Widok

Bardzo krótkie zielone światło

Oliwa Temat dostępny też na forum:
Witam jadąc mostem Braci Lewoniewskich w kierunku Alei Grunwaldzkiej,dojeżdżamy do świateł i od kilkunastu dni jest tam jakaś masakra ze zielonym światłem,wyświetla się przez jakieś 3 sekundy!!!,dosłownie przejedzie max trzy auta,a korek robi się aż na moście.Nie wiem czy już wprowadzili ten wspaniały system "Tristar" za dużo baniek.Przed zmianami jakoś to lepiej działało a Grunwaldzka taż była przejezdna w tym miejscu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz tak to jest. Auta mają jechać 30/40km/godz. co by zdążyły zahamować przed czerwonym.
Ale tam się czeka 15 minut w korku o każdej porze dnia ,światło zielone zapala się na 3 sekundy!!!! Chyba trochę przegięcie.
Do bani z takimi światłami. Więcej zamieszania robią niż korzyści.
Po pierwsze, skrzyżowanie o którym piszesz, nie ma nic wspólnego z Oliwą. Po co robisz bałagan w tematach?
Po drugie, długości korka są winni sami kierowcy. Na zjeździe z Lewoniewskich są dwa pasy - lewy do skrętu w lewo oraz prawy do jazdy we wszystkich kierunkach. Zdecydowana większość kierowców na skrzyżowaniu tym skręca w lewo. Niestety, z tego co wielokrotnie zaobserwowałam, bardzo często osoby skręcające w lewo robią to na siłę z prawego pasa, blokując pas jadącym prosto i w prawo. Sytuacje, gdy cały most jest zapchany, a na lewym pasie stoi zaledwie jeden samochód są nagminne - po zapaleniu zielonego światła okazuje się, że prawie wszyscy z prawego pasa jadą w lewo...
Apeluję - używajcie mózgu i lewego pasa!
No coś Ty, lewy przecież służy do wyprzedzania.
"...bardzo często osoby skręcające w lewo robią to na siłę z prawego pasa..."

Robią tak asy kierownicy, którzy po wjechaniu na Grunwaldzką skręcają w Szymanowskiego a dla których zmiana pasa na tak krótkim odcinku graniczy z cudem.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
"Robią tak asy kierownicy, którzy po wjechaniu na Grunwaldzką skręcają w Szymanowskiego a dla których zmiana pasa na tak krótkim odcinku graniczy z cudem."

Zapewniam Cię, że nie tylko. Bardzo wielu z tych asów jedzie jednak w stronę galerii i dalej. Nawet jeśli mieliby jechać w Szymanowskiego - to chyba lepiej jednak skręcić w lewo na wcześniejszej zmianie świateł, a potem chwilę poczekać na zmianę pasa, niż czekać grzecznie na prawym pasie kolejne 2-3 zmiany świateł.

Inne tematy z forum Motoryzacja

JAKI MOTOCYKL (31 odpowiedzi)

Jaki motocykl polecacie jako pierwszy dla osoby która chce używać motocykla dla przyjemności i...

Prawo jazdy - jak zrobić? (18 odpowiedzi)

potrzebny mi mały instruktaż jak obecnie robi się prawo jazdy? Niestety do dzisiaj się nie...

Kanał albo najazd (32 odpowiedzi)

witam wie ktoś gdzie jeszcze w gdańsku można autem skorzystać z kanału lub najazdu? muszę...

do góry