Widok

Bojano....już niemam sił!

Mieszkam tu od siedmiu lat i moje nerwy już sie wyczerpały.Drogo,auto remontowane co pól roku,zaniedbane drogi,nowobogaccy w nowych autach pedzacy po osiedlu 80km/h,petardy tydzien po sylwestrze,szambo do pola,smród,brudne pranie,komunikacja do d..y.Ludzie co ciagle tylko ksiadz i ksiadz,wielcy wierzacy aby w łyżce wody utopili..złodzieje co mnie na oczach sasiadów okradli(widzieli że coś sie dzieje ale nie byli pewni ,troche tępi).jestem szczęśliwy bo wracam do mojej Gdyni do tego od czego chciałem z tamtad uciec do Bojana.Jak moglem byc tak głupi...szkoda nerwów,kasy i auta!żegnaj Bojano!Najgorsze miejsce do życia w spokoju.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja mam siły i cieszę się bardzo, nawet dumny jestem, że mieszkam w Bojanie Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Bojana tych szczęśliwych, oraz więcej optymizmu życzę tym, którym go brak
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślisz, że masz szybki internet z Neti to możesz obrażać ludzi z Bojana?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
proszę Pana jestem zBojana s;;;;;laj stąd bo roznosisz smród
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
A co jest głupiego w tym ze ktoś jest Murzynem z Afryki. Jak bym był z Ameryki to bym się podpisał Murzyn z USA hahaha. Czy to forum jest tylko dla nie Murzynów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
masz bardzo głupi nick
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niech nam tylko te dziury w drogach zasypią a będziemy w raju. Sarenki już skubią trawkę na skraju lasu, ptaki już dają znać o sobie, słońce świeci codziennie wyżej i cieplej. Niech nam inni zazdroszczą.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokladnie, mnie już wk.wia ciągłe narzekanie na drogi, zawracanie doopy księdzem. Ja mieszkam dwa kilometry od głównej drogi i szczerze dziękuję za np. odśnieżanie zimą. Drogi przejezdne, mieszkałem prawie 50 lat w 3mieście, dalej tam jeżdże do pracy. Moi znajomi bali się odwiedzać mnie zimą, jak zobaczyli, że do samego domu mam dojazd byli pod wrażeniem i tak jest od pięciu lat. Cisza spokój, czasami jakieś dziadostwo quadem zakurzy. Drogi równane po deszczach i zimie. Lasy, zwierzaki, ptaki, to wszystko rekompensuje drobne problemy z dojazdem. Dziury w drogach też mają swoją dobrą stronę wolniej jeżdżą auta, czy zauważyliście że ptaki wracają. Jadąc rano do pracy uchylam szyby i słyszę ptasie trele, bajka
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nareszcie az miło poczytac takie posty, w koncu frustraci troszeczke zbastowali. I tak trzymac, to naprawde jest super miejsce, no chyba ze kogos pociaga moloch, halas, ruch i harmider, ale wtedy po co sie tu przeprowadzał ? Chyba tylko po to zeby zaistniec na forum Bojana, ze pani sprzatczka jest be, a pani katechetka to jeszcze bardziej beee, a pan ksiadz to taki owaki, a pan ze sklepu to za drogi a pani z biblioteki to ohoooohhooo. Ludzie litosci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nareszcie az miło poczytac takie posty, w koncu frustraci troszeczke zbastowali. I tak trzymac, to naprawde jest super miejsce, no chyba ze kogos pociaga moloch, halas, ruch i harmider, ale wtedy po co sie tu przeprowadzał ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się w stu procentach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo jak się kupuje działkę za miastem,to trzeba myśleć,a nie łakomić się na taniochę.Tego,że drogi nie ma,to nie widziałeś wcześniej?Że komunikacja jest jaka jest,to tez nie sprawdziłeś?No i kto robi tutaj zakupy?Zakupy robi się w tańszych sklepach a tu dokupuje ewentualnie drobiazgi.Taką przeprowadzkę trzeba gruntownie przemyśleć,a nie iść na żywioł,żeby "mieszkać na łonie natury". Przeprowadziłem się z Gdyni do Koleczkowa,mieszkam tu już 5 lat i nie żałuję!Nigdy bym nie wrócił do miasta!Ale od razu wiedziałem,że działka ma być duża,uzbrojona i z dobrym dojazdem.Oddalona od sąsiadów,a nie na jakimś osiedlu.Z ludżmi uprzejmie,ale na dystans.Nie przyjażnię się z sąsiadami.Rzadko ich widuję..W ogóle nie interesują mnie ich opinie,ale jak trzeba pomóc,to pomogę.I dzień dobry powiem,i o kwiatkach też pogadam.Do kościoła nie chodzę.Wiadomo było,że samochody muszą być dwa:dla mnie i dla żony,bo komunikacja jaka jest każdy wie.Dzieci wiozę do szkoły w drodze do pracy.Gdyby teraz były małe posłałbym je tutaj,bo szkółka fajna.Nikt mnie nigdy nie okradł.A świeżego powietrza,zieleni,kwiatów i świętego spokoju mam pod dostatkiem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bardzo kocham to miejsce ... bardzo przyjaźnie nastawieni ludzie
i cieszę się, że tu przyszło mi złożyć swoje kości...serdecznie pozdrawiam Kaszubów i wszystkich "nalazłych ".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myli się pani,ponieważ w czasach Jezusa osioł to był jak dziś super samochód.To tyle odnośnie zrozumienia Pisma Świętego a nie odpowiedzi pani do postu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mieszkam 7 lat,nasłuchałam się jacy to kaszubi nieuprzejmi i plotkarze.Postanowiłam sama sprawdzić i się nie zawiodłam. Uważam,że szanując drugiego człowieka i z zasady myśląc o nim dobrze otrzymam to,co zasiałam.Poznaję bardzo fajnych ludzi tych przyjezdnych i tych starych mieszkańców.Nie doświadczyłam od nikogo złego traktowania i nieuprzejmości choć jestem "odmienną" osobą w tej wsi bo jestem protestantką. Nastawienie do człowieka jest ważne.Jak ktoś chce uderzyć to i kij się znajdzie.Trzeba po prostu pokochać to miejsce!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy do wypożyczenia ? :)
ale mój mały pędzi do 80 km
znaczy mój kot.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja mam jest kusy jak arab pendzi 25 km h mat rozchmusz sie zawsze moze byc gozej powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pojeździłabym z największą przyjemnością na ośle jak pan Dżizes
kto ma osła ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dlaczego dajecie negatywne opinie pani Katechetce ?
nie ładnie...
ja , mizerny robaczek ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Katechetka jak nie umiesz chodzić to jeździj na piechotę :)
lub na piechocie , jak lubisz ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tylko wiem ,ze bog nie ma nic wspolnego z autem,on sam jedzdzil na osle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Bojano

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (23 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

do góry