Widok

Bioparox- gdzie kupić?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie.
Jestem w 18 tyg ciąży i potwornie męczy mnie kaszel. Byłam wczoraj u lekarza, osłuchowo czysto, gardło czerwone. Lekarka mi powiedziała, że pomógłby mi Bioparox, ale.......jest wycofany. Co prawda wspominała, że w niektórych aptekach można jeszcze ten lek dostać, ale nie wie gdzie. Czy wiecie może coś więcej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko, że ten antybiotyk nie działa ogólnoustrojowo zabijając jednocześnie pozytywne bakterie, a miejscowo. Przeczytaj ulotkę.
Stosowałam nieraz na sobie, osobie dorosłej i ZAWSZE mi pomagał. Jak ktosiku pogrzebiesz w internecie, bo mi się już nie chce, to znajdzisz dokument z badań przeprowadzonych w jedej z Wyższych Uczelni Medycznych, to przeczytaj go sobie dokładnie. Badania przeprowadzono na pewnej grupie osób i NIESTETY wykazano skuteczność tego leku.
Co świadczy jednak o tym, że chodziło o KASĘ !!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
-"faszerowano nas antybiotykami,ktore z nog zwalaja konia"- zgadzam sie z Toba "- tatusiu tylko w bioparox-ie tez jest antybiotyk-zycze dalszego udanego faszerowania dzieci.Brawo Ojciec.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 17
Bioparox można kupić w aptece internetowej DocSimon.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja kupiłam tydzień temu bez problemu w czeskiej aptece simon pharma.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
apteka internetowa bioparox wpiszcie w google
Bioparox to jedyny lek, który pomagał i pomaga mi na przewlekłe zapalenie zatok, mam alergie i obrzęki zatok, zatkany nos i nic mi nie ppomaga - sterydów do nosa brać nie mogę, gdyż mam tak zniszczona śluzówkę, że po paru dniach brania zaczynam mieć krwotoki z nosa - a po Bioparoxie NIC, nawilża mi nos i rewelacyjnie odtyka, stany zapalne schodza po paru dniach, nie wiem co bym zrobiła bez tego leku - dlatego wściekła jestem że go wycofano, zapewne koncerny farmaceutyczne mądrze wymyśliły, że po co pacjentowi ma sie zaraz poprawiać, niech sobie nakupuje innych leków, większa kasa dla nich i dla NFZ, sterydy są przecież potwornie drogie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli ktoś potrzebuje na teraz bioparox moge oddac swój. Wazny do konca roku beata408@op.pl
Dzięki Mariola za info. Jak długo czekałaś na dostawę od momentu zamówienia? Dzięki i pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mialam to samo. Bardzo silny kaszel w noc i w dzien. Zaden lekarz nie chcial mi nic przepisac. Polecali tylko homeopatyczne. Niby troche pomagal, ale kaszlalam bardzo dlugo. I balam sie ze dziecku od tych wstrzasow i skurczow cos sie stanie.
Tego sposobu nie polecam i tez juz nie da sie z niego skorzystac, ale sprawil to zupelny przypadek.
Umowilam sie z kolezankami w stacji de luxe na kawe i przy okazji powiedziec o swoim stanie. A ze zaczal padac deszcz wiec bylam tam dluzej uziemiona a ludzie zaczeli sie schdzic bo zblizal sie wieczor... Jak sie zaczeli schodzic, zaczelo sie robic gesto od dymu papierosowego. Moze z godizne tam spedzilam i wyszlam mimo deszczu. Cala noc przekaszlalam a w dzien juz nie bylo sladu po kaszlu :]
Po urodzeniu dziecka zdarzyla mi sie infekcja w czasie ktorej mialam silny kaszel i bralam bioparox.Razem z lipomalem (syrop dla dzieci z lipy). Poprawa nastapila gdy przestalam uzywac bioparoxa. A poza tym dziecko sie do kaszlu przyzwyczailo w brzuchu i nie przeszkadzal mu moj kaszel w nocy :]
Chcialam troche pocieszyc ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tymianek i podbiał jest rewelacyjny, ale w ciąży podobno nie można:/
a mi przy zapaleniu krtani pomagal tymianek i podbial polecam
witam
małe pytanko: jaką date ważnosci ma BIOPAROX kupiony przez Ciebie w http://www.DocSimon.pl?
to ze jest wycofany nie oznacza ze jest zly ,lub nie pomaga widac ze nie jestes na biezaco z wiadomosciami
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
wejdz na strone http://www.DocSimon.pl tam kupisz bioparox ja juz kupilam a tez szukalam bardzo dlugo ,szukalam dlugo i znalazlam pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
można go kupić w aptece internetowej, np. tu:

http://www.docsimon.pl/towar/bioparox-spray-10ml-400dawek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba coś sie skasowało, albo coś u mnie się skasowało. Ta która chciała i podawała maila niech się zgłasza, oddam za drobiazg dla córci ;) nataa_m@wp.pl
I znowu mnie cholerstwo męczy. Czy któraś z Was ma może do odsprzedania Bioparox?

Walka o forsę koncernów

Zanim droga mamusiu zaczniesz wciskać takie kity pomyśl 2 razy o co w tym wszystkim chodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kilka lat temu BIOPAROX był bez recepty.
Później wprowadzono obowiązek recepty na ten lek.

Po co wprowadzono obowiązek kupowania NA RECEPTĘ skoro lek NIE DZIAŁA ??????????????????????????????????????????????????

Widocznie za dobrze się sprzedawał i komuś to przeszkadzało.

Sprzedaż nieco spadła ale nie wszystkie kraje wprowadziły recepty.
Co w takim razie należało zrobić ?
Wystarczyło OGŁOSIĆ ŻE NIE DZIAŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We Włoszech rządzi mafia, czy to z tego powodu powielasz kit o wielkiej "ŚWIATŁOŚCI" tego kraju ?

Ten lek działa, i chociaż nie jestem specjalistą i nie wiem jak on działa,
to nie raz mi pomógł (w ok 90% przypadków).

Ok 20 lat temu wycofano leki oparte na chininie (Izochin itp.).
Wszystko po to by faszerować nas antybiotykami doustnymi które zwalają z nóg konia i uszkadzają wszystko co tylko możliwe (lista ubocznych działań wzrasta w zatrważającym tempie).

Ojciec
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny Ja też się przeziębilam jestem w 21 tygodniu i kaszlę i kaszlę i juz płakac mi się chce nie ma nigdzie BIOPAROXU co za idioci zabrali nam jedyny antybiotyk miejscowy. Już pięć dni leczę się herbatkami i innymi cudami natury i nic przeziębienie stoi w miejscu. Internet przeszukuję i wszstko jedno z ką ale musze dostac BIOPAROX.
No i znalazłam w aptece w Czechach konkretnie w Pradze.
Kosztuje 29zł i wysyłaja do Polski ale jak ktoś mieszka blisko Czech to może ktoś podjedzie mu do pieorwszej lepszej apteki i kupi na pewno jest wszędzie i to bez recepty !!!!!!
Adres do apteki: http://www.docsimon.pl
Życzę wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja stosowalam w cizay ten lek i zyje:) a kaszel mialam potworny z odruchem wymiotnym ibolem brzucha od tego i pomoglo, dobrze ze juz masz bo chcialam szukac mojego:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry