Widok
Bojano? Chwaszczyno? Sopot?
hi :) co sądzicie na temat wesela w dworku kaszubskim 'magnat' w bojanie lub w nowej 'wanodze' w chwaszczynie? a może 'oleńka' w tuchomiu? czy watro interesować się tymi lokalami? myślimy też o 'hipodromie' w sopocie. czytałam już wątek na temat tej restauracji, ale będę wdzięczna za opinie na jej temat :) napiszcie coś, bo mimo że ślub dopiero za rok, ale wybór lokalu zaczyna nas chyba po woli przerastać :/ z góry bardzo dziękuję
Powiem Ci tak musisz sama pojechać na te sale które Ci sie podobają, sama muisz ocenić co ci się podoba a co nie..ja mam na przykład w Oleńce na tej duzej sali w przyszłym roku w sierpniu, nam się spodobała...ponadto nie mają drogiej ceny za menu a jest tego jedzonka sporo...więc tam polecam..
pozdrowionka..
pozdrowionka..
Cześć, jestem z zespołu muz.
Grywaliśmy w Wanodze/Orchidei i w Bojanie.
Z naszego punktu widzenia (tzn, nie zakłóconego emocjami 'najważniejszego dnia w życiu'):
- W Bojanie więcej grać nie będziemy, choć wnętrze jest całkiem klimaciarskie. (Klodinka miała tam wesel na wiosnę, graliśmy; opinie były już tu pisane).
- W Wanodze zagramy zawsze i dla każdego, bo... Ta sala, to jedzenie, ta obsługa daje gwarancję, że nawet zrzędzący goście się rozkręcą i będą dobrze bawić.
Więcej na priva.
Mulder
Grywaliśmy w Wanodze/Orchidei i w Bojanie.
Z naszego punktu widzenia (tzn, nie zakłóconego emocjami 'najważniejszego dnia w życiu'):
- W Bojanie więcej grać nie będziemy, choć wnętrze jest całkiem klimaciarskie. (Klodinka miała tam wesel na wiosnę, graliśmy; opinie były już tu pisane).
- W Wanodze zagramy zawsze i dla każdego, bo... Ta sala, to jedzenie, ta obsługa daje gwarancję, że nawet zrzędzący goście się rozkręcą i będą dobrze bawić.
Więcej na priva.
Mulder
W Bojanie graliśmy 23.04.2005
Odpowiedź uzasadnię. Podejmę dyskusję, ale nie z cieniem.
Na ponad 20 wesel, które gramy w sezonie, na Wanogę przypada max. 2-3.
Pozdrawiam - Mulder.
PS - Grywamy również tam, gdzie nas proszą, choć sami byśmy tam nie poszli. Gramy dla Młodych, a nie dla kierowników. Nie musimy lubic lokali, żeby lubic Młodych.
Mimo wszystko, są lokale, które pamięta się dłużej niż inne.
Zwłaszcza te negatywne.
Odpowiedź uzasadnię. Podejmę dyskusję, ale nie z cieniem.
Na ponad 20 wesel, które gramy w sezonie, na Wanogę przypada max. 2-3.
Pozdrawiam - Mulder.
PS - Grywamy również tam, gdzie nas proszą, choć sami byśmy tam nie poszli. Gramy dla Młodych, a nie dla kierowników. Nie musimy lubic lokali, żeby lubic Młodych.
Mimo wszystko, są lokale, które pamięta się dłużej niż inne.
Zwłaszcza te negatywne.
Witam czytałam Twoja wypowiedz na temat dawnej Wanogi teraz Orchideii w Chwaszczynie chciałabym sie czegos wiecej dowiedziec bo jestem skołowana tyle tych sal my planujemy na wrzesien 2006 ale jestem w tych tematach swieza i lekko przerazona ze tyle predzej trzeba rezerwowac czy naprawde ta sala jest godna polecenia czekam na jakies rady pozdrawiam Gosia
basildon napisał(a):
> hi :) co sądzicie na temat wesela w dworku kaszubskim 'magnat'
> w bojanie lub w nowej 'wanodze' w chwaszczynie? a może 'oleńka'
> w tuchomiu? czy watro interesować się tymi lokalami? myślimy
> też o 'hipodromie' w sopocie. czytałam już wątek na temat tej
> restauracji, ale będę wdzięczna za opinie na jej temat :)
> napiszcie coś, bo mimo że ślub dopiero za rok, ale wybór lokalu
> zaczyna nas chyba po woli przerastać :/ z góry bardzo dziękuję
Witam. Nie wiem nic o Magnacie, w Oleńce salę widziałam jest ok, za to pokoje kiepskie. Natomiast w "Orchidei" w Chwaszczynie miałam swoje wesele w czerwcu. My jesteśmy bardzo zadowoleni, rodzice też, goście zachwyceni. Sala jest super, jedzonko dobre i bardzo dużo, obsługa - pierwsza klasa. Mogę z czystym sumieniem polecić - nie było żadnej wtopy.
Powodzenia ww szukaniu:)
> hi :) co sądzicie na temat wesela w dworku kaszubskim 'magnat'
> w bojanie lub w nowej 'wanodze' w chwaszczynie? a może 'oleńka'
> w tuchomiu? czy watro interesować się tymi lokalami? myślimy
> też o 'hipodromie' w sopocie. czytałam już wątek na temat tej
> restauracji, ale będę wdzięczna za opinie na jej temat :)
> napiszcie coś, bo mimo że ślub dopiero za rok, ale wybór lokalu
> zaczyna nas chyba po woli przerastać :/ z góry bardzo dziękuję
Witam. Nie wiem nic o Magnacie, w Oleńce salę widziałam jest ok, za to pokoje kiepskie. Natomiast w "Orchidei" w Chwaszczynie miałam swoje wesele w czerwcu. My jesteśmy bardzo zadowoleni, rodzice też, goście zachwyceni. Sala jest super, jedzonko dobre i bardzo dużo, obsługa - pierwsza klasa. Mogę z czystym sumieniem polecić - nie było żadnej wtopy.
Powodzenia ww szukaniu:)
Tak jak obiecalam, pisze po weselu. Mielismy je w Magnacie i suma sumarum bylo ok. Jak dla mnie troche malo jedzenia, ale smak ok. Klimat, obsluga - super. Obok na sali bylo drugie wesele, ale nie przeszkadzalo to ani nam ani gosciom. Poprawiny przeniosły sie przed sale, i tez nikt nie robil z tego problemu.
Lidzia napisał(a):
> Tak jak obiecalam, pisze po weselu. Mielismy je w Magnacie i
> suma sumarum bylo ok. Jak dla mnie troche malo jedzenia, ale
> smak ok. Klimat, obsluga - super. Obok na sali bylo drugie
> wesele, ale nie przeszkadzalo to ani nam ani gosciom. Poprawiny
> przeniosły sie przed sale, i tez nikt nie robil z tego
> problemu.
>
>
Dziekuję za informacje :) Zdecydowaliśmy sie też na Magnata i mamnadzieję, że będzie wspaniale. Jak wyglądała u Ciebie kwestia noclegu? KorzystaliScie z pokoi na miejscu? Jeśli tak, co możesz o nich powiedzieć?
> Tak jak obiecalam, pisze po weselu. Mielismy je w Magnacie i
> suma sumarum bylo ok. Jak dla mnie troche malo jedzenia, ale
> smak ok. Klimat, obsluga - super. Obok na sali bylo drugie
> wesele, ale nie przeszkadzalo to ani nam ani gosciom. Poprawiny
> przeniosły sie przed sale, i tez nikt nie robil z tego
> problemu.
>
>
Dziekuję za informacje :) Zdecydowaliśmy sie też na Magnata i mamnadzieję, że będzie wspaniale. Jak wyglądała u Ciebie kwestia noclegu? KorzystaliScie z pokoi na miejscu? Jeśli tak, co możesz o nich powiedzieć?
No to fajnie:) Według mnie wybór jest dobry. A w jakim miesiącu macie ślub? Bo tak fajnie wyjsc na zewnątrz jak jest ciepło...potańcować na trawie:) Co do noclegów: my, jako para młoda, pokój dostalismy gratis, a za gości 50zl od osoby, cena nie podlegała negocjacji, niestety. Ale pokoje ok, a goście (a u nas było sporo przyjezdnych) mogli sie zameldowac w pokojach juz w sobote rano i na spokojnie sie wyszykowac lub wyspac po podróży. A ślub tez macie w Bojanie? My mielismy, stad tym bardziej wszystko fajnie sie ulozylo z Magnatem. Pozdrawiam
Lidzia napisał(a):
> No to fajnie:) Według mnie wybór jest dobry. A w jakim miesiącu
> macie ślub? Bo tak fajnie wyjsc na zewnątrz jak jest
> ciepło...potańcować na trawie:) Co do noclegów: my, jako para
> młoda, pokój dostalismy gratis, a za gości 50zl od osoby, cena
> nie podlegała negocjacji, niestety. Ale pokoje ok, a goście (a
> u nas było sporo przyjezdnych) mogli sie zameldowac w pokojach
> juz w sobote rano i na spokojnie sie wyszykowac lub wyspac po
> podróży. A ślub tez macie w Bojanie? My mielismy, stad tym
> bardziej wszystko fajnie sie ulozylo z Magnatem. Pozdrawiam
>
>
Wesele jest w lipcu w przyszłym roku i tak jak napisałaś, liczę na ten ogród w Magnacie ;) Bez względu na porę roku fajnie jest wyjśc na zewnątrz, a w Bojanie ładnie to wygląda . Jeśli chodzi o noclegi, nie wiem czy będziemy potrzebowali więcej niż dwóch, trzech, bo rodzinka z trójmiasta jest, a warto znać opinię tych, co sprawdzili. A ślub będzie w Gdyni, jeszcze nie wiem gdzie, bo nie możemy sie zdecydować. Dziękuje Ci za odpowiedź, pozdrawiam :)
> No to fajnie:) Według mnie wybór jest dobry. A w jakim miesiącu
> macie ślub? Bo tak fajnie wyjsc na zewnątrz jak jest
> ciepło...potańcować na trawie:) Co do noclegów: my, jako para
> młoda, pokój dostalismy gratis, a za gości 50zl od osoby, cena
> nie podlegała negocjacji, niestety. Ale pokoje ok, a goście (a
> u nas było sporo przyjezdnych) mogli sie zameldowac w pokojach
> juz w sobote rano i na spokojnie sie wyszykowac lub wyspac po
> podróży. A ślub tez macie w Bojanie? My mielismy, stad tym
> bardziej wszystko fajnie sie ulozylo z Magnatem. Pozdrawiam
>
>
Wesele jest w lipcu w przyszłym roku i tak jak napisałaś, liczę na ten ogród w Magnacie ;) Bez względu na porę roku fajnie jest wyjśc na zewnątrz, a w Bojanie ładnie to wygląda . Jeśli chodzi o noclegi, nie wiem czy będziemy potrzebowali więcej niż dwóch, trzech, bo rodzinka z trójmiasta jest, a warto znać opinię tych, co sprawdzili. A ślub będzie w Gdyni, jeszcze nie wiem gdzie, bo nie możemy sie zdecydować. Dziękuje Ci za odpowiedź, pozdrawiam :)
hej:)
my robimy wesele w chwaszczynie w czerwcu i jak narazie wszystko zapowiada sie ok:) pani jest super mila, wszystko pokazuje i nic nie jest dla niej problemem. sala jest bardzo wpozadku, fajnie ustawiona, pokoje bardzo przyzwoite, ogrodek tez sliczny. mam nadzieje, ze za plotami sie troche sytuacja polepszy do czerwca:) mnie sie podoba to, ze to jest sala wybudowana specjalnie na takie okazje, ludzie maja super doswiadczenie i wiedza, czego potrzeba klientom.
jesli chodzi o olenke to bylam przerazona - wszedzie piach do okola ( jako sie w bieli tam nie widzialam ), za plotem kompielisko, ludzie na reczniczkach i lezaczkach, toalety pamietaja chyba jeszcze lata 70, a na glownej sali jest okno gdzie znajduje sie winda, ktora wyjerzdzaja potrawy. nie kumam wogole jak mozna porownywac olenke z orchidea. a jesli chodzi o cene to jest roznica 15zl wiec chyba to juz nie majatek.
pozdr
my robimy wesele w chwaszczynie w czerwcu i jak narazie wszystko zapowiada sie ok:) pani jest super mila, wszystko pokazuje i nic nie jest dla niej problemem. sala jest bardzo wpozadku, fajnie ustawiona, pokoje bardzo przyzwoite, ogrodek tez sliczny. mam nadzieje, ze za plotami sie troche sytuacja polepszy do czerwca:) mnie sie podoba to, ze to jest sala wybudowana specjalnie na takie okazje, ludzie maja super doswiadczenie i wiedza, czego potrzeba klientom.
jesli chodzi o olenke to bylam przerazona - wszedzie piach do okola ( jako sie w bieli tam nie widzialam ), za plotem kompielisko, ludzie na reczniczkach i lezaczkach, toalety pamietaja chyba jeszcze lata 70, a na glownej sali jest okno gdzie znajduje sie winda, ktora wyjerzdzaja potrawy. nie kumam wogole jak mozna porownywac olenke z orchidea. a jesli chodzi o cene to jest roznica 15zl wiec chyba to juz nie majatek.
pozdr