Widok

Bezdomna

Jestem Polką od urodzenia. jestem bezdomna. Dla mnie nie ma mieszkania w moim kraju, a dla obcych jest. mam wyjechać do Afryki?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja rozumiem o czym piszesz
bo to samo mnie wkurza

kiedy zobaczyłam artykuł..jakis czas temu,ze prez.Soptu jest gotowy przyjac ilus tam uchodzców--to.mimo ,ze szkoda mi tych dzieci i kobiet-niewolników,to
szlag...bo w Sopocie pracowałam i widziałam ilu tam jest bezdomnych,wiem,ile młodych musi wynajmowac mieszkanie
wiem,ze jesli rodzina ma za mało miejsca dla dzieci i złe warunki-to sie nie patyczkuja i maja duza podstawer do odebrania dzici rodzicom...
kredyty-trzeba miec umowe i dostawac ludzka pensje..---a tu ani stałych umów ani pensji,zeby satrczyło..itd

tu...na tej ZIEMI,o która tak walczylismy,,przelalismy morze krwi
jak mało który naród,mimo biedy i kajdan ciagle walczac ..nie poddajac sie---
mamy ja teraz wszyscy opuszczac???

przeciez o to zachodowi chodzi!

rowalic nasza spojnosc i kregosłup narodowy..zniszczyc te cechy mentalnosci ,których nam zazdroscili od wieków--patriotyzm,odwage,walecznosc
i
umiejetnosc pojednania sie kiedy szło o WOLNOSC I NIEPODLEGŁOSC PANSTWA
choc to trudne--bo inna cecha Polaków--bardzo silna--jest kłótliowsc!

odpuscic??

nie!
zobacz co dziej sie na swiecie-wszedzie jakies rozruchy
w Niiemczech nie jest juz tak bezpiecznie...Skandynawia--no moze?
jak juz to na wyspy..wolałabym

wszedzie jest cos tam...

a w naszej kochanej Polandii-----
młody Szwed powiedziałmi,ze czuje sie u nas swietnie-młodzi bawia sie,ludzie sa mili i jest własnie ta swoboda i wolnosc i OTWARTOSC
której on nie ma u siebie
bo tam zamknieci w swoich skorupach..duzokasy i nie umieja z niej skorzystac..nie chca

Holandia---piekny kraj ..nie wszedzie,,momentami zwyczajny i za mało dzikosci ,która jest jeszcze u nas...poza tym --w niekórych sytuacjach panstwo policyjne..no iwyzej niz krajan nie podskoczysz,,bo oni sa wiekszymi rasistami niz Niemcy
tam tez nie ma tej spontanicznosci ,otwartosci
wraz z Belgia i Francja---uwazaj na dzieci bo pedofilia i to samo co Szwabsien---rozpływajacy sie islam

bo tego cos ie tam dziej i w Norwegii i w Anglii równiez --agresja islamistów--nie pokazuja media!!!!!

w imie poprawnosci politycznej(czytaj realizowania planów sk..w ,minn depopulacji ziemi)---nie mzoe opinia mas wiedziec co sie naprawde dzieje od dawna

ale Polak musi wiedziec
to nie jest poprawny i za wszelka cene przestrzegajacy masochistycznego prawa Niemiec

wszystki panstwa zrobiły swoimobywateleom smietnik.wywracajac do góry nogami prawo---które daje wiecej swobód przybyszom niz własnym obywateleom,z wyjatkiem Holandii

o reszcie niech sie wypowiedza inni--jaki tam pseudodobrobyt jest

cudze chwalicie swego nie znacie---przyjrzyj sie i porównaj --u nas jest Polska jest piekna..i mozrze i góry i zabytki...momentami jeszcze do
zagospodarowania
to zalezy od polityki panstwa-czy bedzie inestowac dla Polaków,czy dalej pozwoli na ograbianie przez innych--wysysanie
czy zagospodaruje ziemie lezaca odłogiem?czy stworzy warunki do produkcji i eksportu płodów ziemi--ekologicznych
o to walczył Lepper..i niestety ktos mu musiał g..zamknac

Polska moze wsia stac--i to pod kazdym wzgledem
my potrafimy robic,myslec i wymylslac -jestesmy zdolni!
tylko odgórnie musza byc dane mozliwosci
dla kazdej prywatnej przedsiebiorczosci tez
............
mnostwo jest rzeczy,ktore obcokrajowcom podobaja sie w Polsce
jeszcze całkiemtej mentalnosci otwarcia i ukochania wolnosci nam nie wyrugowali

zachod nie moze nam mieszac w garach bo stracimy wszystko co mamy najcenniejsze

i o to wy-młodzi ludzie musicie walczyc!
a nie uciekac!
walczyc-uczac sie,pracujac i myslac--samodzielnie,znajdywac mnowe pomysły na ład ,na sprawiedliwosc ,na szczescie i rozwój KRAJU

wyjezdzac po to by dorobic,zobaczyc ,porównac,nauczyc sie zwiedzac itd
i wracac do ojczyzny:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Funkcjonowanie systemu opieki społecznej to jeden problem. Ale jak to możliwe, żeby ktoś pracując 9 godzin dziennie zarabiał 100 zł tygodniowo? Czy pracodawca, który tak wynagradza pracowników może uważać, że w jego firmie wszystko działa prawidłowo? Może jednak zabrakło tu zdolności i pomysłowości, żeby mogło być inaczej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wyzysk niejedną ma twarz.
Opieka społeczna w naszym kraju nie istnieje.
Chociaż dzięki temu nie mamy hord arabów u siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wiesz ja sie nie skupiłam na tym -ile to wynosi za rozdawanie ulotek
tylko ze ta emerytka nie natrafiłana urzednika ,który byłby człowiekiem

sama jest juz wiekowa i ma chorego syna
to sie nie kwalifikuje do wsparcia jej finansowo
dla alkoholików jest
a dla chorych nie?

opeika powinna podejsc do problemu człowieka indywidualnie
moze trzeba było jej pomóc znalezc inne zajecie ,któremu by podołała
a zarobiłaby wiecej i dodatkowo znalezc srdoki na z racji choroby
a juz wogóle
z tym ryzykiem bezdomnosci

wiem,ze w pomocy socjhalnej brakuje ludzi do pracy w terenie --by pojsc do rodziny,domu i opracowac razem plan pomocy

temu tez winne sa samorzady,urzedy miasta,ze sie w to nie angazuja

na roznego rodzaju imprezy i ozdabianie miasta jest
na to brakuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przede wszystkim brak informacji na temat możliwego wsparcia. Jeżeli wyrok eksmisyjny był wydany bez prawa do lokalu socjalnego, to oznacza że ta Pani nie kwalifikuje się na wsparcie z opieki społecznej (w przeciwnym wypadku sąd nie mógłby wydać takiego wyroku). Jeśli chodzi o samą eksmisję, to też opieka społeczna nie ma nic do tego (nie rozumiem tytułu artykułu - "opieka społeczna grozi eksmisją"), bo mieszkanie jest w TBS. Gdyby było komunalne, to władze miasta decydowałyby o tym, czy wyrok eksmisyjny zostanie wykonany (wyrok może być wstrzymany i wyznaczony czas na spłatę zadłużenia). W tym przypadku decyduje TBS i z nimi trzeba się dogadać. Opieka społeczna nie może przyznać pomocy, jeśli taka nie przysługuje na podstawie przepisów. Podejrzewam, że w tym przypadku dostępne jest inne wsparcie z racji opieki nad chorym, niepracującym synem tylko trzeba zwrócić się do właściwej instytucji. No ale każda z "niewłaściwych" instytucji powinna umieć pokierować do tej właściwej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uff, a już myślałam że tylko ja nie wierzę w samobójczą śmierć Leppera.

Bezdomna, kup Syryjski paszport i zgłoś się do ambasady.

Jest tylu potrzebujących rodaków, dla których ciągle nie ma, że dawanie czegokolwiek poza kolejnością, jakimkolwiek uchodźcom, jest zwykłym skur******wem wobec własnego narodu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
kocio przeciez on sam mówił kto mu groził...gadał prosto z mostu i szczerze,wiedział duzo
nie był typem samobójcy,wrecz przeciwnie
jego syn miał problemy ze zdrowiem--w takiej sytuacji zaden rodzic nie popełnia samobójstwa!
no i te rusztowania akurat w tym czasie i zadnych robót z" ich" powodu!
przedłuzana sekcji ,co w wypadku" naszprycowania " ma diametralne znaczenie---czas

pewnie i wiecej ,,,
to nie byli Rosjanie , a nasi rodacy
Polska nie Rosja ale swoja mafie też ma
bardzo duze prawdopodobienstwo i mówie to swiadomie..ze nasz były prezydent to jeden z nich
o "katastrofie" smolenskiej tez wiedzieli wczesniej --on i Tusk tez
dlatego Tusk proponował ,zeby Kaczynski zrezygnował z tego lotu..i inne dowody na to--cały czas sa w necie!
dyplomatyczne pismna od Rosjan na kilka miesiecy wczesniej---z zapytaniem ,czy NA PEWNO TEN LOT TEGO DNIA I W TAKIM SKŁADZIE!tak dokąłdne i na tyle mieseicy wczesniej--to nie było w zwyczaju dyplomat.etykiety!

a lotnisko nie przygotowane przez te pare miesiecy--tzn przygotowane na co innego!
...bratobójstwo!i nie mam zadnych, najmniejszych watpliwosci
a Ruscy chetnie w tym uczestniczyli..toz to pestka dla elity KGB-bułka z masłem
dziwne samobostwa w kancelarii tuz przed katastrofa--wszystko do wygoglania

a kto wiesza sie na płocie nizszym od siebie i do tego nie jest pijany ani idiota?
toz juz w czasach solidarnosci były morderstwa
na tych ,którzy zszkolwali sie kto finansuje i prowadzi ten wolnosciuowy zryw
kąłmstwo na kłąmstwie..
ciekawe co teraz "BOLEK" bedzie miał do powiedzenia 16 marca?
..kukiełka...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
https://www.youtube.com/watch?v=84QYyZ95U0I

słynne rusztowanie !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Isztar co ty za głupoty piszesz to wy nic nie rozumiecie wiadomo kto doprowadził do katastrofy smoleńskiej i niezganiajcie winy na Tuska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tusk aniołem jest i broni Polski i naszej premier przed, jak to pieknie ujał Kolonko-
"rozczochranym ..Belgiem .." bodajze..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
@isztrar, uderzyłaś w mój czuły punkt.
Ten rodzaj rusztowań to rusztowania ramowe.
Z takich rusztowań zazwyczaj nie stawia się samego ciągu komunikacyjnego a takowy jest z nich zrobiony.
Rusztowanie które ma służyć do dociepleń stawia się w większej odległości od ściany - zobacz ile jest miejsca od ściany do rury - zbyt mało by można tam było zainstalować tak gruby styropian, o kleju i reszcie warstw nie wspominając. Nawet gdyby styropian był o połowę chudszy niż ten ze składowiska to i tak odległość nadal jest zbyt mała.
Z reguły przy dociepleniach stosuje się wyłożenie każdego z roboczych poziomów podestami, więc to jest typowy ciąg komunikacyjny czyli ma służyć tylko do włażenia a nie prowadzenia na nich prac.
Rusztowanie wykonane jest wręcz idealnie, kotwienia są zrobione książkowo i precyzyjnie, widać że montaż robiła fachowa ekipa, a taka na pewno by zadbała o odpowiedni odstęp od ściany którego w tym wypadku nie zostawiono.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ho ho ..kobitka na meskich pracach sie zna:)budowlaniec jestes,bhpowiec?:)
to logiczne,choc ja nie zwracałam uwagi na to jak u mnie to robiono
bo okna wciaz zasłoniete były

tu styropian sie walał dla pozoru,wiec to juz totalna bzdura
oni we wszystkich swoich machl;ojach nie bdaja o szczegóły
po co?połowa Polaków i tak kupi wersje oficjalna!

czyli co--miały słuzyc do dostania sie do okien,takim którzy codziennie po rusztowaniach nie skacza i najwaznijesze było by sie nie rozp..w trakcie i przed akcja!

ja tego pozniej nie sledziłam
facet od filmu mówił,ze bedzie
?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Polityka

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

do góry