Widok

Becikowe pytań c.d.

Straszyn Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czytałam ostatnio dodany wątek. Jednak mam inne pytania. Czy ktoś w ostatnim czasie składał w wniosek w gm. Pruszcz Gdański? Jakie dok. są potrzebne i z jakiego okresu brany pod uwagę jest dochód 2013 czy ... cofamy się aż do 2012 ? Bo gdzieś w necie wyszukałam że zaświadczenie z US za rok 2012 jest potrzebne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie prościej zadzwonić do mops? Najrzetelniejszą odpowiedź tam się otrzyma.
Jeśli wniosek jest składany przed listopadem 2014 to należy złożyć pit za 2012 rok, jeśli w listopadzie lub grudniu to za 2013.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja dzisiaj byłam w tej samej sprawie ale w urzędzie w Gdyni. Jeśli będę składać wniosek jesienią to dochód tylko za 2013 r. Na złożenie wniosku jest rok czasu, Pani sugerowała, żeby to zrobić w grudniu bo wrz, paz, list mają jakieś inne wnioski i gorący okres. Jeżeli chodzi o dokumenty to trzeba dokładnie zapytać w danym urzędzie bo mi Pani z listy potrzebnych, zaznaczyła tylko kilka, które trzeba złożyć, zależny to np. od tego czy była zmiana pracy w danym roku, od sytuacji życiowej i takie tam. Jest tez próg dochodowy, w Gdynia około 1900 zł (po odliczeniu składek)

nam liczył sie okres 2012- rodziłam 1 stycznia. Generalnie bawiliśmy sie z paniami w Cieplewie ( bo tam się składa papiery) jakieś 4 miesiące. Co babka to inne gadanie. Potrzebne były pity, zaswiadczenie od lekarza, akt urodzenia dziecka, dowody... Wypełnic trzeba wnioski- radzę to zrobic na miejscu i dopilnować samemu wszystkiego.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

do góry