Widok

Badanie crp z palca

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy wiecie może, które laboratorium pobiera krew z palca malucha na crp, poza szpitalem wojewódzkim i na polankach. Chodzi mi o gdańsk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czytałam że na zaspie w przychodni ojca Pio
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak dzięki już się dowiedziałam i załatwiłam. Chociaż powinni to robić we wszystkich przychodniach, ale taki kraj,że każdy robi co chce :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A możesz się podzielić wiedzą? :) Faktycznie w tej przychodni robią czy gdzieś jeszcze?
Mojemu trzylatkowi robili w Bruss na Kartuskiej.
Na morenie i na jaworzniaków w przychodni też pobieraja z palca jak zaznaczysz,że chcesz aby pobrali z palca
U nas kiedyś pobrali z palca, wynik 200 szybko do szpitala trafiliśmy, tam pobrali krew i wyszedł wynik 7. Tak więc te z palca to nie sa miarodajne, szkoda kasy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli pobiera się dość sprawnie niewielką ilość u malutkiego dziecka to jak najbardziej wynik prawidłowy. Pobranie centymetra krwi jak to się przyjęło robić może spowodować hemolize, zresztą z palca to pobiera się tylko roczniakom więc raczej bez problemu uzyskać odpowiednia ilosc krwi w szybkim czasie.
Nasza przychodnia na wzgorzu ul.jaworzniakow robi crp z palca, koszt 25 zl
w brusie 22zł, na morenie 15zł
A czy wynik jest od razu?
zależy od laboratorium, najczęściej robisz rano a wyniki sa popołudniu. nie ma znaczenia jaka metoda pobiera sie krew,
Tak, przy testach crp z palca maszyna po 2 minutach podaje wynik

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry