Widok
basen na stawnej uważam za bardzo czysty, nigdy nie miałam zadnych zastrzeżeń, a chodzę często i od dawna.
co do basenu jezuitów to słyszałam, że jakiś czas temu był zamknięty z powodu bakterii, no i moi zajomi uważają, że ma takie dobre opinie, bo wszędzie tam wiszą tabliczki z zakazami i nakazami (przez to wszystkim się wydaje, że tam musi być czysto, skoro tyle tych tabliczek;P). ci znajomi też chodzą na witomino i też są bardzo zadowoleni. plusm, prócz czystości jest to, że na stawnej nigdy nie ma tłoku.
podobno zajęcia dla maluszków są też w basenie "za falochronem"... od września zapisujemy maluszka, według ostatniej wersji do jezuitów;)
co do basenu jezuitów to słyszałam, że jakiś czas temu był zamknięty z powodu bakterii, no i moi zajomi uważają, że ma takie dobre opinie, bo wszędzie tam wiszą tabliczki z zakazami i nakazami (przez to wszystkim się wydaje, że tam musi być czysto, skoro tyle tych tabliczek;P). ci znajomi też chodzą na witomino i też są bardzo zadowoleni. plusm, prócz czystości jest to, że na stawnej nigdy nie ma tłoku.
podobno zajęcia dla maluszków są też w basenie "za falochronem"... od września zapisujemy maluszka, według ostatniej wersji do jezuitów;)
a mojej koleżanki córeczka po basenie na Stawnej dostała zapalenia nerek i cały czas ma jakieś bakterie w moczu:( (od ponad pół roku bo byli tam jesienią) Może była bardziej podatna niź inne dzieci ale jakoś nie chcę ryzykować tam z Madzią.
A basen u Jezuitów ma tą wadę że tam trzeba się zapisać do konkretnej grupy i jak nie przyjdziesz to zajęcia przepadają - cena 150zł karnet dla dziecka i 100 dla rodzica (tyle że wejscie rodzica nie przepada)
A basen u Jezuitów ma tą wadę że tam trzeba się zapisać do konkretnej grupy i jak nie przyjdziesz to zajęcia przepadają - cena 150zł karnet dla dziecka i 100 dla rodzica (tyle że wejscie rodzica nie przepada)
Ja polecam zajęcia - NAUKA PŁYWANIA NIEMOWLĄT organizowane przez Szkołę Pływania Alice Swim. Zajęcia odbywają się na pływalni Witomino, ul. Stawna 4-6,w każdą niedzielę o godz.9.15.Zajęcia prowadzone na basenie o podgrzanej wodzie do 31 stopni C. Podczas zajęć rodzice wraz z maluchami znajdują się w wodzie. Towarzyszą im instruktorzy. Czas nauki pływania to 30 minut, jednak często jest on uzależniony od samego dziecka. Zajęcia przebiegają w miłej i sympatycznej atmosferze. Więcej informacji na stronie internetowej www.aliceswim.pl
Szkółka Alice Swim prowadzi zajęcia z maluszkami dopiero od roku. Nie mają więc doświadczenia w tym kierunku. Zajęcia prowadzone są w głębokim basenie co nie odpowiada rodzicom nieumiejącym pływać. Zajęcia na basenie "za falochronem" prowadzi natomiast od kilkunastu lat szkółka DZIDZIUŚ. To, że w ciągu 5 minut od rozpoczęcia zapisów brakuje już u nich miejsc jest reklamą samą w sobie. Podchodzą bardzo profesjonalnie do dzieci. O zajęciach u Jezuitów nie potrafię nic powiedzieć, ale też nie działają zbyt długo. Nam udało się zapisać synka do Dzidziusia. Wszystkie zasady na stronie http://www.dzidzius.info Cena zajęć to 30zł za pół godziny zajęć.
my chodzimy z Maluchem na Witomino. Basen najlepszy moim zdaniem w Gdyni, choc u Jezuitow tez jest ok. Te baseny przy szkolach sa bardzo sprawdzane przez SANEPID. My chodzimy na zajecia prowadzone przez firme FYRSTA (http://www.hydrostacja.pl Małemu bardzo sie podoba-ma 5 miesiecy. Jest zabawa z piłkami, kaczuszkami, nauka oddychania gdy bobab polewany jest woda i ogolnie oswajanie z woda i przygotowanie do nurkowania. 10 zajec kosztuje 340 zł, wchodzi 1 rodzic, ale drugi jest na widowni ktora jest tuz przy torze. Instruktorzy super! U Jezuitow widownia jest oslonieta i na pietrze ale za to lekcje troche tansze.