Widok

Berek, czyli upiór w operze

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Berek, czyli upiór w operze.
Berek czyli upiór w operze
Teatr Kwadrat w Warszawie

Premiera: 13-12-2008

Typowy polski blok, typowe niewielkie mieszkania. W jednym z nich mieszka Anna - typowy moherowy beret.

W drugim Paweł - typowy gej. Ona jest już na emeryturze. Jej życie koncentruje się wokół telewizji, traktowanej nieco powierzchownie religii oraz córki Małgosi, która wyprowadziła się z domu i praktycznie ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Berek, czyli Upiór w moherze

Opinie do spektaklu: Berek, czyli Upiór w moherze.
Teatr Kwadrat w Warszawie Berek czyli upiór w operze na podstawie powieści Marcina Szczygielskiego Typowy polski blok. Typowe malutkie mieszkania. W jednym z nich - typowy "moherowy beret". W drugim - typowy gej. Ona jest już na emeryturze. Jej życie koncentruje się wokół telewizji, toruńskiego radia, religii oczywiście, i córki, która wyprowadziła się z domu i praktycznie zerwała kontakty z ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

żal mi takich ludzi jak ty

wszystko oceniać przez pryzmat polityczny? widać życiowe niespełnienie i pretensje do świata o własne porażki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

dialogi przeciętne

Wybrałam się na tę sztukę na polecenie znajomej, dla której sztuka była prześmieszna. Po "Szalonych nożyczkach", które widziałam, spodziewałam się czegoś wyjątkowo śmiesznego. A tu dialogi dość marne, żarty proste, a sztuka cała dość schematyczna. Gra aktorów świetna, ale cóż mogą poradzić na tak słaby scenariusz. Nie polecam za te pieniądze.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

słabiutko

spektakl oparty na zgranych i banalnych stereotypach. humoru sytuacyjnego jak na lekarstwo, raczej zestaw "rubasznych" żartów w rodzaju okrzyków "zboczeniec!" i "a to wredny moher!" - czy to ma śmieszyć? na dokładkę oklepane zakończenie typu "ach jak to nam się światopogląd zmienił po bliższym poznaniu i jakimi to my teraz jesteśmy przyjaciółmi" i mamy całą sztukę w pigułce. ok, kilka razy można się zaśmiać... ale serio, za takie pieniądze? nie warto.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

słaba 3 z minusem

Kasprzyk jest ok, natomiast Małaszyynskiii...a przykro pisać ..cienki Bolek...duzo jeszcze powinien sie uczy,c albo nie próbowacx bys aktorem komediowym,,,bo poki co jest tylko śmieszny ...sorki ale tak uważam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Książka była genialna!

Słyszałem, że sztuka świetnie oddaje świat książki. Tym razem nie dam rady pójść, ale dość często są w Trójmieście, więc czekam na kolejny raz.

nudy,nudy

jak tam gra Paweł drewno Małaszyński to musi być straszna nuda
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trochę drogie te piwa...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprzedanie biletów

Mam dwa bilety do odsprzedania na przedstawienie w sobotę 20/08 (Upiór w Moherze). Proszę o kontakt mailowy
Mam do odsprzedania 2 bilety na przestawienie w sobotę 20/08. Niestety z przyczyn osobistych nie mogę pojechać ale może kto inny chętnie skorzysta

130 zł

chyba berecik moherowy uwiera w główkę !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Berek?

WSPAK ????

A mnie się wydaje całkiem odwrotnie ! Byłam na "Kolacji dla głupca" , "wprzód" w Warszawie i teraz w lutym 2016 r właśnie w Muzycznym w Gdyni - różnicy w grze aktorów nie było żadnej, ale w Gdyni wraz z grą aktorską była wspaniała ,powiedziałbym rewelacyjna publiczność.Wszystko to razem spowodowało, iż cały spektakl i gra aktorska w Gdyni były po prostu na rewelacyjnym poziomie i stwierdzenia w stosunku do aktorów, iż wychodzą na scenę i odwalają chałturę w Trójmieście jest po prostu w stosunku do nich obraźliwe.

Wreszcie udało mi się kupić bilety :D idę 25.04.

P o l e c a m.

Rewelacyjny spektakl. Była w Teatrze Muzycznym w Gdyni . Małaszyński i Kasprzyk powinni dostać ordery za te role. Ubaw po pachy :-)))))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyłączam się do pytania: Kiedy znów zobaczymy Berka w TM w Gdyni ???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co proponujesz, aby się nie rozczarować?

Berek, czyli Upiór w moherze

Opinie do spektaklu: Berek, czyli Upiór w moherze.
Teatr Kwadrat w Warszawie Berek czyli upiór w operze na podstawie powieści Marcina Szczygielskiego Typowy polski blok. Typowe malutkie mieszkania. W jednym z nich - typowy "moherowy beret". W drugim - typowy gej. Ona jest już na emeryturze. Jej życie koncentruje się wokół telewizji, toruńskiego radia, religii oczywiście, i córki, która wyprowadziła się z domu i praktycznie zerwała kontakty z ...
Przejdź do spektaklu.
do góry