Widok

Berek, czyli upiór w operze

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Berek, czyli upiór w operze.
Berek czyli upiór w operze
Teatr Kwadrat w Warszawie

Premiera: 13-12-2008

Typowy polski blok, typowe niewielkie mieszkania. W jednym z nich mieszka Anna - typowy moherowy beret.

W drugim Paweł - typowy gej. Ona jest już na emeryturze. Jej życie koncentruje się wokół telewizji, traktowanej nieco powierzchownie religii oraz córki Małgosi, która wyprowadziła się z domu i praktycznie ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Berek, czyli Upiór w moherze

Opinie do spektaklu: Berek, czyli Upiór w moherze.
Teatr Kwadrat w Warszawie Berek czyli upiór w operze na podstawie powieści Marcina Szczygielskiego Typowy polski blok. Typowe malutkie mieszkania. W jednym z nich - typowy "moherowy beret". W drugim - typowy gej. Ona jest już na emeryturze. Jej życie koncentruje się wokół telewizji, toruńskiego radia, religii oczywiście, i córki, która wyprowadziła się z domu i praktycznie zerwała kontakty z ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja byłem i stwierdzam, że warto było. Fajna rozrywka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
w Krakowie też się śmiali. Strasznie to bawiło publiczność. Brawa i tak dalej. Coś mi się wydaje, że to zanoszenie się śmiechem przez aktorów jest podpatrzone z kabaretów. Jest wtedy śmieszniej. A aktorzy potrafią się śmiać wyuczonym pięknym "szczerym" śmiechem. Ale spektakl bardzo mi się podobał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to zapraszam na wejściówki do Kwadratu za 30 zł :)))
sztuka jest suuuuuuuuuuuuuuper
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niestety zgadzam się w 100%. Byłam w sobotę w Warszawie i wielkie rozczarowanie, nie grą aktorską, bo tu zarzutów nie ma tylko polsatowskim klimatem seriali dla gospodyń domowych (bez obrazy dla gospodyń). Pierwszy akt dno, w drugim można było się lekko uśmiechnąć. Aktorzy śmieją się z tego co mówią co spektakl. Naprawdę można w stolicy znaleźć lepszą rozrywkę. Nie polecam tym, którzy mają nieco bardziej niż przeciętne wysublimowane gusta.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 8
Byłem 20.09.2013 r. To samo. Można zapomnieć tekstu i wysypać się 5 i pół roku od premiery???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

rewelacja

bylam widziałam i ide jeszcze raz ze znajomymi !!!! rewelacyjna gra aktorska i super humor !!!! warte by to zobaczyć!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

"gwiazdorstwo " z warszawki na prowincji tylko w poniedziałki - żenada!!!!!!!!!!!

a może tak państwo "gwiazdorstwo" zagrało by raz w sobotę na tej prowincji co to jest tyko do golenia kasy , a jesli już taki grafik napięty to co tu robi bilet w poniedziałek za " gwiazdy" za 120 zł ; nie dajcie się nabierać i albo graja w WE albo 50% taniej!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Rewelacja

Świetna gra aktorów, 2 godziny super zabawy!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Będę wspominać

Fenomenalna gra aktorska pani Ewy Kasprzyk,fantastyczna pana Pawła Małaszyńskiego.Tekst dobrany ze szczególną starannością.Świetna fabuła.Wspaniała zabawa.Będę opowiadać i chwalić!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

; )

Rewelacja !!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Typowe guano pedalskie.

Straszny upadek teatru.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 15

dla każdego co innego

Pierwszy raz coś przeczytałam a później zobaczyłam i nie było załamki. Bilet dosyć drogi i z przygodami. Pierwszy spektakl odwołany, porażka dla organizatorów za informację, ale cieszę się, że nie wzięłam pieniędzy i w końcu zobaczyłam. Były na końcu owacje na stojąco i przeprosiny Małaszyńskiego. Polecam ale homofobom i tak się nie spodoba.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

rewelacja

spektakl adresowy do tych, którym teatr nie po drodze :( Generalnie warte polecenia, można się uśmiać do łez :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

"że w przód widziałam to "

jeju...cóż to za Polszczyzna?! a może "najpierw"? albo "wcześniej"? a tutaj taka chała
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czad!!

Jako pierwszą przeczytałam książkę, która dała mi przeogromną dawkę śmiechu!Rewelacja! Spektakl dokładnie, tak samo rewelacyjny! Mogę jedynie polecić :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieprawda!

spektakl z 2009 roku w Gdańsku był rewelacyjny - pani Kasprzyk i pan Małaszyński grali rewelacyjnie, sama sztuka z ciekawym przesłaniem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

super

Rewelacja! Ewa Kasprzyk fantastyczna! polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nuda i komercja

wyszliśmy z teatru rozczarowani, proponuję iść na coś innego
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

byłam po raz drugi i nie zawiodłam się :)
polecam !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Berek, czyli Upiór w moherze

Opinie do spektaklu: Berek, czyli Upiór w moherze.
Teatr Kwadrat w Warszawie Berek czyli upiór w operze na podstawie powieści Marcina Szczygielskiego Typowy polski blok. Typowe malutkie mieszkania. W jednym z nich - typowy "moherowy beret". W drugim - typowy gej. Ona jest już na emeryturze. Jej życie koncentruje się wokół telewizji, toruńskiego radia, religii oczywiście, i córki, która wyprowadziła się z domu i praktycznie zerwała kontakty z ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry