Widok
Sklep oferujący rozmiary do F G H w Gdańsku na Tkackiej jest, bieliźniany typowo idąc od Zbrojowni w stronę dworca po prawej stronie. Producenci Samanta, Fellina, Dalia, Freya i inne. Ceny raczej wysokie. Ok 200pln trzeba przygotować na sam biustonosz a do tego jeszcze majteczki zawsze więc koszt jeszcze się zwiększa...
Sporo taniej i duży wybór w sklepie w Pruszczu Gdańskim w centrum handlowym przy rondzie za wiaduktem jadąc w stronę giełdy samochodowej. Centrum handlowe mieści się zaraz za zjazdem z wiaduktu nad torami, po prawej stronie. Sklep z bielizną na I piętrze, od strony ulicy widać. Miła obsługa i można zamówić większe rozmiary jeśli akurat nie ma. Mają inne marki niż w Gdańsku, nie pamiętam teraz nazw ale fajne wzory, kolorowe i nowoczesne, za 200pln spokojnie kupisz fajny komplet bielizny.
Swego czasu wiem że też na Chrobrego w takich pawilonach czy hurtowniach czy nie wiem jak to nazwać też było kilka sklepów z dużymi rozmiarami biustonoszy, myślę, że to dalej aktualne więc polecam sprawdzić.
Pozdrawiam
Jeśli ktoś zna inne sklepy to proszę o podzielenie sie swoim doświadczeniem, może odkryję jakieś nowe miejsca w trójmieście na bieliźniane zakupy, rozmiary od E:)
Sporo taniej i duży wybór w sklepie w Pruszczu Gdańskim w centrum handlowym przy rondzie za wiaduktem jadąc w stronę giełdy samochodowej. Centrum handlowe mieści się zaraz za zjazdem z wiaduktu nad torami, po prawej stronie. Sklep z bielizną na I piętrze, od strony ulicy widać. Miła obsługa i można zamówić większe rozmiary jeśli akurat nie ma. Mają inne marki niż w Gdańsku, nie pamiętam teraz nazw ale fajne wzory, kolorowe i nowoczesne, za 200pln spokojnie kupisz fajny komplet bielizny.
Swego czasu wiem że też na Chrobrego w takich pawilonach czy hurtowniach czy nie wiem jak to nazwać też było kilka sklepów z dużymi rozmiarami biustonoszy, myślę, że to dalej aktualne więc polecam sprawdzić.
Pozdrawiam
Jeśli ktoś zna inne sklepy to proszę o podzielenie sie swoim doświadczeniem, może odkryję jakieś nowe miejsca w trójmieście na bieliźniane zakupy, rozmiary od E:)
Poza wspomnianym na Dmowskiego, są jeszcze w Gdyni dwa sklepy, gdyński oddział tego co na Dmowskiego w Gdańsku, oraz obok lingerii gdyńskiej na ul. Swiętojańskiej jest "Galeria rajstop" i tak też są duuuuuuże miseczki :D ale i w Lingerii i w Galerii rajstop są tzw. brytyjczyki, czyli cena jest trochę wysoka :/ ale.. w Wielkim Młynie na 1piętrze jest sklep z bielizną i tam mają duuuże miseczki ale polskich producentów i co więcej można skompletować stanik z majteczkami i zamknąć się w 200zł :D a nawet mniej ;P tyle że tu jest typowo polska rozmiarówka - dlatego radzę mierzyć i nie upierać się jeśli ktoś zna swój brytyjski rozmiar - przy polskich producentach całkiem inaczej to się liczy :P
jak bylam w PL to kupowalam freye ale jest 2x drozsza niz w UK, tutaj Marks&Spencer, BHS i H&M w zasadzie maja wszystkie rozmiary i jakosc tez jest zacna, czesto sa 2 paki za 20 funtow, i co chwile obnizki -50%...
mysle ze czasem warto odlozyc kase i wyskoczyc do UK po prostu na zakupy zwlaszcza w aktualnym okresie kiedy wszystkie skelpy wyprzedaja za grosze cala letnia kolekcje i ciuchy z 100 funtow sa poprzeceniane np na 20, albo z 25 na 7 :)
szalenstwo po prostu
mysle ze czasem warto odlozyc kase i wyskoczyc do UK po prostu na zakupy zwlaszcza w aktualnym okresie kiedy wszystkie skelpy wyprzedaja za grosze cala letnia kolekcje i ciuchy z 100 funtow sa poprzeceniane np na 20, albo z 25 na 7 :)
szalenstwo po prostu
polecam stronę http://www.milavitsa.pl
ja od dlugiego juz czasu zamawiam na
http://www.brasandhoney.com/
maja wiekszosc firm dla biusciastych, nigdy nie mialam problemu ani z przesylka ani z jakimis bledami obslugi.
W porownaniu ze sklepami w PL sa tansi o ponad 100zl
a jak jest promockja to i wiecej.
Niestety a moze i dobrze, stacjonarne sklepy w UK z bielizna znanych firm jak panache czy freya sa tansze takze niz te w PL.
Sklepy w PL maja okropne marze i tez pewnie dlatego mniej klientow.
dla porownania
wezmy FANTASIE Elodia rozowo- czarny nowosc
Debenhams UK - 41£ (205 zl) w promocji 32£ (inny kolor) (160zl)
brassandhoney UK - 36-37£ bez promocji (180 zl) 12-17£ promocja zazwyczaj
znany polski sklep - 54£ (269zl) i promocji ani widu ani slychu
dodam ze wysylki ze sklepow internetowych oscyluja w granicach
25-30 zl do PL
wspolczuje biusciastym w PL bo sklepy kupuja od producenta naprawde duzo taniej, debenhams i sklepy internetowe maja marze, debehmas wieksza bo to ogromne centra handlowe moze nie exclusive ale tez nie dolna polka.
Wiec skoro Debenh ma cene okolo 200zl to dlaczego w PL musi byc to ponad 30% wiecej skoro cena u producenta jest taka sama?
Do tego panny w sklepie w UK maja 30-40 z godzinowki i kontrakt, w pl max 6 i umowa o dzielo.
http://www.brasandhoney.com/
maja wiekszosc firm dla biusciastych, nigdy nie mialam problemu ani z przesylka ani z jakimis bledami obslugi.
W porownaniu ze sklepami w PL sa tansi o ponad 100zl
a jak jest promockja to i wiecej.
Niestety a moze i dobrze, stacjonarne sklepy w UK z bielizna znanych firm jak panache czy freya sa tansze takze niz te w PL.
Sklepy w PL maja okropne marze i tez pewnie dlatego mniej klientow.
dla porownania
wezmy FANTASIE Elodia rozowo- czarny nowosc
Debenhams UK - 41£ (205 zl) w promocji 32£ (inny kolor) (160zl)
brassandhoney UK - 36-37£ bez promocji (180 zl) 12-17£ promocja zazwyczaj
znany polski sklep - 54£ (269zl) i promocji ani widu ani slychu
dodam ze wysylki ze sklepow internetowych oscyluja w granicach
25-30 zl do PL
wspolczuje biusciastym w PL bo sklepy kupuja od producenta naprawde duzo taniej, debenhams i sklepy internetowe maja marze, debehmas wieksza bo to ogromne centra handlowe moze nie exclusive ale tez nie dolna polka.
Wiec skoro Debenh ma cene okolo 200zl to dlaczego w PL musi byc to ponad 30% wiecej skoro cena u producenta jest taka sama?
Do tego panny w sklepie w UK maja 30-40 z godzinowki i kontrakt, w pl max 6 i umowa o dzielo.
Raz kupowałam 70I na Rajskiej, kupowałam też u gorseciarki we Wrzeszczu- jeżeli obwód byłby za duży, to Pani w cenie biustonosza, na miejscu go zwęża. Byłam na pokazie bielizny i Panie z Rumi miały w ofercie duże rozmiary- ale niestety posiałam gdzieś wizytówkę. Ostatnio dostałam stanik na giełdzie w Pruszczu Gdańskim- może nie jest firmowy, ale i tak ładny.
Na Morenie, ul. Myśliwska,w budynku Polnordu (pierwszy z nowej części moreny jadąc od strony Bulońskiej)- tam gdzie spa i fresz market jest dość dobry sklep z bielizną (głównie mają taką niemiecką markę na F, nie pamiętam, ale ktoś już tutaj o niej pisał, polskie też są odpowiednio tańsze)- nie jest tanio, ale panie są bardzo miłe i pomocne, zawsze coś znajdą albo sprowadzą.
Ostatnio też borykałam się z tym problemem, ponieważ wybrałam sobie zwiewna sukienkę z głęboko odkrytymi plecami. Największą zagwozdką było znalezienie bielizny, która ujarzmiłaby mój nie małych rozmiarów biust. Pani z salonu sukien ślubnych Art Trend poleciła mi pracownie w Gdyni, która robi takie rzeczy na miarę. Mieści się ona na skrzyżowaniu Świętojańskiej i Kilińskiego - Bouduar. Nie łatwo to znaleźć, ponieważ pracownia mieści się na piętrze kamienicy, ale było warto gdyż zaproponowali mi body. Miałam obawy czy, rzeczywiście takie rozwiązanie się sprawdzi, ale wszystko prezentowało się idealnie. Dlatego polecam.
1. Polecam Magdę z BraMadalena - do wygooglania lub znalezienia na fb- umawiasz się z nią i ona przyjeżdża do Ciebie do domu. Ceny są przystępne, można u niej płacić gotówką i kartą (ma przenośny portal płatniczy:) )
2. w Gdańsku na Dmowskiego jest "Biustolandia" (trochę poniżej Lingerii)- sklep nie sprawia moim zdaniem nalepszego wrażenia, ale jest naprawdę spoko- dość dobrze zaopatrzony i cenowo też przystępny
3. na Dmowskiego jest Lingeria (tak samo w Gdyni w centrum przy empiku)- jednak tam ostatnio jest moim zdaniem tylko drogo.
4. w Gdyni na świętojańskiej (też w okolicy skrzyżowania z empkiem) jest dość przyjemny sklep- ceny odpowiednie do lokalizacji, ale polecany (sama tam nic nie dobrałam, ale szukałam konkretnego modelu, nie było rozmiaru)
5. w nowej Gildii (na Zaspie) pani ma boks z bielizną- nie byłam u niej, ale podobno też jest ok :)
2. w Gdańsku na Dmowskiego jest "Biustolandia" (trochę poniżej Lingerii)- sklep nie sprawia moim zdaniem nalepszego wrażenia, ale jest naprawdę spoko- dość dobrze zaopatrzony i cenowo też przystępny
3. na Dmowskiego jest Lingeria (tak samo w Gdyni w centrum przy empiku)- jednak tam ostatnio jest moim zdaniem tylko drogo.
4. w Gdyni na świętojańskiej (też w okolicy skrzyżowania z empkiem) jest dość przyjemny sklep- ceny odpowiednie do lokalizacji, ale polecany (sama tam nic nie dobrałam, ale szukałam konkretnego modelu, nie było rozmiaru)
5. w nowej Gildii (na Zaspie) pani ma boks z bielizną- nie byłam u niej, ale podobno też jest ok :)