Widok

Bactrim? ktoś stosował?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mam pytanie odnośnie tego leku, czy to antybiotyk?
czy jest dobry? i co zrobić jeśli krótko po podaniu dziecko zwróciło a lek ma być podany co 12 godzin?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie antybiotyk - zdania sa podzielone co jego dawania bo niektorzy uwazaja ze to cos jak biseptol
Raz podawałam córce i pomógł.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moja pediatra mowila ze to antybiotyk tylko ze jeden z tych slabszych, moja mala go brala i pomaga. A co do zwrocenia to moze zadzwon do lekarza i niech ci powie czy wziasc jeszcze raz czy dopiero za 12 godzin
antybiotyk,
jeden z najlepszych i najskuteczniejszych w stosowaniu u dzieci,
jak zwróciło maleństwo od razu to podaj raz jeszcze (jak cos tak zwróciło po ok pol godz to nie podawaj).
moj mlodszy syn stale zwracal lekarstwa (rowniez antybiotyki) i pani dr powiedziala, ze jak zwroci do godz. od podania, to trzeba podac raz jeszcze, bo lek jeszcze nie zdazyl sie wchlonac do organizmu. U nas to niestety nic nie dawalo, bo druga dawka tak jak i pierwsza rowniez ladowala na podlodze ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja dawałam, moim obu dziewczynką, ,super pomaga :)
imageimage
Bactrim należy do grupy sulfonamidów, nie jest antybiotykiem.
moje dzieciaki uczula
Bactrim nie jest antybiotykiem!

To lek z grupy biseptoli.

Podawałam chyba ze 2 razy ale z tego co wiem czasami jest za słaby i kończy się i tak na antybiotyku.

Ja osobiście go nie lubię i naczytałam się sporo,że nie jest wcale dobry ale dużo pediatrów go jednak stosuje na lekkie infekcje.
właśnie go stosuję u mojego synka, nie jest to antybiotyk, a lek przeciwbakteryjny - odsyłam do ulotki. Mam nadzieję, że działa, bo tępimy bakterie układu moczowego, a w piątek zobaczę, czy przynosi rezultaty.

Jedynie nie wiem czy, można wychodzić na dwór z dzieckiem, które je bierze, i czy może być szczepione? a może lepiej przełożyć?
image
image
Jeśli występuje jakiekolwiek zakażenie czy infekcja nie należy szczepic
dzieki, to sobie dwa tygodnie odczekam i wówczas dopiero pójdę
image
image
myśmy właśnie skończyli kuracje tym lekiem..nam pomógł :)
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
nasz maluch tez go dostal jak mial 3,5 mca. to antybiotyk. nam szybko pomogl
image

image
moja córka czesto dostawala Bactrim. Jak pamiętam to nie jest to antybiotyk. U nas na małą działał, był szybki i skuteczny. Mała często brała, ale ona wogóle chorowita była.
Podawałam go mojemu 4 miesięcznemu synkowi. Zapisał mi go pediatra podczas wizyty prywatnej, mówiąc, że jest to taki półantybiotyk. Potem nasza pediatra na NFZ to potwierdziła. U nas sprawdził się w 100 %.
Bactrim - lek z grupy bakteriostatyków. Jak to rozumieć?
Jest to lek, którego zadaniem jest zatrzymanie namnażania bakterii. W lekkich infekcjach (szczegolnie na poczatku choroby) warto stosowac. Przynosi szybko dobre efekty. Nie jest antybiotykiem, ale warto stosowac leki oslonowe np lacidofil. czesto w trakcie podawania wystepuje wysypka na calym ciele, jest to zpeslanka do zaprzestania podawania z powodu nadwrazliwosci na ten lek. polecam
ja bym nie podała jeszcze raz jak dziecko zwróciło...nie wiadomo ile leku zostało w organizmie a przedawkowanie jest gorsze niż za mała ilość leku...
actrim podaje sie gdy nie jest jeszcze potrzebny antybiotyk!! mój syn ma na niego uczulenie dostał wysypki po nim a córka dwie pierwsze dawki zwymiotowała bo tak często jest przy takich lekach!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry