Widok

Bactrim? ktoś stosował?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mam pytanie odnośnie tego leku, czy to antybiotyk?
czy jest dobry? i co zrobić jeśli krótko po podaniu dziecko zwróciło a lek ma być podany co 12 godzin?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie antybiotyk - zdania sa podzielone co jego dawania bo niektorzy uwazaja ze to cos jak biseptol
Raz podawałam córce i pomógł.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moja pediatra mowila ze to antybiotyk tylko ze jeden z tych slabszych, moja mala go brala i pomaga. A co do zwrocenia to moze zadzwon do lekarza i niech ci powie czy wziasc jeszcze raz czy dopiero za 12 godzin
antybiotyk,
jeden z najlepszych i najskuteczniejszych w stosowaniu u dzieci,
jak zwróciło maleństwo od razu to podaj raz jeszcze (jak cos tak zwróciło po ok pol godz to nie podawaj).
moj mlodszy syn stale zwracal lekarstwa (rowniez antybiotyki) i pani dr powiedziala, ze jak zwroci do godz. od podania, to trzeba podac raz jeszcze, bo lek jeszcze nie zdazyl sie wchlonac do organizmu. U nas to niestety nic nie dawalo, bo druga dawka tak jak i pierwsza rowniez ladowala na podlodze ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja dawałam, moim obu dziewczynką, ,super pomaga :)
imageimage
Bactrim należy do grupy sulfonamidów, nie jest antybiotykiem.
moje dzieciaki uczula
Bactrim nie jest antybiotykiem!

To lek z grupy biseptoli.

Podawałam chyba ze 2 razy ale z tego co wiem czasami jest za słaby i kończy się i tak na antybiotyku.

Ja osobiście go nie lubię i naczytałam się sporo,że nie jest wcale dobry ale dużo pediatrów go jednak stosuje na lekkie infekcje.
właśnie go stosuję u mojego synka, nie jest to antybiotyk, a lek przeciwbakteryjny - odsyłam do ulotki. Mam nadzieję, że działa, bo tępimy bakterie układu moczowego, a w piątek zobaczę, czy przynosi rezultaty.

Jedynie nie wiem czy, można wychodzić na dwór z dzieckiem, które je bierze, i czy może być szczepione? a może lepiej przełożyć?
image
image
Jeśli występuje jakiekolwiek zakażenie czy infekcja nie należy szczepic
dzieki, to sobie dwa tygodnie odczekam i wówczas dopiero pójdę
image
image
myśmy właśnie skończyli kuracje tym lekiem..nam pomógł :)
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
nasz maluch tez go dostal jak mial 3,5 mca. to antybiotyk. nam szybko pomogl
image

image
moja córka czesto dostawala Bactrim. Jak pamiętam to nie jest to antybiotyk. U nas na małą działał, był szybki i skuteczny. Mała często brała, ale ona wogóle chorowita była.
Podawałam go mojemu 4 miesięcznemu synkowi. Zapisał mi go pediatra podczas wizyty prywatnej, mówiąc, że jest to taki półantybiotyk. Potem nasza pediatra na NFZ to potwierdziła. U nas sprawdził się w 100 %.
Bactrim - lek z grupy bakteriostatyków. Jak to rozumieć?
Jest to lek, którego zadaniem jest zatrzymanie namnażania bakterii. W lekkich infekcjach (szczegolnie na poczatku choroby) warto stosowac. Przynosi szybko dobre efekty. Nie jest antybiotykiem, ale warto stosowac leki oslonowe np lacidofil. czesto w trakcie podawania wystepuje wysypka na calym ciele, jest to zpeslanka do zaprzestania podawania z powodu nadwrazliwosci na ten lek. polecam
ja bym nie podała jeszcze raz jak dziecko zwróciło...nie wiadomo ile leku zostało w organizmie a przedawkowanie jest gorsze niż za mała ilość leku...
actrim podaje sie gdy nie jest jeszcze potrzebny antybiotyk!! mój syn ma na niego uczulenie dostał wysypki po nim a córka dwie pierwsze dawki zwymiotowała bo tak często jest przy takich lekach!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry