Widok

Bitwa pod Wiedniem

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Bitwa pod Wiedniem.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bitwa pod Wiedniem

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
recenzja to, czy agitacja? Panie, ty widzisz i nie grzmisz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Strasznie jest teraz w Polsce

Jak się tylko mówi Polska, patriota, czy np. ten film, to niektórych reakcja jest wręcz zaskakująca. Służby nadal w grze i cieszą się jak mają tak wielu "pożytecznych idiotów".
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7
Wlasnie dlatego, że tak krytykujesz to pojdę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tragedia...

Dobrze, że w kinie jest darmowy dostęp do internetu to się nie nudziłam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
svantobor, gdańszczanin, xxx, xyz- weź ty chłopie zacznij używaj jednego nicku to raz. Dwa- bronisz miernej produkcji jakby ci za to płacili a tym którym się nie podoba wyzywasz od leawaków?! co ma estetyka do lewactwa?!
zmień pracodawcę!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie wiem po co poszedłem do kina

To niesamowite jak udało się spier... tak dobry temat na film. Można było zrobić znakomity film kostiumowy oparty na faktach, w którym przeważałyby sceny batalistyczne opisujące bitwę i okoliczności tej bitwy. Film mógłby być znakomitą promocją naszego kraju. Niestety, wyszedł film o mnichu, jakimś głupim wilku, wątki miłosne,dziadek mnicha, rodzinne, a co mnie to obchodzi, jakieś pierdoły- szkoda kasy i czasu . Mam nadzieję, że kiedyś ktoś zrobi z tego tematu na prawdę dobry film, a nie tylko dla wyciągnięcia pieniędzy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do INK:

Ty piszesz o jakimś innym filmie, albo co najbardziej prawdopodobne jesteś proislaskim lewakiem prowokatorem........................
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czy ty byłeś na filmie ? Katolicy przedstawieni są jak banda dzikich głupoli, za to strona islamska jest zorganizowana i rzetelna. Zabrakło tylko stwierdzenia, że takie wyobrażenia wyznawców Allacha jest dziełem intelektualistów europejskich, którzy zapewne nigdy nie zaznajomili się z Koranem i myślą , że z muzułmanami można dyskutować inaczej niż przy użyciu karabinu.... Ale film, mimo, że jest właściwie proislamski da się oglądać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Chyba na filmie nie byłeś !!! Film w którym chrześcijanie są przedstawienia jako dobroduszni głupcy, a Islam jest lepszy niż wynika to z Koranu, czyli krytykami są prawicowi ekstremiści !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

WARTO!!

Warto!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo dobry !! Co prawda Islam przedstawiony jest z tej dobrej, niestety w rzeczywistości nieistniejącej strony,

a chrześcijanie to dobroduszni IDIOCI, ale warto pójść. Co by nie powiedzieć, to jest PIERWSZY film o największej bitwie nowożytnej Europy. A co ważne, zwycięstwa dokonanego siłami polskiej armii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
hahahaha, mistżostfo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Przykro mi, niestety mylisz się. Osobiście bardzo ucieszyłam się z faktu, że powstaje fajny film, który może podreperować podupadłą dumę narodową i pokaże o co warto walczyć. Dodatkowo miałam też nadzieję, że historia ożyje i da się poznać młodym. W tym celu popędziłam do kina ciekawie. Niestety zrobiła się z filmu bajka z mitycznymi stworami. Osobiście śmiem twierdzić, że owszem bardzo szkoda
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Towarzysze, widac że instrukcje i polecenia od naszych czerwonych cadyków z Czerskiej i są realizowane!

Tak Towarzysze! Trzeba krytykować, zjechać i zgnoić ten reakcyjny film, bo przedstawia on pozytywnie wiarę chrześcijańską i pokazuje polskie zwycięstwa. Może on wzmacniać wiarę katolików i dumę Polaków. To jest nie dopuszczalne! To może opóźnić zwycięstwo światowej rewolucji bolszewickie i naszej oświeconej dyktatury proletariatu! Towarzysz Lenin przewraca się w grobie, a towarzysz Mychnyk może dostać czkawki i biegunki! Towarzysze,spełnijcie dobrze swoje zadania, bo walka klasowa, walka z reakcją, zabobonami religijnymi i faszyzmem, zaostrza się!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

oł jeee

ja tam sobie myślę, że film wart obejrzenia dla fanów morderczych ryjówek i planu dziewięć z kosmosu tudzież dla fanów oldsuklowych gier komputerowych. motyw wilczy przezabawny.dzięki składam twórcom, że niemowa nie przemówiła, bo padłabym na miejscu w dzikiej konwulsji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

MASAKRA BEZ PIŁY MECHANICZNEJ

scenografia- brak
efekty - na poziomie warcraft 2
dialogi-drewno
ścieżka dźwiękowa-brak
Ogniem i Mieczem pomimo paru niedociągnieć jest w porównaniu z tym CZYMŚ arcydziełem pod każdym względem!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo superandzki film

Ten film jest naprawde fajoski i na barco wyzokim poziomie. Uwarzam, rze wrzystkie szkoły powinny organizować wycieczki na niego. Rerzyser i aktoży stanęli na wysokości zadania i pokazali wysokom klase. Polecam wżystkim. sam sie wybiore jeszcze kilka razy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9
Zgodzę się z poniższymi opiniami, że bezkompromisowe podejście do kwestii wiary można zaliczyć na plus filmu. Wychwalanie miernej produkcji tylko dla tego, że stawia w pozytywnym świetle wiarę Katolicką jest jednak tak samo nierzetelne jak krytykowanie filmu z tego powodu. Tymczasem większość wpisów chwalących Bitwę pod Wiedniem ten punkt stawia na pierwszym miejscu - "Film w dobrym świetle stawia wiarę Katolicką". Niestety - niezależnie od kwestii światopoglądowych film jest tragicznie słaby pod względem scenariusza, realizacji i całościowego jego odbioru.

Nie mogę również się zgodzić z tym, że film wzbudza dumę z Polskiego zwycięstwa. Bitwa pod Wiedniem opowiada w pierwszej kolejności o mnichu Marco, w Drugiej o Kara Mustafie, a w trzeciej o dynastii Habsburgów. Rola Polaków i właściwej Odsieczy Wiedeńskiej jest w filmie marginalna.

Film nie ma 'drobnych niedociągnięć'. Film jest poniżej jakichkolwiek standardów obowiązujących we współczesnej kinematografii i jego nieliczne pozytywne aspekty nie są w stanie tego przykryć.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Drugi raz byłem na tym filmie i jeszcze bardziej mi się podobał!

Myślę, że niesprawiedliwe i krzywdzące recenzje tego filmu, są spowodowane tym, że jest on w swoim przekazie ponadczasowy (aktualny i dzisiaj, nieprzypadkowo pojawia się tam dwa razy współczesna symbolika np. krzyż Jana Pawła II, współczesny polski Biały Orzeł na chorągwi), pozytywnie przedstawia chrześcijaństwo, wiarę w Boga oraz budzi dumę z wielkiego zwycięstwa polskiego oręża . A taki obraz nie jest mile widziany przez dominujących w mediach polakofobów i chrystofobów. Drobne niedociągnięcia (jaki film ich nie ma?) nie zmieniają faktu, że jest to po prostu DOBRY I BARDZO WARTOŚCIOWY FILM! Szczerze zachęcam aby obejrzeć ten film w kinie razem z dziećmi i młodzieżą, aby organizować wyjścia szkolne na pokaz tego filmu i aby promować go wśród rodziny i znajomych. Jak zostanie wydany DVD z tym filmem, to na pewno, z satysfakcją, zakupię go do swojej domowej kolekcji!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Bitwa pod Wiedniem

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry