Widok

Bezradność

bardzo często odwiedzam czat. mam tam swoich znajomych, czuję się z nimi związana w jakis sposób. ostatnio również zajrzałam na ulubioną stronkę. na liście nicków zobaczyłam taki oto :(((. kilka miesięcy temu sama wchodziłam pod takim nickiem bo miałam kłopoty i przez to kiepski humor. dlatego tera zwracam uwagę na takie nicki. użytkownik o tym nicku milczał, jedynie "był". wlazłam więc do niego na priva z butami:). okazało sie że ta osoba mnie zna, czesto między sobą wymieniałyśmy jakies uwagi wcześniej. zapytałam skąd taka minka. odpowiedziała że jest załamana bo nastąpiła remisja choroby:(. niewiedziałam że ta osoba jest chora i to tak poważnie:(. porozmawiałysmy dość długo. ale ja cały czas czułam się niezręcznie. nie wiedziałam jak się zachowywać by czymś jej nie urazić. ona opowiadała że czasami ma dość pytań o to jak się czuje że chciałaby o tym zapomnieć choć na chwilkę. ja chciałabym jej jakoś w tym pomóc ale nie wiem jak???? pomóżcie! jak mam zachować złoty środek: nie być nadopiekuńczą a choć troszkę dać jej radości. bo bardzo chcę:).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czesc. Wydaje mi sie, ze powinnas dac tej tej osobie do zrouzmienia, ze zalezy Ci na tej znajomosci. Zachowyawc sie w miare "normalnie" i ile takie zachowanie jest mozliwe w danej sytuacji. Nie naduzywaj slow - zdrowie, samopoczucie itp. Moze to spowodowac odwrotny skutek od oczekiwanego. Zachwowuj sie tak jakbys miala kontakt ze zdrowa osoba. Rozmawiaj o wszytskim, rozweselaj ( ale nie na sile), staraj sie byc "normalna". Wiem to z wlasnego doswiadczenia. Jestem w trakcie leczenia...i takze mam dosc pytan o zdrowie, o samopoczucie. Chce zyc normalnie...przynajmniej sie staram. Widze to tez po otoczeniu. Traktuja mnie jak zdrowa osobe, nie oszczedzaja, ale wiem ze im zalezy na mnie..czuje sie bezpiecznie i wiem, ze w kazdej chwili moge zwrocic sie o pomoc. Ta osoba o ktorej piszesz pewnie tego samego oczekuje...bo jak walczec z choroba caly czas o niej rozmyslajac, "dolujac sie" i pamietajac ze cos jest nie tak. Za oknem swieci slonce....nalezy "chwytac dzien ", cieszyc sie z niego i czerpac tylko to co dobre...

Zycze tej osobie powrotu do zdrowia a Tobie wytrzymalosci i powodzenia !!!
Mała napisała najlepiej, jak można. Nic dodać nic ująć.
P.S. Zauważyłam, że Mała na prawdę potrafi dobrze doradzić. Złota dziewczyna!
:))) Dziękuje Ci - Przytulanko. Bardzo miło "usłyszeć" takie słowa :)
Ja też cenię normalność.
dzieki:)

Inne tematy z forum Towarzyskie

Gay Gdańsk (177 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

samotna matka szuka znajomych do popisania (45 odpowiedzi)

Jestem kobietą po 40tce, obecnie bardzo doskwiera mi samotność ale nie szukam znajomości w realu...

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D (477 odpowiedzi)

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie...

do góry