Widok
Bałagan na Pszennej
Na wysokości pszennej 132 (narożne mieszkanie z ogródkiem) jest wieczny bajzel, a bardziej jakiś skład rupieci - stare samochody, gruz, jakieś materiały budowlane. Czy ktoś zna tych lokatorów? Rozumiem, że mieszkamy na wsi, ale to już jest przesada. Może warto zwrócić uwagę. Współczuję sąsiadom.
Może i maja bałagan, ale to ich ogródek i ich sprawa. Mają swoje rzeczy u siebie, chyba że śmiecą u innych to co innego.
Ja bym bardziej zwrócił uwagę na ludzi którzy chodzą i zaglądają do ogródków i mieszkań, na wycieczki po oknami, na psy które robią kupę mi po domem, to mi przeszkadza a nie to co kto ma u siebie na ogródku,ale to tylko moja zdanie
Ja bym bardziej zwrócił uwagę na ludzi którzy chodzą i zaglądają do ogródków i mieszkań, na wycieczki po oknami, na psy które robią kupę mi po domem, to mi przeszkadza a nie to co kto ma u siebie na ogródku,ale to tylko moja zdanie
Drogi Tomku, jeśli się mieszka na osiedlu to nie zgodzę się z tobą że na swoim podwórku można robić wszystko. Oczywiście jestem daleki od popadania w skrajność, ale to jest po prostu śmietnisko. Być może nikt tam nie mieszka, a ma jedynie jakiś skald materiału, a nie jest to pomieszczenie magazynowe tylko mieszkanie. Nie wyobrażam sobie, aby taka sytuacja miała miejsce np w sopocie czy gdańsku. Myślę, że należy choć w najmniejszym stopniu zadbać o to, aby nasza wioska była atrakcyjna i aby nie uchodziła za totalną wiochę!!! I nie chodzi mi zaraz o sianie trawy, a tylko o minimum porządku!!!
Zgodzę się z Tobą ze nie można robić wszystkiego, ale nie zmienia to faktu ze to ich ogródek i mogą mieć tam co uważają za potrzebne, Ja przy swoim domu na ogrodzie mam sporo rzeczy, jeszcze z remontu, samochód tez za bramą, może oni mają więcej niż jedno aut. A Tak szczerze bardziej wiejsko wygląda błoto (raczej wina dewelopera) które maja pod domem niż to co na ogrodzie ;);)
Widziałem ;) ale skoro ci tak bardzo to przeszkadza to nie patrz na to i odpuść temat bo nie warto, lepiej zająć się czymś milszym a jeśli chcemy żeby nasze Banino nie było wiocha uważam ze lepiej poruszać ważniejsze tematy np bezpieczeństwa, a komentarz o dzieciach traktuje jak zaczepkę. Więcej pozytywnego myślenia i będzie dobrze ;)
Miłego Dnia
Miłego Dnia
jak sie tak czyta to mozna odniesc wrazenie ze po stronie pszennej mieszkaja ludzie ktorym wiecznie cos nie pasuje i wiecznie sa z czegos niezadowoleni :D
nie wiem, czy wszelkie niedogodnosci dopadly was dopiero po zamieszkaniu tutaj, bo moze to byla bledna decyzja aby wyniesc sie z bloku na wies :) tu jest syf w ogrodku sasiada, tam byly smieci i buty za drzwiami :D odwieczny problem.
nie wiem, czy wszelkie niedogodnosci dopadly was dopiero po zamieszkaniu tutaj, bo moze to byla bledna decyzja aby wyniesc sie z bloku na wies :) tu jest syf w ogrodku sasiada, tam byly smieci i buty za drzwiami :D odwieczny problem.
"co by było gdyby" leci Bareją na kilometr :D
jakiegoś jeszcze Anioła sobie musicie wybrać, społecznika, który będzie wam szpaler drzewek ustawiał i dbał o porządek na posesjach tudzież moralność i dobre prowadzenie się lokatorów. Może nawet klubik lokatorski jakiś powstanie :D
historia kołem się toczy, oj głupie ludzie głupie :D
Myślę mieszkaniec ze musisz sprawdzić czy nie ksiądz na rogu mieszka :D
jakiegoś jeszcze Anioła sobie musicie wybrać, społecznika, który będzie wam szpaler drzewek ustawiał i dbał o porządek na posesjach tudzież moralność i dobre prowadzenie się lokatorów. Może nawet klubik lokatorski jakiś powstanie :D
historia kołem się toczy, oj głupie ludzie głupie :D
Myślę mieszkaniec ze musisz sprawdzić czy nie ksiądz na rogu mieszka :D
Zgadzam się z twócą tematu, na Pszennej jest straszny bałagan !
Nie wszędzie jest asfalt, właściwie trudniej go znaleźć, niż miejsca bez niego, chodnik jest w tragicznym stanie, chodzi się jakby wcale nie było chodnika.
Brak pasów na jezdni, strasznie mało latarni.. ulica ma kilka kilometrów a latarni jest może z 5.
Gdzie drogi rowerowe !? Niezły b..el macie w tym swoim archeo siostry..
Nie wszędzie jest asfalt, właściwie trudniej go znaleźć, niż miejsca bez niego, chodnik jest w tragicznym stanie, chodzi się jakby wcale nie było chodnika.
Brak pasów na jezdni, strasznie mało latarni.. ulica ma kilka kilometrów a latarni jest może z 5.
Gdzie drogi rowerowe !? Niezły b..el macie w tym swoim archeo siostry..
Mam wrażenie ,że ludzie ,którzy niedawno zamieszkali w szeregach ( bez uraz) maja wszystko w d.......e.
Tu nie chodzi o to ,że ktoś zagląda komuś a o to ,że zawsze było tu czysto i syfu brak.
To nie jest tak jak było w blokach czyli jestem anonimowy , nie moje mam to gdzieś a psy się na trawnik przed blok wyprowadza.
Dbamy o swoją wieś i razi syfiarz na osiedlu.
Powiecie zajmij się drogami a i owszem wlaczę z gminą od 10 lat i zawsze ta sama śpiewka-brak środków.
A co do syfiarza to może warto kartkę na płocie powiesić - SPRZĄTNIJ PAN TEN BAJZEL BO ŻAL PATRZEĆ
Tu nie chodzi o to ,że ktoś zagląda komuś a o to ,że zawsze było tu czysto i syfu brak.
To nie jest tak jak było w blokach czyli jestem anonimowy , nie moje mam to gdzieś a psy się na trawnik przed blok wyprowadza.
Dbamy o swoją wieś i razi syfiarz na osiedlu.
Powiecie zajmij się drogami a i owszem wlaczę z gminą od 10 lat i zawsze ta sama śpiewka-brak środków.
A co do syfiarza to może warto kartkę na płocie powiesić - SPRZĄTNIJ PAN TEN BAJZEL BO ŻAL PATRZEĆ
Burdel to ma tam nieprzeciętny, to fakt. Nie wstyd takiemu?
druga sprawa: Wam też deweloper obiecywał ze zrobi coś z ta stodoła byłego wlasciciela terenu? Dwa lata juz mijają a stodoła stoi jak stała. Juz o azbeście na dachu który ciągle wdychamy nie wspomnę. Moze czas coś z tym zrobić Panie wlascicielu?
druga sprawa: Wam też deweloper obiecywał ze zrobi coś z ta stodoła byłego wlasciciela terenu? Dwa lata juz mijają a stodoła stoi jak stała. Juz o azbeście na dachu który ciągle wdychamy nie wspomnę. Moze czas coś z tym zrobić Panie wlascicielu?
Facet pewnie prowadzi działalnosc gosp i stad bajzel bo jakies palety mu tam przyjezdzaja itd.....co do błocka przed tym szeregim to dziwie się ze 7 niebo tak to zostawiło, masakra jakas. Czemu to przy galeri Osiedla Rodzinnego na swojej stronie nie ma zdjecia szeregu wzdłuz Pszennej? Dziwie sie trochę że mieszkańcy tego szeregu nie ścigneli dewelopera za to błotko przed furtkami.
Nos w lekturę dotyczaca skladu płyt eternitowych to więcej takich bzdur wypisywać nie będziesz. Azbest to takie małe włókienka które w czasach komuny zapewnialy szczelność elementów z betonu takie jak choćby płyty dachowe, dachówki o zgrozo nawet rury wodociągowe. Niestety eternit pod wpływem czasu i warunków atmosferycznych kruszeje. Na nasze nieszczęście głupi powiew wiatru wzbija ten syf w powietrze. A potem wbija się toto w płucach....konczyc nie musze.
wiem co to azbest bobie, moze mi w takim razie powiesz co uwolni wiecej wlokien ktore bedzie rozwiewl wiatr skruszaly eternit na dachu czy skruszaly eternit podczas demontazu?
ot i zagadka :P
dajcie rolnikowi kase na utylizacje to bedziecie zdrowo mieszkac to proste, on tu byl przed wami i do niczego go nie mozecie zmusic na cale szczescie :D
ot i zagadka :P
dajcie rolnikowi kase na utylizacje to bedziecie zdrowo mieszkac to proste, on tu byl przed wami i do niczego go nie mozecie zmusic na cale szczescie :D
Hahaha....ale się uśmiałem :-) wiec według Twojego rozumkowania mniej szkodliwy jest azbest na dachu niż ten usunięty przez specjalistyczna firme?! Szok :-).
Rozumiem też ze fenix zapewne powstał częściowo w rozliczeniu za ziemie, nie wnikam w układy, lecz z obietnicy należy się wywiązać. Biedny rolnik... Dobre...heh...
Rozumiem też ze fenix zapewne powstał częściowo w rozliczeniu za ziemie, nie wnikam w układy, lecz z obietnicy należy się wywiązać. Biedny rolnik... Dobre...heh...