Widok

Bojano - Dom bliźniak

Drodzy Forumowicze, mieszkańcy Bojana. Co sądzicie o domach bliźniakach przy ul. Mieszka I? Co sądzicie o okolicy? Miejscu, w którym te domy powstały?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak właśnie jest. Prorocze słowa.

Przyganiał kocioł garnkowi.

Jestes tego najlepszym przykladem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten znowu swoje, w każdym wątku... Widać psychiatra przeszedł na teleporady
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestes tego najlepszym przykladem...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten znowu swoje, w każdym wątku... Widać psychiatra przeszedł na teleporady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kola
2021-03-17 12:37:28
może znacie jakiegoś działacza z Bojana? Ja osobiście zaproponowałabym kandydaturę Pani Honkisz która niedawno przedstawiała w naszym imieniu postulaty na zebraniu - oczywiście nie wiem czy Ona w ogóle by się zgodziła na taki krok ale wydaje się być odpowiednią osobą.
znając reakcje tej Pani na jakiekolwiek procesy inwestycyjne oraz brak jakiekolwiek znajomości związanych z tym przepisów (można prześledzić jej wpisy na grupie Bojano na facebooku) to jestem tak szczerze całkowicie przeciwko. Niestety ale trzeba szukać dalej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie z tym jest problem Moi sąsiedzi też narzekają na wójta i jego przydu*asow Naszych bez radnych Niestety do wyborów nie poszli bo zameldowanie poza Bojanem Na mojej ulicy jest 12 domów A zameldowanych 5 Więc ciężko jest wygrać jak jest się w mniejszości
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

największa? To sprawdź ilu jest zameldowanych, bo ogromna grupa rozlicza się z podatków w Gdyni i w Gdańsku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

może znacie jakiegoś działacza z Bojana? Ja osobiście zaproponowałabym kandydaturę Pani Honkisz która niedawno przedstawiała w naszym imieniu postulaty na zebraniu - oczywiście nie wiem czy Ona w ogóle by się zgodziła na taki krok ale wydaje się być odpowiednią osobą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślałam bardziej o zaproponowaniu konkretnych nazwisk - kto by waszym zdaniem się nadawał niż odpowiedzi "ktokolwiek" bo taka nic nie wnosi! moze warto by było kogoś zmotywować ? od czegoś trzeba zacząć! a może ktoś byłby na tyle odważny żeby zaproponować siebie?

Przecież on ma dyplom MBA, - za nasze pieniądze! Pokaże papierek i go przyjmą do nowej roboty, nikt nie zapyta, co o nim myślimy.

Byle kto byle z Bojana. Chyba inaczej się w tej gminie nie da.

może ktoś z Bojańczyków chciałby kandydować?
może jakieś sugestie? kto nadawałby się na to stanowisko?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedzią jest małostkowość i kompleksy Wójta. Praktycznie wszystkie inwestycje realizuje w swojej rodzinnej miejscowości a reszta gminy jest gdzieś tam na końcu planów. To nie jest zrównoważony rozwój. Inne drogi gminne są w opłakanym stanie podczas gdy w jednej miejsocowści są stale modernizowane. No ale do końca kadencji coraz bliżej. Mam nadzieje, że uda się pogonić wójta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pelna zgoda :) Pytanie czemu tak malo inwestycji w Bojanie sie pojawia ? Przeciez to najwieksza wies w gminie i powinna byc najwiekszym beneficjentem z tego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pojedyńcze bliźniaki to naprawdę, żaden problem.
Ale już 20 czy 30 bliźniaków kilkulokalowych (czyt. szeregowce) to wyzwanie dla sieci wodociągowej i stanu technicznego dróg. Jeszcze jakby te pieniądze z podatków były inwestowane w rozbudowę infrastruktury, a nie są. Co najwyżej na jakieś centra samorządowe i rozbudowę dróg w Kielnie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam na myśli przy ulicy Leśnej. Ale uzyskałam informację, że jest też przy ulicy Rolniczej.
Czy ktoś z Państwa może napisać coś o zapachu z tych działalności?

Przejrzalem oferty "domow" w Bojanie. Akurat ja myslalem o blizniakach z wygrodzona dzialka okolo 500m co oczywiscie nie jest spore, ale optymalne jesli chodzi o taka zabudowe. Natomiast przerazila mnie ilosc szeregowcow z dzialka 100m itp. To faktycznie mozna nazwac kolchozem i teraz rozumiem opinie innych osob. To akurat jest bardzo duzy minus, ale nie wiem czy i jak da sie takie oferty blokowac. Po budowie takich fabryk ludzi to faktycznie moga byc coraz wieksze problemy z woda.
Co do blizniaka z wygrodzona dzialka powiedzmy 500m to juz jest wedlug mnie fajna sprawa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodaj jeszcze bliźniak wolnostojący a takich buduje się niewiele. Większość stanowi ciąg kilku takich samych budynków, tworząc zwartą zabudowę. Powinniśmy sobie zdawać sprawę że instalacja wodociągową wybudowana kilka lat temu miała obsługiwać X nieruchomosci, deweloperzy budując takie kołchozy powoduja ze w bardzo szybkim czasie zapotrzebowanie wzrasta X x 4. Wszyscy któregoś pięknego dnia budzimy się i brakuje wody. Drogi nieutwardzone wytrzymywaly przejazd kilku aut miesiacami. Rozjechane przez ciezki sprzęt przy budowie osiedli nie zostały przywrócone do pierwotnego stanu. Problem maja nowi i starzy mieszkancy. Nie mam nic przeciw budowie tego typu obiektów, ale z rozmyślań. Jest popyt na mieszkania i deweloperzy to wykorzystują, problemy życia codziennego pozostawiając mieszkańcom.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Bojano

Uwaga właściciele psów (7 odpowiedzi)

Uwaga właściciele psów Szczególnie apel kierujemy do mieszkańców ul. Miłej w Bojanie, w...

do góry