych.
takiej głupoty dawno nie czytałam...jeżeli nie wiesz jak robi się wiązanki ślubne, jak trzeba je zabezpieczać i dokładnie wykonać to się nie wypowiadaj. Polecam iść na pole i samemu zrobic bukiet na ten ważny dzień, wtedy nikt Cie nie okradnie...

głupota 1szego stopnia

a po 2gie, wiązanki wykonane juz w kwiaciarni gotowe do zakupu nigdy nie będą sie nadawały na bukiet ślubny, używa się innych dekoracji, większych mniej trwałych...no ale powodzenia, kupcie taka na swój ślub

tylko pamiętajcie że chytry dwa razy traci, a na zdjęciach ślubnych bedziecie mieli piękna pamiątke swojej oszczędności:)
a moze dlatego cena wzrasta ze na slubie goscie mogą sie zasiedziec do 2 rano, a na urodzinach pewnie gora do 22?

co oznacza wiecej kasy za prad za obsluge
no chyba ze powiesz gosciom ze o 21 wypad z restauracji?

acha a po 2gie skoro restauracja będzie miala weselny obiad to straca innych gosci, bo np ja bym nie chciala jesc obiadu/kolacji przy imprezie ktora miala byc tylko obiadem weselnym a napewno będzie dluzsza impreza..

wiem co mowie bo moja przyjaciolka tez miala "tylko" obiad weselny i sie przedluzylo do 1 w nocy..a nie miala smialosci powiedziec gosiom WYPAD a tym bardziej restaucaja
byłam na ślubie gdzie wiązanka była ze sztucznych kwiatów. Długo nie mogłam się nadziwić;)
Zrobić bukiet ślubny czy jakikolwiek inny, tym bardziej klasyczny bez wymyślnych pierdół jest moim zdaniem banalnie łatwo. I co za różnica czy zrobisz go sama czy kwiaciarnia? Kwiaty te same. Jakoś wątpię, żeby te z kwiaciarni były super mega hiper trwałe bo to na ślub. Bez żadnego podkładu wytrzymają tyle samo, jeżeli są kupione świeże. A ja mam zamiar kupować w hurtowni więc są świeże.
Robiłam już wiązanki sama i nie tylko z polnych kwiatów, uważam że każdy da radę zrobić to sam. Jak chcesz wydawać niepotrzebnie kasę proszę bardzo. Ale drożej nie znaczy lepiej.

Co do drugiej rzeczy odnośnie przyjęcie/obiadu.
To nie mój problem, że ktoś nie zarobi. Skoro decydują się zorganizować komuś urodziny to od razu wiedzą, że tego dnia wesela nie będzie. Dlatego nie rozumiem podwyżki cen. Tym bardziej jeżeli jest od razu powiedziane, że przy samym obiedzie, sala wynajmowana jest na maksymalnie 5 godzin. Więc nie zasiedzę się do godziny 2 nad ranem, bo zwyczajnie powiedzą mi do widzenia. A jeżeli nie będę chciała to dopłaty w większości wypadków za każdą godzinę są tak duże, że się nie opłaca. I jest to zawarte w umowach, które należy podpisać. I nie uwierzę, że Twoja koleżanka nie dopłacała za przedłużona imprezę. A jeżeli nie to powiem tylko, że jej się udało wzbogacić na głupocie szefostwa owego miejsca.

A zresztą, jeżeli decydujesz się na obiad tak jak ja opisywałam to we wcześniejszym poście, nie przewidujesz również pożywienia dla gości ' na potem'. Moim więc zdaniem, dalsza impreza odpada. Rozumiem mini wesela i tak dalej. Ale nie rozumiem podwyższania cen kilku godzinnego obiadu, tylko dlatego że wcześniej był ślub. I na moim obiedzie będą tylko najbliżsi. Małe przyjęcie, na małych salach, które szukałam specjalnie, więc też nie zbiednieją z powodu utraty wesela. I wszyscy goście są uprzedzeni o czasie imprezy. problemu jakoś nie widzę.

Nie każdy zaprzedaje duszę diabłu, żeby wydać mega ślub i weselicho. Dla mnie najważniejszy jest moment przysięgi. Obiad jest podziękowaniem dla gości, którzy postanowili być z nami w tym dniu. Tyle :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Arvela Zgadzam się znam wiele osób które same robią wiązanki i dekoracje i wiele innych rzeczy i brawo !

Mówić o oszczędności to pomyślcie że nie każdemu rodzice fundują ten dzien ..

ja mimo że m dobrze zarabia to również szukałam "okazji" i tak nie mam nowej sukni
pepsi 1 l itp kupiłam na promocji za 1,99 a nie 3:78
stargowałam się na cenie sali
dekorujemy sami zaproszenia księga itp reczna robota

i tak też zaoszczędziłam z kwiaciarni która wyceniła moją wiązankę 2 kwiatki we wlosy 4 butonierki opaskę wiązanke dla światkowej i wiązankę pod ołtarz na ponad 1200/1500zł zapłaciłam za to 600zł z robocizną u Pani która ma złote ręce a mało tego wyszło że użyje o 8 kwiatków Cantedeski więcej niż kwiaciarnia

i nie uważam żeby moje wesele było gorsze od pary która dała za to samo 10 tyś więcej

bo to mój dzień i będzie taki jaki oboje chcemy liczy się to co tego dnia chcemy sobie powiedzieć a nie w jakim otoczeniu mogłabym nawet mieć jednego kwiatka i niech się gapią i gadają :) My wiemy czym sie kierowaliśmy
wole mieć skromniej niż po weselu modlić się czy w kopertach będzie tyle żeby zapłacić za sale albo czy wytrzymamy do kolejnej wypłaty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niektóre wiązanki pewnie trudno zrobić samemu ale akurat ten bukiet ze słoneczników jest prosty. Sama kupowałam taki gotowy za 38zl-cena słonecznika obecnie to 5zł!!
suknie tez same szyjecie? hehe...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry