Widok
Bebilon czy Enfamil?
Niebawem zmieniamy mleko z Bebilonu Pepti na normalne mleko modyfikowane. Córeczka ma być na Petpi do 9 miesiąca.
Oczywiście będziemy rozmawiać z pediatrą, ale zastanawiam się nad Bebilonem lub Enfamilem.
Nie wiem tak naprawdę czym różnią się te mleka, oprócz ceny pewnie.
Dziękuję za pomoc;)
Oczywiście będziemy rozmawiać z pediatrą, ale zastanawiam się nad Bebilonem lub Enfamilem.
Nie wiem tak naprawdę czym różnią się te mleka, oprócz ceny pewnie.
Dziękuję za pomoc;)
[url:]http://lilypie.com/">
My od początku jesteśmy na bebilonie i bardzo sobie chwalę. Koleżanka polecała mi enfamil, ale jest drozszy więc stwierdziłam, że sprawdzę czy laski zaskoczą na bebilonie. nie było problemu i tak zostało. Składem pewnie w jakimś stopniu się różnią, ale i tak najważniejsze jest to, jak zareaguje Twoje dziecko - po pierwsze czy mu mleczko podpasuje, po drugie czy nie będzie jakichś sensacji w stylu kolki, ulewania, wysypki itd.
Jak ja rozmawiałam z naszą pediatrą to zaproponowała dla dziecka z alergią na mleko na początek - albo Enfamil 0 lack albo Bebilon Confort.Oba te mleka mają obniżoną zawartość laktozy - więcej niż w Pepti ale mniej niż w zwykłym mleku.
Więc może najlepiej stopniowo tę laktozę wprowadzić? Jeśli jedno z tych mlek zaakceptuje to dopiero później szukać takiego zwykłego?
Nam ciotka polecała Bebilon - dodatkowy plus, wszędzie jest dostępny, z Enfamilem gorzej, często trzeba się nabiegać aby go znaleźć.
Więc może najlepiej stopniowo tę laktozę wprowadzić? Jeśli jedno z tych mlek zaakceptuje to dopiero później szukać takiego zwykłego?
Nam ciotka polecała Bebilon - dodatkowy plus, wszędzie jest dostępny, z Enfamilem gorzej, często trzeba się nabiegać aby go znaleźć.
Dokładnie Nilka;)
My musimy póki co troszkę "podtuczyć" Miśkę. Mam 8,5 miesiąca a waga 7,7kg. Ostatnio nic nie je.... oczywiście to wina ząbków, ale pewnie też refluksu żołądkowo-przełykowego. Także znowu jeden lek przez 2 miesiące i ..... Pani dr kazała nam dawać małej nasze jedzenie z talerza (ostro nie gotujemy także luzik) - troszkę;) Słoiczki obiadki beee i moje gotowane też beeee- mała nic nie chce jeść, także może ten manewr pomoże;)
My musimy póki co troszkę "podtuczyć" Miśkę. Mam 8,5 miesiąca a waga 7,7kg. Ostatnio nic nie je.... oczywiście to wina ząbków, ale pewnie też refluksu żołądkowo-przełykowego. Także znowu jeden lek przez 2 miesiące i ..... Pani dr kazała nam dawać małej nasze jedzenie z talerza (ostro nie gotujemy także luzik) - troszkę;) Słoiczki obiadki beee i moje gotowane też beeee- mała nic nie chce jeść, także może ten manewr pomoże;)
[url:]http://lilypie.com/">