Widok

Bojańska patologia

To tutaj wczoraj straż pożarna jechała? Zdjęcia poniżej o ile nie usuną linków. Pełno rozbitego szkła, ścięte drzewa, śmieci. Mam nadzieję, że właściciel terenu zawiadomił policję.
https://i.postimg.cc/BnBDYQ7y/2021-04-03-10-21-37.jpg
https://i.postimg.cc/4NbmZ2vH/2021-04-03-10-21-32.jpg
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zabawne, jakby młodzieży płoty przeszkadzały. Plac zabaw i plac szkolny są ogrodzone i bramy zamykane co wieczór. Nikomu ogrodzenie nie przeszkadza w wejściu tam i wypiciu kilku flaszek i zostawieniu pustych butelek, a przy okazji zdemolowaniu np. huśtawki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja proponuje zbiorke na ogrodzenie lasu przez wlasciciela
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja myślę, że z racji tego, że forum jest anonimowe to każdy na każdego bez żadnych konsekwencji. Wyprowadzanie się z bloków, gdzie nic nie mogliście I tu się wyżywacie. Na wszystkich i o wszystko. Dlaczego? Bo jesteście anonimowi. w bojanie tak jak w innych miejscach są place zabaw z hałaśliwymi dziećmi, miejsca, w których spotyka się młodzież, A ta wiadomo nie mówi szeptem. Od g.22 obowiązuje cisza nocna-dla wszystkich i bez wyjątku! Również dla was dorosłych i rowniez w okresie letnim. Ci co najwięcej tu krzyczą to sami często nie potrafią się zachować. Forum powinno być imienne, wtedy byłoby więcej milszych ludzi. Jak ktoś uważa, że zgodnie z prawem zostały przekroczone granice To niech reaguje, również powiadamiajac policję. Tylko wtedy robimy to z imienia i nazwiska, a za wzywanie radiowozu dla swojego widzimisię grozi mandat. A młodzież, która pali ogniska w lesie powinna przenieść to na swoje podwórka. Ja sam jak zobaczę ogień w lesie zawiadomię nieanonimowo policję. Dzieci na boisku, placu zabaw czy szkole mi nie przeszkadzają, ale po g.22 nie powinni hałasować, A już jak ktoś puszcza głośno muzykę ( wiem, który to chodzi z głosnikiem po wsi i robi sobie obciach) to również musi liczyć się z konsekwencjami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najgorsze z tego wszystkiego są i tak mamusie które w zaparte bronią swoich dzieci nie patrząc na rzewne argumenty bo "moje dziecko na pewno nie! "
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pod szkołę przychodzi różna młodzież. Jeżeli ktoś widzi takie zachowania ja wyżej to powinien reagować. Ale nie piszcie, że cała młodzież. Kara powinna być dla agresora.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

janek
2021-04-07 20:35:27
ja nie mowie o tym, ze piwo wypic to zle albo cos takiego , ale sami przejdzcie sie pod szkole o 21 jak sie zrobi cieplej i zobaczcie co tam sie dzieje i jakie towarzystwo przesiaduje, zaczepiaja ludzi spacerujacych , czesto nawet ich wyzywaja, sam bylem swiadkiem jadac rowerem , butelki tluka o kostke i te kwietniki betonowe , puszczaja glosno muzyke ala pseudo hip hop z samymi bluzgami itp , znajomej porysowali samochod jak byla odebrac dziecko z treningu.
dzwonić po policję i się ich nie bać. Któryś podniesie rękę to 2022 rok przywita na Sobieskiego w Wejherowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaga
2021-04-07 16:01:34
Może trochę empatii? Dzieci wymagają uwagi, normalności, a tu brak szkoły, rówieśników, a w domu bywa różnie. Że dotąd nie powariowali to prawdziwy cud. Okażcie im trochę życzliwości i zrozumienia.
no tak, niech spalą las w ramach odreagowania. Albo zaproś ich do swojego ogródka. Tyle mądrości tutaj, a później się wszyscy dziwią kto wybiera Kalkowskiego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

2021-04-07 15:26:25
Dokładnie! Wszyscy rodzice, których dzieciaki włóczą się wieczorami niech wybiorą się za szkołę lub na plac zabaw, napewno widok ich zaskoczy.
co ma ich zaskoczyć, skoro oni wynieśli to z domu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No takich patusów to pałami tłuc tylko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja nie mowie o tym, ze piwo wypic to zle albo cos takiego , ale sami przejdzcie sie pod szkole o 21 jak sie zrobi cieplej i zobaczcie co tam sie dzieje i jakie towarzystwo przesiaduje, zaczepiaja ludzi spacerujacych , czesto nawet ich wyzywaja, sam bylem swiadkiem jadac rowerem , butelki tluka o kostke i te kwietniki betonowe , puszczaja glosno muzyke ala pseudo hip hop z samymi bluzgami itp , znajomej porysowali samochod jak byla odebrac dziecko z treningu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie powiem sam kiedyś przebywałem "na szkole" albo w lesie piwko przy ognisku się piło. Tylko zawsze butelki i śmieci do siaty i do kosza. Ognisko tylko w miejscu gdzie jest piach a nie po środku lasu między drzewami. Jakoś można wypośrodkować umilanie sobie czasu na Bojanie. Wiadomo nie ma tutaj pubów i knajp(kiedyś był pub brakuje takiego miejsca). Tylko trzeba to zrobić z głową - jak rozpalasz ognisko na widoku w lesie to sie nie dziw, że ktoś dzwoni na policję czy straż. Sam bym zadzwonił bo wieczorem nie widzę, czy się las jara czy ktoś sobie ognisko rozpala.

A teraz jeden z drugim naśmieci i jeszcze pretensje ma, że mu uwagę zwracają. Nie jeden mandat się otrzymało - ale co zrobić przyjmowało się pokornie bo policja ma 100% taki za spożywanie lub zasmiecanie wlepić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może trochę empatii? Dzieci wymagają uwagi, normalności, a tu brak szkoły, rówieśników, a w domu bywa różnie. Że dotąd nie powariowali to prawdziwy cud. Okażcie im trochę życzliwości i zrozumienia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dokładnie! Wszyscy rodzice, których dzieciaki włóczą się wieczorami niech wybiorą się za szkołę lub na plac zabaw, napewno widok ich zaskoczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

niby kto miałby brać za to odpowiedzialność?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I dobrze niech rodzice tych bachorow placa , jeszcze dewastacje szkoly niech doloza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

piotr
2021-04-06 16:37:24
Wszystkie lasy w okolicy Bojana są prywatne o ile mi wiadomo . Znajomy ma taki las gdzie przychodziła "młodzież bojańska " .... Miał dosyć sprzątania w końcu go ogrodził. Tak to się kończy .
i dlatego w naszym interesie jest walczyć z tymi amebami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystkie lasy w okolicy Bojana są prywatne o ile mi wiadomo . Znajomy ma taki las gdzie przychodziła "młodzież bojańska " .... Miał dosyć sprzątania w końcu go ogrodził. Tak to się kończy .

To może warto zastanowić jak przygotować takie miejsce dla młodzieży, gdzie będą mogli spokojnie rozpalić ognisko i posiedzieć. Każdy z nas to zna z doświadczeń własnych. Wybudować ławki, zrobić prowizoryczne palenisko, które jest bezpieczne i postawić młodzieży warunki, że po spotkaniu ma być sprzątnięte ,mają zachowywać się stosownie do czasu. Jeśli młodzież nie będzie respektować takich warunków współpracy to zawsze można rozebrać i zacząć gonić ich po lasach.
Każda ze stron ma rację
My chcemy mieć spokój !!!
Młodzież chce się spotykać i mieć kontakt.
Może warto dać szansę i zastanowić się nad tym. Bojano jest duże i na pewno można znaleźć lokalizację.

2021-04-06 12:56:09
O jakiej karze piszesz. 500 zeta to śmiech. Tak jak wcześniej pisalem niema w PL paragrafów i służby mają to w dopie.
otóż nie tym razem, kara za wycięcie sosny to kilka tysięcy złotych, a tam wyciętych zostało przynajmniej jedno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

O jakiej karze piszesz. 500 zeta to śmiech. Tak jak wcześniej pisalem niema w PL paragrafów i służby mają to w dopie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry