Jestem bardzo zadowolony z zakupu FIATA w salonie Plichta. Wybrawszy model i wyposażenie zaangażowany handlowiec przez ponad dwa tygodnie szukał w całej Europie dostępnego egzemplarza w oczekiwanym przeze mnie kolorze. Wymarzone auto przyjechało ostatecznie spod Berlina i było lepiej wyposażone niż oczekiwałem. Od chwili zamówienia do wyjechania z salonu minął dokładnie miesiąc. Mimo dostawy w terminie na ostatnie dwa tygodnie oczekiwania dostałem nieodpłatnie od dealera samochód testowy.
W serwisie byłem tylko raz w celu montażu dodatkowego wyposażenia. Usługa wykonana zgodnie z oczekiwaniami. Umówiłem się bez problemu na dogodny (i nieodległy) termin. Pracę serwisantów mogłem obserwować osobiście. Wykonali usługę profesjonalnie. Można jedynie nieco ponarzekać na ceny serwisu. Ale to podobno standard. Na pocieszenie kawa, ciasteczka i wygodna sofa w poczekalni.
Ogólnie jestem BARDZO zadowolony z obsługi okołosprzedaznej. Uprzejma i pomocna obsługa handlowca, który w przypadku niewiedzy w jakimś aspekcie nie "ściemniał", ale przyznawał, że nie wie, ale się dowie. Podsumowując: bardzo dobra, wiarygodna i profesjonalna obsługa, trochę za wysokie ceny w serwisie. POLECAM !!!