Widok

Blizny po trądziku

Hej :))

Co polecacie na blizny po trądziku? Jakaś mikrodermabrazja, peelingi kawitacyjne? Może coś innego?

Bardzo proszę o wszelkie rady i ewentualnie miejsca wykonania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepiej dermatolog i dermabrazję (nie mylić z mikrodermabrazją) lub peeling azjatycki
dermelan- usuwa przebariwenia, likwiduje rozszerzone pory, pobudza produkcje kolagenu. Ale zabieg jest drogi. Szukaj gabinetów dermatologicznych prywatnych - czasem sa promocje.
Na pewno pierwszym krokiem powinna być wizyta u kosmetyczki która doradzi jakie zabiegi wykonać, a potem codzienna pielęgnacja skóry w domu. Poczytaj sobie o oczyszczaniu twarzy, może się przyda http://www.jeanlouisdavid.pl/artykul/oczyszczanie-twarzy-u-kosmetyczki_a11163/1
Złuszczanie zewnętrznemu mikro i kwasy wewnątrz fale fr które wypuszczają kolagen i zagęszczana skore. Mezopen jest fantastyczny i najlepszy na rynku laser frakcyjny mozesz użyć cosmelana głęboko złuszcza jesli masz przede wszystkim przebarwienia
Na blizny po trądziku dobry jest dermapen. Ja robiłam u dr Fleszara w Gdyni (Mediderm).
efekty przebytego trądziku w postaci blizn można pozbyć się na wiele sposobów, warto poczytać fachowe porady i artykuły o trądziku np na http://portal-medyczny.pl/?s=tr%C4%85dzik&submit=, wiele można sie dowiedzieć i uzyskać inforamcję jak usunąć męczący nas problem.

A zabieg laserowy? Koleżanka robiła w Laser Line w Gdyni i jest teraz zadowolona z tego, jak wygląda jej skóra. Myślę, że to dobra alternatywa w przypadku takiego problemu.

W przypadku redukcji blizn potrądzikowych najskuteczniejsze sa zabiegi laserowe np. laser CO2, iPixel, Emerge, a także mezoterapia mikroigłowa. Zabiegi zalecane sa do wykonania w serii w zależności od stanu skóry.

Inne tematy z forum Moda i uroda

Co na szorstkie dłonie? (69 odpowiedzi)

Dziewczyny, pomóżcie, bo nie mam pojęcia czego używać. Wszystko mnie zaczyna uczulać (nigdy nie...

Sklep Valetta.pl opinie (1734 odpowiedzi)

Hej, czy ktoś zamawiał coś ze sklepu internetowego Valetta.pl? Jak z jakością tych rzeczy?...

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

do góry