Widok

Bezpieczeństwo, zieleń i samochody.

Od miesiąca staram się przynajmniej 4 razy w tygodniu trochę pospacerować . Spaceruję najczęściej wieczorami wokół ulicy Pilotów. Ostatnio zacząłem zwracać uwagę na parkujące samochody.Około 90% dojazdów do zsypów , wejść do klatek i pod stacji elektrycznych jest zastawiane samochodami , między blokiem nr 8 a szkołą samochody często są parkowane trawnikach , podobna sytuacja jest w rejonie bloku nr 20 od strony działek gdzie parkują duże samochody ciężarowe. A przed klubem " PLAMA " jest blokowane przejście dla pieszych ponieważ ustawiane są samochody na chodniku ( jeden za drugim i wystają nawet ponad metr na jezdnię ).Coraz więcej jest parkowanych samochodów dostawczych i ciężarowych na miejscach przeznaczonych dla osobowych. Mam nadzieję że tym problemem zajmie się Policja , Straż Miejska i nowo wybrana Rada Osiedla.Propozycja dla zarządu SM Młyniec - rozważyć możliwość wyznaczenia stanowisk do parkowania ( pomalowanie pasów ).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z https://gorentalcars.pl/ wypożyczenie auta w Warszawie to czysta przyjemność. Wszystko szybko i konkretnie, bez zbędnego zamieszania. Auto zadbane, komfortowe i gotowe na dłuższą trasę. Bardzo dobra jakość usług.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na parkingu między Pilotów 5 a 8 są namalowane miejsca parkingowe. Efekt jest taki, że zawsze kilka miejsc jest zupełnie pustych, bo jak jeden kierowca zaparkuje przy linii po jednej stronie, a drugi po drugiej, to już między tymi dwoma magicznymi liniami można zaparkować jedynie motocykl lub rower. Niestety, wyobraźni i zdrowego rozsądku nie zastąpią żadne pasy. Natomiast jak "zrobiło się" tam jedno dodatkowe miejsce na trawniku (trawy tam w sumie już nie było, bo od kilku ładnych lat zawsze ktoś tam parkował), to spółdzielnia zamiast zalać błoto betonem i "zalegalizować" to jedno miejsce parkingowe, postawiła krawężnik i słupek.
Zapewne pewną poprawę w ilości zaparkowanych samochodów dałoby pomalowanie miejsc w zatoczkach zlokalizowanych na przeciwko bloków.
Ja parkuję na parkingu strzeżonym , ale mam problem szczególnie wieczorem gdy chcę zaparkować na chwilę.
Nie chcę robić reklamy - ale wszystkie parkingi na młyńcu obecnie mają wolne miejsca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proponuje zadzwonić na Straz mIejską, skoro Panu / Pani tak to przeszkadza.
Gdzie zrobić te miejsca ?
Wyciąć drzewa i zlikwidować trawniki,place zabaw czy boiska?
To osiedle było budowane w latach siedemdziesiątych gdy nie było tylu samochodòw.
Poszukaj sobie gdzieś miejsca na okolicznych parkingach lub kup sobie mieszkanie z garażem.
Nie ma fizycznej możliwości zmieszczenia tylu samochodōw na tak ograniczonym obszarze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
to niech spółdzielnia zrobi więcej miejsc do parkowania samochodów a nie zawracać głowę policji takimi d*perelami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Zaspa

Sea Salt (20 odpowiedzi)

Sea Salt powstanie przy al. Jana Pawła II. Najbliższe otoczenie inwestycji zapewnia dostęp do...

Leszczyńskich (11 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

przeprowadzka !!?? (41 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry