Widok

Body Worlds Vital - wystawa human body

Body Worlds Vital - wystawa human body Temat dostępny też na forum:
BODY WORLDS - najliczniej odwiedzana wystawa świata po prawie 5 latach powraca do Gdańska z nową ekspozycją - VITAL! Wystawa będzie otwarta dla widzów od 15 grudnia 2023r. do 11 marca 2024r., w Amber EXPO, w Hali A, przy ul. Żaglowej 11. Wystawa autorstwa słynnego anatoma wynalazcy plastynacji dr. Gunthera von Hagensa zdecydowanie wyróżnia się w historii stając się najliczniej odwiedzaną ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żadne 3D w internecie nie dorówna oryginałowi na żywo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trzeba być patolem pokroju dr Mengele żeby iść to oglądać.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie.

To ci z "Krzyżaków" Czesława Miłosza...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurczę. Żeby to bie były prawdziwe zwłoki

Ale wydrukowane ..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Byłem ok. 10 lat temu

Wystawa budzi kontrowersje? Z pewnościa.
Dla mnie najbardziej kontrowersyjna jest jednak nie sama idea prezentowania ludzkich szczątków a sposób pozyskiwania "materiału". Ale... spójrzmy w lustro. Kupujemy chińską elektronike czy odzież, tym samym wspierając totalitarny chiński reżim. Zatem bez hipokryzji, plijzzz...
Czy wystawa ma walory edukacyjne - niewąpliwie. Jeśli nie traktuje się jej jako panopticum, można wpaść w zachwyt nad perfekcją Natury, bądź - jak kto woli - boskim dziełem.
Jednak mnie osobiście najbardziej "ruszyła" kolekcja słoików z płodami w róznych etapach rozwoju.
Co innego czytać czy oglądać zdjęcia - a co innego na własne oczy zobaczyć, że są to jednak mali ludzie a nie narośla na macicy, jak sobie i innym tłumaczą wyroby lempartopodobne.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Po co Ci ogladac

'Oryginal na zywo', jak jestes piekarzem mechanikiem informatykiem? Jezeli jestes lekarzem to to widziales natomiast jezeli jestes hydraulikiem to do czeo Ci ta wiedza i co z nia zrobisz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co ma do rzeczy kim jestem? Idę tam prywatnie, a nie służbowo. Są ludzie których interesuje otaczający świat i chcą wiedzieć jak wygląda i działa. Dzięki takim ludziom nie siedzimy dziś nadal w jaskiniach, bo nie słuchali jak ktoś taki jak ty mówił im - a co cię obchodzi co jest za tamtym wzgórzem albo za tamtą rzeką.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak, od pierwszego dnia zapłodnienia jajo zamienia się w miniaturowego człowieczka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Staroświecka

No i ..? Jaki masz z tym problem? Ludzie po śmierci oddają swoje organy, a tu ci ludzie podpisali zgodę. Co za staroświeckie podejście...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

A gdzie szacunek dla ludzkiego ciała ?

A ciała abortowanych dzieci nikt jakoś nie chce oglądać - CZEMU ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hmmm...

"prawdopodobnie, niekoniecznie"... czyli nie wiem, ale coś słyszałam, wydaje mi się, więc zabiorę głos. Tak się rodzą fejki. Tak ludzie udają pseudomądrych.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Patologię to ty masz na nowym porcie, stogach, oruni, przeróbce i letnicy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

byłem

piszesz o reżimie w chinach a jak nazwiesz wyłączenie amerykanskich zołnierzy spod polskich sądów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niektorych ludzi w historii

Interesowalo rownież przeszczepianie ludzkich glow do ciał zwierzą i sprawdzanie jak dlugo takie hybrydy żyją. Czy uwazasz ze kazda 'ciekawość' jest wartościowa? Nazwales mnie -nie wprost - ciemnogrodem, stad te pytanie

Ulgowy i normalny

140 zł zobaczyć można ale za 25-30 od osoby
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Maryla od lat korzysta z usług pana Guntera i bardzo sobie chwali.

Vouchery

Chcieliśmy zakupić voucher w prezencie dla emerytki gdzie cena biletu to ok 57 a vouchery są za 85zł. Słabe to jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, z chęcią

Planuję zapisać moje ciało po śmierci do takich celów a co?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trochę głupie to co piszesz. Proces olastynavji zajmuje około rok, nie wiedziałem tam plastynatow pochodzenia azjatyckiego. Więc skąd wziąłeś te swoje rewelacje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rozrywka

Andrzej Poniedzielski - Jubileuszowo (4 odpowiedzi)

W roku 2024 Andrzej Poniedzielski obchodził 50-lecie pracy artystycznej i 70-lecie urodzin. Już...

Konferencja Mindfulness z prof. Markiem Williamsem (7 odpowiedzi)

Uważność - odzyskaj spokój w pędzącym świecie, czyli jak dzięki uważności możemy lepiej radzić...

Otwarcie Yes Butcher (3 odpowiedzi)

YES BUTCHER! SHOP & BISTRO JUŻ W GDYNI. NAJLEPSZY ANTRYKOT NA ŚWIECIE I STEKI Z CAŁEGO ŚWIATA W...

do góry