Widok

Bałagan na Pszennej

Na wysokości pszennej 132 (narożne mieszkanie z ogródkiem) jest wieczny bajzel, a bardziej jakiś skład rupieci - stare samochody, gruz, jakieś materiały budowlane. Czy ktoś zna tych lokatorów? Rozumiem, że mieszkamy na wsi, ale to już jest przesada. Może warto zwrócić uwagę. Współczuję sąsiadom.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
tez to widziałam , syf straszny ale jak widac sąsiadom to nie przeszkadza. Wstyd, nowe osiedle i wysypisko śmieci w ogrodzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Może i maja bałagan, ale to ich ogródek i ich sprawa. Mają swoje rzeczy u siebie, chyba że śmiecą u innych to co innego.
Ja bym bardziej zwrócił uwagę na ludzi którzy chodzą i zaglądają do ogródków i mieszkań, na wycieczki po oknami, na psy które robią kupę mi po domem, to mi przeszkadza a nie to co kto ma u siebie na ogródku,ale to tylko moja zdanie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
Drogi Tomku, jeśli się mieszka na osiedlu to nie zgodzę się z tobą że na swoim podwórku można robić wszystko. Oczywiście jestem daleki od popadania w skrajność, ale to jest po prostu śmietnisko. Być może nikt tam nie mieszka, a ma jedynie jakiś skald materiału, a nie jest to pomieszczenie magazynowe tylko mieszkanie. Nie wyobrażam sobie, aby taka sytuacja miała miejsce np w sopocie czy gdańsku. Myślę, że należy choć w najmniejszym stopniu zadbać o to, aby nasza wioska była atrakcyjna i aby nie uchodziła za totalną wiochę!!! I nie chodzi mi zaraz o sianie trawy, a tylko o minimum porządku!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jestem tego samego zdania - zakazać śmiecenia i hałasowania - moim zdaniem to że ktoś mieszka na osiedlu nie oznacza że może mieć dzieci ! Hałasujące i w ogóle
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
Zgodzę się z Tobą ze nie można robić wszystkiego, ale nie zmienia to faktu ze to ich ogródek i mogą mieć tam co uważają za potrzebne, Ja przy swoim domu na ogrodzie mam sporo rzeczy, jeszcze z remontu, samochód tez za bramą, może oni mają więcej niż jedno aut. A Tak szczerze bardziej wiejsko wygląda błoto (raczej wina dewelopera) które maja pod domem niż to co na ogrodzie ;);)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie no teraz to 3lipy cię poniosło z tymi dziećmi. powstrzymam się od dłuższego komentarza.

A błoto również jest problemem, ale może kiedyś mieszkańcy coś z tym zrobią. Jeśli jeszcze pozytywnie się wypowiadasz to nie widziałeś o czy piszę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Widziałem ;) ale skoro ci tak bardzo to przeszkadza to nie patrz na to i odpuść temat bo nie warto, lepiej zająć się czymś milszym a jeśli chcemy żeby nasze Banino nie było wiocha uważam ze lepiej poruszać ważniejsze tematy np bezpieczeństwa, a komentarz o dzieciach traktuje jak zaczepkę. Więcej pozytywnego myślenia i będzie dobrze ;)
Miłego Dnia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak sie tak czyta to mozna odniesc wrazenie ze po stronie pszennej mieszkaja ludzie ktorym wiecznie cos nie pasuje i wiecznie sa z czegos niezadowoleni :D
nie wiem, czy wszelkie niedogodnosci dopadly was dopiero po zamieszkaniu tutaj, bo moze to byla bledna decyzja aby wyniesc sie z bloku na wies :) tu jest syf w ogrodku sasiada, tam byly smieci i buty za drzwiami :D odwieczny problem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie mieszkam przy pszennej na szczęście, ale tam przejeżdżam i mnie to razi.

Wyobraźcie sobie co by było gdyby co drugi ogródek tak wyglądał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na stronie UG Żukowo jest zakładka odpady komunalne. Znajdziecie tam
temat podstawa prawna. Zachęcam do lektury.
Łatwiej będzie oceniać co jest bałaganem a co nie w świetle ustawy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"co by było gdyby" leci Bareją na kilometr :D
jakiegoś jeszcze Anioła sobie musicie wybrać, społecznika, który będzie wam szpaler drzewek ustawiał i dbał o porządek na posesjach tudzież moralność i dobre prowadzenie się lokatorów. Może nawet klubik lokatorski jakiś powstanie :D
historia kołem się toczy, oj głupie ludzie głupie :D
Myślę mieszkaniec ze musisz sprawdzić czy nie ksiądz na rogu mieszka :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
żal mi się robi ludzi, którzy interesują się wszystkim i wszystkimi dookoła tylko nie sobą - naprawdę nie macie już innych zajęć?
na to forum wchodzić się nie chce bo ciągle jest źle i nie dobrze...
mieszkańcy Banina: cieszcie się życiem nie szukajcie problemów!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z twócą tematu, na Pszennej jest straszny bałagan !
Nie wszędzie jest asfalt, właściwie trudniej go znaleźć, niż miejsca bez niego, chodnik jest w tragicznym stanie, chodzi się jakby wcale nie było chodnika.
Brak pasów na jezdni, strasznie mało latarni.. ulica ma kilka kilometrów a latarni jest może z 5.
Gdzie drogi rowerowe !? Niezły b..el macie w tym swoim archeo siostry..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To źle, że komuś zależy, żeby nasza wieś nie wyglądała jak slumsy w Bangladeszu?
W cywilizowanym kraju dostałby po prostu mandat za burdel na posesji.
Mam wrażenie ,że ludzie ,którzy niedawno zamieszkali w szeregach ( bez uraz) maja wszystko w d.......e.
Tu nie chodzi o to ,że ktoś zagląda komuś a o to ,że zawsze było tu czysto i syfu brak.
To nie jest tak jak było w blokach czyli jestem anonimowy , nie moje mam to gdzieś a psy się na trawnik przed blok wyprowadza.
Dbamy o swoją wieś i razi syfiarz na osiedlu.
Powiecie zajmij się drogami a i owszem wlaczę z gminą od 10 lat i zawsze ta sama śpiewka-brak środków.
A co do syfiarza to może warto kartkę na płocie powiesić - SPRZĄTNIJ PAN TEN BAJZEL BO ŻAL PATRZEĆ
Współczuje mieszkańcom którzy mieszkają na piętrze . Wychodząc na balkon zapewne czują się jak na Szadółkach. Mają ''piękne ''widoki !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja Szczupak....zaciągamy sieć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Burdel to ma tam nieprzeciętny, to fakt. Nie wstyd takiemu?
druga sprawa: Wam też deweloper obiecywał ze zrobi coś z ta stodoła byłego wlasciciela terenu? Dwa lata juz mijają a stodoła stoi jak stała. Juz o azbeście na dachu który ciągle wdychamy nie wspomnę. Moze czas coś z tym zrobić Panie wlascicielu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Facet pewnie prowadzi działalnosc gosp i stad bajzel bo jakies palety mu tam przyjezdzaja itd.....co do błocka przed tym szeregim to dziwie się ze 7 niebo tak to zostawiło, masakra jakas. Czemu to przy galeri Osiedla Rodzinnego na swojej stronie nie ma zdjecia szeregu wzdłuz Pszennej? Dziwie sie trochę że mieszkańcy tego szeregu nie ścigneli dewelopera za to błotko przed furtkami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry