Widok
Mieszkancem Bojana poki co nie jestem, ale rowniez weryfikowalem zapachy ostatnio i w sumie dalej bede przy ociepleniach. Jesli chodzi o teren przy Mieszka 1 to jest dosc blisko czynnej fermy drobiu, ale pare dni temu bylem tam i nic nie bylo czuc. Wiatru duzego nie bylo, ale powietrze tez nie stalo. Dopiero pod sama ferma mozna bylo cos wyczuc, a to chyba 300m ponad wiec zakladam ze o ile nie bedzie duzego wiatru to tragedi nie powinno byc :)
Co do miejsca jako mieszkania nie jestem w stanie sie wypowiedziec, cale Bojano wydaje sie ciekawe i dosc spokojne - w koncu to poki co jeszcze wies :)
Co do miejsca jako mieszkania nie jestem w stanie sie wypowiedziec, cale Bojano wydaje sie ciekawe i dosc spokojne - w koncu to poki co jeszcze wies :)
Nie wiem co ten komentarz ma wniesc do oryginalnego tematu. Uwazam, ze rozbudowa domkow (czy wolnostojacych czy blizniakow/szeregowcow) a nie blokow to chyba lepsza sprawa i to bedzie tylko z pozytkiem dla Bojana. Wiecej pieniedzy w kasie, wiekszy popyt w sklepach itd. Jesli jeszcze kiedys by zrobili PKMke z Gdyni to juz wogole bajka. Ale fakt jest taki ze na tym forum jest mnostwo dosc zacofanych ludzi, ktorzy sie boja zmian - zmian na lepsze.
2021-03-12 11:58:38
Nie wiem co ten komentarz ma wniesc do oryginalnego tematu. Uwazam, ze rozbudowa domkow (czy wolnostojacych czy blizniakow/szeregowcow) a nie blokow to chyba lepsza sprawa i to bedzie tylko z pozytkiem dla Bojana. Wiecej pieniedzy w kasie, wiekszy popyt w sklepach itd. Jesli jeszcze kiedys by zrobili PKMke z Gdyni to juz wogole bajka. Ale fakt jest taki ze na tym forum jest mnostwo dosc zacofanych ludzi, ktorzy sie boja zmian - zmian na lepsze.2021-03-12 14:37:10
Jedź do Banina to sobie obejrzysz tę bajkę ... ;-);-) jeżeli o takiej bajce mówisz . Piękna panorama z okien ;-) Bajka to była w Bojanie jeszcze 10 lat temu , cisza i spokój . A ilość dróg (poza S6 ) dokładnie taka sama ..
Ludzie nie myślą. Widzą tylko "piękne" osiedla nową zabudowę. A to że infrastruktura jest kompletnie nie przystosowana to temat wybiegający po za sferę przeciętnego zainteresowanego bliźniakiem czy szeregowcem. Potem są kwiatki w stylu zalane osiedle pod Kartuzami, braki w dostawie wody i rozjeżdzone drogi w Baninie. Deweloper postawi taki kloc o wątpliwej jakości i idzie dalej. Ludzie kupią ten badziew wodociągi nie wyrabiają, po drogach się jezdzic nie i potem płacz i lament. Na podłączenie działki do prądu czeka się aktualnie ponad rok gdy linie energetyczne są parenascie metrów od działki. To już swoadczy o tymże infrastrukura nie wydala.
I właśnie ta dyskusja pokazuje że tu sporo ludzi z bezsensownymi problemami jest. Kobieta stworzyła temat z prosba o opinię na temat miejsca domu. Aktualnie dostała opinie o niektórych mieszkających tam ludziach którzy widzą problem że ktoś buduje domy w ich własności bo tak traktują Bojano. Według mnie tutaj głównie przemawia zazdrość. Jeśli ktoś chce kupić tam dom i jest gotowy na te problemy o których piszecie/myślicie to chyba jego sprawa. Takie to polskie wszystko oceniać. Ludzie, zacznijcie myśleć i to może bardziej pozytywnie. Oby to był wpływ tej pandemi tylko...
Jest kilka budynków, tzw bliźniaków wolno stojących, reszta to koszmaru. Najwieksza powierzchnia garaż, jeden większy pokój, kuchnia i kilka pomieszczeń ze skosami. Działka na której powinien stać jeden budynek są dwa, więc ,,ogród" to raczej miejsce na auto. Jednym słowem garaż z pomieszczeniem socjalnym w zabudowie szeregowej. Najlepiej zapoznać się przed zakupem z opiniami mieszkańców, tego typu budynków i problemami wchodząc na forum Banina, Pępowa, Czapli. Dajac zielone swiatlo na zaśmiecanie wsi takimi koszmarkami wszyscy niebawem będziemy mieli te same problemy.
Wykazujesz się kompletnym brakiem zrozumienia tematu . Problem mieszkania w czworaku, szeregowcu itp. to rzeczywiście problem jego właściciela i nic nam do tego . Natomiast problemy które generuje zwiększenie gęstości zaludnienia to już problemy nas wszystkich . MPZ przewidywał budownictwo jednorodzinne . jedna działka jeden budynek , jedna rodzina , tudzież wielopokoleniowa . Jeżeli na działce 1000, zamieszkują cztery rodziny zaczyna się problem z siecią wodociągową , kanalizacyjną , energetyczną . Dodatkowo generuje problemy drogowe , ilość samochodów lawinowo rośnie . Ilość dróg taka sama jak 30 lat temu, nic nowego poza rondami na krzyżówkach czy wyłożenia płyt , nie powstało, żadnych nowych nitek komunikacyjnych . Zacznij więc myśleć ... niekoniecznie pozytywnie .
Niezrozumieniem tematu tego posta to akurat Ty się wykazujesz bo biedna kobieta pyta o jeden dom, a ludzie zaśmiecają swoimi żalami. Nigdzie nie stwierdziłem że to nie jest problem. Natomiast daleki jestem.od wszelakiego narzekania. Również radzę włączyć druga szara komórkę i pisać z sensem w temacie który tego dotyczy.