Widok

Bałagan na Pszennej

Na wysokości pszennej 132 (narożne mieszkanie z ogródkiem) jest wieczny bajzel, a bardziej jakiś skład rupieci - stare samochody, gruz, jakieś materiały budowlane. Czy ktoś zna tych lokatorów? Rozumiem, że mieszkamy na wsi, ale to już jest przesada. Może warto zwrócić uwagę. Współczuję sąsiadom.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zgadzam się z twócą tematu, na Pszennej jest straszny bałagan !
Nie wszędzie jest asfalt, właściwie trudniej go znaleźć, niż miejsca bez niego, chodnik jest w tragicznym stanie, chodzi się jakby wcale nie było chodnika.
Brak pasów na jezdni, strasznie mało latarni.. ulica ma kilka kilometrów a latarni jest może z 5.
Gdzie drogi rowerowe !? Niezły b..el macie w tym swoim archeo siostry..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
żal mi się robi ludzi, którzy interesują się wszystkim i wszystkimi dookoła tylko nie sobą - naprawdę nie macie już innych zajęć?
na to forum wchodzić się nie chce bo ciągle jest źle i nie dobrze...
mieszkańcy Banina: cieszcie się życiem nie szukajcie problemów!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"co by było gdyby" leci Bareją na kilometr :D
jakiegoś jeszcze Anioła sobie musicie wybrać, społecznika, który będzie wam szpaler drzewek ustawiał i dbał o porządek na posesjach tudzież moralność i dobre prowadzenie się lokatorów. Może nawet klubik lokatorski jakiś powstanie :D
historia kołem się toczy, oj głupie ludzie głupie :D
Myślę mieszkaniec ze musisz sprawdzić czy nie ksiądz na rogu mieszka :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Na stronie UG Żukowo jest zakładka odpady komunalne. Znajdziecie tam
temat podstawa prawna. Zachęcam do lektury.
Łatwiej będzie oceniać co jest bałaganem a co nie w świetle ustawy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie mieszkam przy pszennej na szczęście, ale tam przejeżdżam i mnie to razi.

Wyobraźcie sobie co by było gdyby co drugi ogródek tak wyglądał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak sie tak czyta to mozna odniesc wrazenie ze po stronie pszennej mieszkaja ludzie ktorym wiecznie cos nie pasuje i wiecznie sa z czegos niezadowoleni :D
nie wiem, czy wszelkie niedogodnosci dopadly was dopiero po zamieszkaniu tutaj, bo moze to byla bledna decyzja aby wyniesc sie z bloku na wies :) tu jest syf w ogrodku sasiada, tam byly smieci i buty za drzwiami :D odwieczny problem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Widziałem ;) ale skoro ci tak bardzo to przeszkadza to nie patrz na to i odpuść temat bo nie warto, lepiej zająć się czymś milszym a jeśli chcemy żeby nasze Banino nie było wiocha uważam ze lepiej poruszać ważniejsze tematy np bezpieczeństwa, a komentarz o dzieciach traktuje jak zaczepkę. Więcej pozytywnego myślenia i będzie dobrze ;)
Miłego Dnia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie no teraz to 3lipy cię poniosło z tymi dziećmi. powstrzymam się od dłuższego komentarza.

A błoto również jest problemem, ale może kiedyś mieszkańcy coś z tym zrobią. Jeśli jeszcze pozytywnie się wypowiadasz to nie widziałeś o czy piszę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zgodzę się z Tobą ze nie można robić wszystkiego, ale nie zmienia to faktu ze to ich ogródek i mogą mieć tam co uważają za potrzebne, Ja przy swoim domu na ogrodzie mam sporo rzeczy, jeszcze z remontu, samochód tez za bramą, może oni mają więcej niż jedno aut. A Tak szczerze bardziej wiejsko wygląda błoto (raczej wina dewelopera) które maja pod domem niż to co na ogrodzie ;);)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jestem tego samego zdania - zakazać śmiecenia i hałasowania - moim zdaniem to że ktoś mieszka na osiedlu nie oznacza że może mieć dzieci ! Hałasujące i w ogóle
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
Drogi Tomku, jeśli się mieszka na osiedlu to nie zgodzę się z tobą że na swoim podwórku można robić wszystko. Oczywiście jestem daleki od popadania w skrajność, ale to jest po prostu śmietnisko. Być może nikt tam nie mieszka, a ma jedynie jakiś skald materiału, a nie jest to pomieszczenie magazynowe tylko mieszkanie. Nie wyobrażam sobie, aby taka sytuacja miała miejsce np w sopocie czy gdańsku. Myślę, że należy choć w najmniejszym stopniu zadbać o to, aby nasza wioska była atrakcyjna i aby nie uchodziła za totalną wiochę!!! I nie chodzi mi zaraz o sianie trawy, a tylko o minimum porządku!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Może i maja bałagan, ale to ich ogródek i ich sprawa. Mają swoje rzeczy u siebie, chyba że śmiecą u innych to co innego.
Ja bym bardziej zwrócił uwagę na ludzi którzy chodzą i zaglądają do ogródków i mieszkań, na wycieczki po oknami, na psy które robią kupę mi po domem, to mi przeszkadza a nie to co kto ma u siebie na ogródku,ale to tylko moja zdanie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
tez to widziałam , syf straszny ale jak widac sąsiadom to nie przeszkadza. Wstyd, nowe osiedle i wysypisko śmieci w ogrodzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry