Widok
Bezpiecznie i spokojnie
Długo zastanawiałam się nad pozostawieniem córki jeszcze rok w przedszkolu, myślałam, że jako 5-cio latek nie poradzi sobie w szkole, gdzie będzie musiała chodzić na świetlicę i na stołówkę. Długo też zastanawiałam się nad wyborem szkoły. Wybór padł na szkołę 57, na oddział integracyjny... i muszę powiedzieć, że nie żałuję moich wyborów, moja córka również. Nauczyciele są mili i kompetentni, córka świetnie odnajduje się w szkolnej rzeczywistości, stała się bardziej samodzielna. Przez niespełna miesiąc zauważyłam, jak pozytywnie się zmienia. Będąc w oddziale integracyjnym uczy się tolerancji i cierpliwości, a także tego, że trzeba pomagać, co w domu objawia się większym zrozumieniem dla młodszej siostry :) Córka codziennie wstaje z uśmiechem i pyta czy już możemy iść do szkoły!
Klasy są mało liczne (po ok. 20 uczniów), na korytarzch panuje spokój i jest bezpiecznie. Szkoła nie jest połączona z gimnazjum więc panuje tutaj miła i kameralna atmosfera. Z wykształcenia jestem nauczycielem - terapeutą i wiem, że nie mogłabym wybrać lepszej szkoły dla mojego dziecka!
Klasy są mało liczne (po ok. 20 uczniów), na korytarzch panuje spokój i jest bezpiecznie. Szkoła nie jest połączona z gimnazjum więc panuje tutaj miła i kameralna atmosfera. Z wykształcenia jestem nauczycielem - terapeutą i wiem, że nie mogłabym wybrać lepszej szkoły dla mojego dziecka!
Moja ocena
Szkoła Podstawowa nr 57
kategoria: Szkoły podstawowe
poziom nauczania: 5
zajęcia dodatkowe: -
wyposażenie: 5
bezpieczeństwo: 6
ocena ogólna: 6
5.5
* maksymalna ocena 6