Widok
ja rozumiem o czym piszesz
bo to samo mnie wkurza
kiedy zobaczyłam artykuł..jakis czas temu,ze prez.Soptu jest gotowy przyjac ilus tam uchodzców--to.mimo ,ze szkoda mi tych dzieci i kobiet-niewolników,to
szlag...bo w Sopocie pracowałam i widziałam ilu tam jest bezdomnych,wiem,ile młodych musi wynajmowac mieszkanie
wiem,ze jesli rodzina ma za mało miejsca dla dzieci i złe warunki-to sie nie patyczkuja i maja duza podstawer do odebrania dzici rodzicom...
kredyty-trzeba miec umowe i dostawac ludzka pensje..---a tu ani stałych umów ani pensji,zeby satrczyło..itd
tu...na tej ZIEMI,o która tak walczylismy,,przelalismy morze krwi
jak mało który naród,mimo biedy i kajdan ciagle walczac ..nie poddajac sie---
mamy ja teraz wszyscy opuszczac???
przeciez o to zachodowi chodzi!
rowalic nasza spojnosc i kregosłup narodowy..zniszczyc te cechy mentalnosci ,których nam zazdroscili od wieków--patriotyzm,odwage,walecznosc
i
umiejetnosc pojednania sie kiedy szło o WOLNOSC I NIEPODLEGŁOSC PANSTWA
choc to trudne--bo inna cecha Polaków--bardzo silna--jest kłótliowsc!
odpuscic??
nie!
zobacz co dziej sie na swiecie-wszedzie jakies rozruchy
w Niiemczech nie jest juz tak bezpiecznie...Skandynawia--no moze?
jak juz to na wyspy..wolałabym
wszedzie jest cos tam...
a w naszej kochanej Polandii-----
młody Szwed powiedziałmi,ze czuje sie u nas swietnie-młodzi bawia sie,ludzie sa mili i jest własnie ta swoboda i wolnosc i OTWARTOSC
której on nie ma u siebie
bo tam zamknieci w swoich skorupach..duzokasy i nie umieja z niej skorzystac..nie chca
Holandia---piekny kraj ..nie wszedzie,,momentami zwyczajny i za mało dzikosci ,która jest jeszcze u nas...poza tym --w niekórych sytuacjach panstwo policyjne..no iwyzej niz krajan nie podskoczysz,,bo oni sa wiekszymi rasistami niz Niemcy
tam tez nie ma tej spontanicznosci ,otwartosci
wraz z Belgia i Francja---uwazaj na dzieci bo pedofilia i to samo co Szwabsien---rozpływajacy sie islam
bo tego cos ie tam dziej i w Norwegii i w Anglii równiez --agresja islamistów--nie pokazuja media!!!!!
w imie poprawnosci politycznej(czytaj realizowania planów sk..w ,minn depopulacji ziemi)---nie mzoe opinia mas wiedziec co sie naprawde dzieje od dawna
ale Polak musi wiedziec
to nie jest poprawny i za wszelka cene przestrzegajacy masochistycznego prawa Niemiec
wszystki panstwa zrobiły swoimobywateleom smietnik.wywracajac do góry nogami prawo---które daje wiecej swobód przybyszom niz własnym obywateleom,z wyjatkiem Holandii
o reszcie niech sie wypowiedza inni--jaki tam pseudodobrobyt jest
cudze chwalicie swego nie znacie---przyjrzyj sie i porównaj --u nas jest Polska jest piekna..i mozrze i góry i zabytki...momentami jeszcze do
zagospodarowania
to zalezy od polityki panstwa-czy bedzie inestowac dla Polaków,czy dalej pozwoli na ograbianie przez innych--wysysanie
czy zagospodaruje ziemie lezaca odłogiem?czy stworzy warunki do produkcji i eksportu płodów ziemi--ekologicznych
o to walczył Lepper..i niestety ktos mu musiał g..zamknac
Polska moze wsia stac--i to pod kazdym wzgledem
my potrafimy robic,myslec i wymylslac -jestesmy zdolni!
tylko odgórnie musza byc dane mozliwosci
dla kazdej prywatnej przedsiebiorczosci tez
............
mnostwo jest rzeczy,ktore obcokrajowcom podobaja sie w Polsce
jeszcze całkiemtej mentalnosci otwarcia i ukochania wolnosci nam nie wyrugowali
zachod nie moze nam mieszac w garach bo stracimy wszystko co mamy najcenniejsze
i o to wy-młodzi ludzie musicie walczyc!
a nie uciekac!
walczyc-uczac sie,pracujac i myslac--samodzielnie,znajdywac mnowe pomysły na ład ,na sprawiedliwosc ,na szczescie i rozwój KRAJU
wyjezdzac po to by dorobic,zobaczyc ,porównac,nauczyc sie zwiedzac itd
i wracac do ojczyzny:)
bo to samo mnie wkurza
kiedy zobaczyłam artykuł..jakis czas temu,ze prez.Soptu jest gotowy przyjac ilus tam uchodzców--to.mimo ,ze szkoda mi tych dzieci i kobiet-niewolników,to
szlag...bo w Sopocie pracowałam i widziałam ilu tam jest bezdomnych,wiem,ile młodych musi wynajmowac mieszkanie
wiem,ze jesli rodzina ma za mało miejsca dla dzieci i złe warunki-to sie nie patyczkuja i maja duza podstawer do odebrania dzici rodzicom...
kredyty-trzeba miec umowe i dostawac ludzka pensje..---a tu ani stałych umów ani pensji,zeby satrczyło..itd
tu...na tej ZIEMI,o która tak walczylismy,,przelalismy morze krwi
jak mało który naród,mimo biedy i kajdan ciagle walczac ..nie poddajac sie---
mamy ja teraz wszyscy opuszczac???
przeciez o to zachodowi chodzi!
rowalic nasza spojnosc i kregosłup narodowy..zniszczyc te cechy mentalnosci ,których nam zazdroscili od wieków--patriotyzm,odwage,walecznosc
i
umiejetnosc pojednania sie kiedy szło o WOLNOSC I NIEPODLEGŁOSC PANSTWA
choc to trudne--bo inna cecha Polaków--bardzo silna--jest kłótliowsc!
odpuscic??
nie!
zobacz co dziej sie na swiecie-wszedzie jakies rozruchy
w Niiemczech nie jest juz tak bezpiecznie...Skandynawia--no moze?
jak juz to na wyspy..wolałabym
wszedzie jest cos tam...
a w naszej kochanej Polandii-----
młody Szwed powiedziałmi,ze czuje sie u nas swietnie-młodzi bawia sie,ludzie sa mili i jest własnie ta swoboda i wolnosc i OTWARTOSC
której on nie ma u siebie
bo tam zamknieci w swoich skorupach..duzokasy i nie umieja z niej skorzystac..nie chca
Holandia---piekny kraj ..nie wszedzie,,momentami zwyczajny i za mało dzikosci ,która jest jeszcze u nas...poza tym --w niekórych sytuacjach panstwo policyjne..no iwyzej niz krajan nie podskoczysz,,bo oni sa wiekszymi rasistami niz Niemcy
tam tez nie ma tej spontanicznosci ,otwartosci
wraz z Belgia i Francja---uwazaj na dzieci bo pedofilia i to samo co Szwabsien---rozpływajacy sie islam
bo tego cos ie tam dziej i w Norwegii i w Anglii równiez --agresja islamistów--nie pokazuja media!!!!!
w imie poprawnosci politycznej(czytaj realizowania planów sk..w ,minn depopulacji ziemi)---nie mzoe opinia mas wiedziec co sie naprawde dzieje od dawna
ale Polak musi wiedziec
to nie jest poprawny i za wszelka cene przestrzegajacy masochistycznego prawa Niemiec
wszystki panstwa zrobiły swoimobywateleom smietnik.wywracajac do góry nogami prawo---które daje wiecej swobód przybyszom niz własnym obywateleom,z wyjatkiem Holandii
o reszcie niech sie wypowiedza inni--jaki tam pseudodobrobyt jest
cudze chwalicie swego nie znacie---przyjrzyj sie i porównaj --u nas jest Polska jest piekna..i mozrze i góry i zabytki...momentami jeszcze do
zagospodarowania
to zalezy od polityki panstwa-czy bedzie inestowac dla Polaków,czy dalej pozwoli na ograbianie przez innych--wysysanie
czy zagospodaruje ziemie lezaca odłogiem?czy stworzy warunki do produkcji i eksportu płodów ziemi--ekologicznych
o to walczył Lepper..i niestety ktos mu musiał g..zamknac
Polska moze wsia stac--i to pod kazdym wzgledem
my potrafimy robic,myslec i wymylslac -jestesmy zdolni!
tylko odgórnie musza byc dane mozliwosci
dla kazdej prywatnej przedsiebiorczosci tez
............
mnostwo jest rzeczy,ktore obcokrajowcom podobaja sie w Polsce
jeszcze całkiemtej mentalnosci otwarcia i ukochania wolnosci nam nie wyrugowali
zachod nie moze nam mieszac w garach bo stracimy wszystko co mamy najcenniejsze
i o to wy-młodzi ludzie musicie walczyc!
a nie uciekac!
walczyc-uczac sie,pracujac i myslac--samodzielnie,znajdywac mnowe pomysły na ład ,na sprawiedliwosc ,na szczescie i rozwój KRAJU
wyjezdzac po to by dorobic,zobaczyc ,porównac,nauczyc sie zwiedzac itd
i wracac do ojczyzny:)
Funkcjonowanie systemu opieki społecznej to jeden problem. Ale jak to możliwe, żeby ktoś pracując 9 godzin dziennie zarabiał 100 zł tygodniowo? Czy pracodawca, który tak wynagradza pracowników może uważać, że w jego firmie wszystko działa prawidłowo? Może jednak zabrakło tu zdolności i pomysłowości, żeby mogło być inaczej?
wiesz ja sie nie skupiłam na tym -ile to wynosi za rozdawanie ulotek
tylko ze ta emerytka nie natrafiłana urzednika ,który byłby człowiekiem
sama jest juz wiekowa i ma chorego syna
to sie nie kwalifikuje do wsparcia jej finansowo
dla alkoholików jest
a dla chorych nie?
opeika powinna podejsc do problemu człowieka indywidualnie
moze trzeba było jej pomóc znalezc inne zajecie ,któremu by podołała
a zarobiłaby wiecej i dodatkowo znalezc srdoki na z racji choroby
a juz wogóle
z tym ryzykiem bezdomnosci
wiem,ze w pomocy socjhalnej brakuje ludzi do pracy w terenie --by pojsc do rodziny,domu i opracowac razem plan pomocy
temu tez winne sa samorzady,urzedy miasta,ze sie w to nie angazuja
na roznego rodzaju imprezy i ozdabianie miasta jest
na to brakuje
tylko ze ta emerytka nie natrafiłana urzednika ,który byłby człowiekiem
sama jest juz wiekowa i ma chorego syna
to sie nie kwalifikuje do wsparcia jej finansowo
dla alkoholików jest
a dla chorych nie?
opeika powinna podejsc do problemu człowieka indywidualnie
moze trzeba było jej pomóc znalezc inne zajecie ,któremu by podołała
a zarobiłaby wiecej i dodatkowo znalezc srdoki na z racji choroby
a juz wogóle
z tym ryzykiem bezdomnosci
wiem,ze w pomocy socjhalnej brakuje ludzi do pracy w terenie --by pojsc do rodziny,domu i opracowac razem plan pomocy
temu tez winne sa samorzady,urzedy miasta,ze sie w to nie angazuja
na roznego rodzaju imprezy i ozdabianie miasta jest
na to brakuje
Przede wszystkim brak informacji na temat możliwego wsparcia. Jeżeli wyrok eksmisyjny był wydany bez prawa do lokalu socjalnego, to oznacza że ta Pani nie kwalifikuje się na wsparcie z opieki społecznej (w przeciwnym wypadku sąd nie mógłby wydać takiego wyroku). Jeśli chodzi o samą eksmisję, to też opieka społeczna nie ma nic do tego (nie rozumiem tytułu artykułu - "opieka społeczna grozi eksmisją"), bo mieszkanie jest w TBS. Gdyby było komunalne, to władze miasta decydowałyby o tym, czy wyrok eksmisyjny zostanie wykonany (wyrok może być wstrzymany i wyznaczony czas na spłatę zadłużenia). W tym przypadku decyduje TBS i z nimi trzeba się dogadać. Opieka społeczna nie może przyznać pomocy, jeśli taka nie przysługuje na podstawie przepisów. Podejrzewam, że w tym przypadku dostępne jest inne wsparcie z racji opieki nad chorym, niepracującym synem tylko trzeba zwrócić się do właściwej instytucji. No ale każda z "niewłaściwych" instytucji powinna umieć pokierować do tej właściwej.
Uff, a już myślałam że tylko ja nie wierzę w samobójczą śmierć Leppera.
Bezdomna, kup Syryjski paszport i zgłoś się do ambasady.
Jest tylu potrzebujących rodaków, dla których ciągle nie ma, że dawanie czegokolwiek poza kolejnością, jakimkolwiek uchodźcom, jest zwykłym skur******wem wobec własnego narodu.
Bezdomna, kup Syryjski paszport i zgłoś się do ambasady.
Jest tylu potrzebujących rodaków, dla których ciągle nie ma, że dawanie czegokolwiek poza kolejnością, jakimkolwiek uchodźcom, jest zwykłym skur******wem wobec własnego narodu.
kocio przeciez on sam mówił kto mu groził...gadał prosto z mostu i szczerze,wiedział duzo
nie był typem samobójcy,wrecz przeciwnie
jego syn miał problemy ze zdrowiem--w takiej sytuacji zaden rodzic nie popełnia samobójstwa!
no i te rusztowania akurat w tym czasie i zadnych robót z" ich" powodu!
przedłuzana sekcji ,co w wypadku" naszprycowania " ma diametralne znaczenie---czas
pewnie i wiecej ,,,
to nie byli Rosjanie , a nasi rodacy
Polska nie Rosja ale swoja mafie też ma
bardzo duze prawdopodobienstwo i mówie to swiadomie..ze nasz były prezydent to jeden z nich
o "katastrofie" smolenskiej tez wiedzieli wczesniej --on i Tusk tez
dlatego Tusk proponował ,zeby Kaczynski zrezygnował z tego lotu..i inne dowody na to--cały czas sa w necie!
dyplomatyczne pismna od Rosjan na kilka miesiecy wczesniej---z zapytaniem ,czy NA PEWNO TEN LOT TEGO DNIA I W TAKIM SKŁADZIE!tak dokąłdne i na tyle mieseicy wczesniej--to nie było w zwyczaju dyplomat.etykiety!
a lotnisko nie przygotowane przez te pare miesiecy--tzn przygotowane na co innego!
...bratobójstwo!i nie mam zadnych, najmniejszych watpliwosci
a Ruscy chetnie w tym uczestniczyli..toz to pestka dla elity KGB-bułka z masłem
dziwne samobostwa w kancelarii tuz przed katastrofa--wszystko do wygoglania
a kto wiesza sie na płocie nizszym od siebie i do tego nie jest pijany ani idiota?
toz juz w czasach solidarnosci były morderstwa
na tych ,którzy zszkolwali sie kto finansuje i prowadzi ten wolnosciuowy zryw
kąłmstwo na kłąmstwie..
ciekawe co teraz "BOLEK" bedzie miał do powiedzenia 16 marca?
..kukiełka...
nie był typem samobójcy,wrecz przeciwnie
jego syn miał problemy ze zdrowiem--w takiej sytuacji zaden rodzic nie popełnia samobójstwa!
no i te rusztowania akurat w tym czasie i zadnych robót z" ich" powodu!
przedłuzana sekcji ,co w wypadku" naszprycowania " ma diametralne znaczenie---czas
pewnie i wiecej ,,,
to nie byli Rosjanie , a nasi rodacy
Polska nie Rosja ale swoja mafie też ma
bardzo duze prawdopodobienstwo i mówie to swiadomie..ze nasz były prezydent to jeden z nich
o "katastrofie" smolenskiej tez wiedzieli wczesniej --on i Tusk tez
dlatego Tusk proponował ,zeby Kaczynski zrezygnował z tego lotu..i inne dowody na to--cały czas sa w necie!
dyplomatyczne pismna od Rosjan na kilka miesiecy wczesniej---z zapytaniem ,czy NA PEWNO TEN LOT TEGO DNIA I W TAKIM SKŁADZIE!tak dokąłdne i na tyle mieseicy wczesniej--to nie było w zwyczaju dyplomat.etykiety!
a lotnisko nie przygotowane przez te pare miesiecy--tzn przygotowane na co innego!
...bratobójstwo!i nie mam zadnych, najmniejszych watpliwosci
a Ruscy chetnie w tym uczestniczyli..toz to pestka dla elity KGB-bułka z masłem
dziwne samobostwa w kancelarii tuz przed katastrofa--wszystko do wygoglania
a kto wiesza sie na płocie nizszym od siebie i do tego nie jest pijany ani idiota?
toz juz w czasach solidarnosci były morderstwa
na tych ,którzy zszkolwali sie kto finansuje i prowadzi ten wolnosciuowy zryw
kąłmstwo na kłąmstwie..
ciekawe co teraz "BOLEK" bedzie miał do powiedzenia 16 marca?
..kukiełka...
@isztrar, uderzyłaś w mój czuły punkt.
Ten rodzaj rusztowań to rusztowania ramowe.
Z takich rusztowań zazwyczaj nie stawia się samego ciągu komunikacyjnego a takowy jest z nich zrobiony.
Rusztowanie które ma służyć do dociepleń stawia się w większej odległości od ściany - zobacz ile jest miejsca od ściany do rury - zbyt mało by można tam było zainstalować tak gruby styropian, o kleju i reszcie warstw nie wspominając. Nawet gdyby styropian był o połowę chudszy niż ten ze składowiska to i tak odległość nadal jest zbyt mała.
Z reguły przy dociepleniach stosuje się wyłożenie każdego z roboczych poziomów podestami, więc to jest typowy ciąg komunikacyjny czyli ma służyć tylko do włażenia a nie prowadzenia na nich prac.
Rusztowanie wykonane jest wręcz idealnie, kotwienia są zrobione książkowo i precyzyjnie, widać że montaż robiła fachowa ekipa, a taka na pewno by zadbała o odpowiedni odstęp od ściany którego w tym wypadku nie zostawiono.
Ten rodzaj rusztowań to rusztowania ramowe.
Z takich rusztowań zazwyczaj nie stawia się samego ciągu komunikacyjnego a takowy jest z nich zrobiony.
Rusztowanie które ma służyć do dociepleń stawia się w większej odległości od ściany - zobacz ile jest miejsca od ściany do rury - zbyt mało by można tam było zainstalować tak gruby styropian, o kleju i reszcie warstw nie wspominając. Nawet gdyby styropian był o połowę chudszy niż ten ze składowiska to i tak odległość nadal jest zbyt mała.
Z reguły przy dociepleniach stosuje się wyłożenie każdego z roboczych poziomów podestami, więc to jest typowy ciąg komunikacyjny czyli ma służyć tylko do włażenia a nie prowadzenia na nich prac.
Rusztowanie wykonane jest wręcz idealnie, kotwienia są zrobione książkowo i precyzyjnie, widać że montaż robiła fachowa ekipa, a taka na pewno by zadbała o odpowiedni odstęp od ściany którego w tym wypadku nie zostawiono.
ho ho ..kobitka na meskich pracach sie zna:)budowlaniec jestes,bhpowiec?:)
to logiczne,choc ja nie zwracałam uwagi na to jak u mnie to robiono
bo okna wciaz zasłoniete były
tu styropian sie walał dla pozoru,wiec to juz totalna bzdura
oni we wszystkich swoich machl;ojach nie bdaja o szczegóły
po co?połowa Polaków i tak kupi wersje oficjalna!
czyli co--miały słuzyc do dostania sie do okien,takim którzy codziennie po rusztowaniach nie skacza i najwaznijesze było by sie nie rozp..w trakcie i przed akcja!
ja tego pozniej nie sledziłam
facet od filmu mówił,ze bedzie
?
to logiczne,choc ja nie zwracałam uwagi na to jak u mnie to robiono
bo okna wciaz zasłoniete były
tu styropian sie walał dla pozoru,wiec to juz totalna bzdura
oni we wszystkich swoich machl;ojach nie bdaja o szczegóły
po co?połowa Polaków i tak kupi wersje oficjalna!
czyli co--miały słuzyc do dostania sie do okien,takim którzy codziennie po rusztowaniach nie skacza i najwaznijesze było by sie nie rozp..w trakcie i przed akcja!
ja tego pozniej nie sledziłam
facet od filmu mówił,ze bedzie
?