Widok

Borelioza

Powinno być co tygodniowe spotkanie dla osub z boreliozą.

Niech wszyscy choży na boreliozę się tutaj przedstawią żeby wszyscy wiedzieli że nie są sami.

Ja mam na imię Tym i od dwuch lat choruje na boreliozę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chorujesz raczej na dysortografię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba chorujesz na dysortografię

Bardzo dobrze temat Boreliozy wytłumaczyła Daria na swoim blogu, opisała swoją przygodę z tą chorobą i jak finalnie udało się jej wyzdrowieć. Wiele inspiracji czerpałam od niej. Dzięki niej także udało mi się zwyciężyć z tą chorobą. Podsyłam stronkę https://borelia.pl/ , może komuś też pomoże jak mi.

maniek maniek, tak zgodze sie tyć prawda! ale do tych 5 tyg trzeba brac antybiotyk profilaktycznie ,a co bedzie jak sie okaze po tych 5 tygodniach ze sa przeciwciala i bolelioza widzisz ze ten antybiotyk jednak sie przydal !!bo to jest dlugi czs 5 tygodni bez lekarstawa a nic sie nie stanie jak bedziesz pil antybiotyk !!!
żeby cię pokręciło cwaniaczku
Zapraszam na bezpłatne badania. Są suplementy, które działają na poziomie komórkowym i pobudzają komórki macierzyste do naprawy.
Zadzwoń 516 709 799
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"JJJ jjj" mi wlasnie sie bardzoo zacieło ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
~aga sprawdź klawiaturę bo "j" Ci się zacięło. JJJ jjj
" od lat zaimuie sie ta choroba dzien w dzien"...a iak sie nia zaimuiesz? podaiesz ludziom koleine dawki antybiotyku i po pewnym czasie mowisz - ok iuz wszytsko gra iestes zdrowy ;) ...darui sobie , nie masz o niczym poiecia , tak iak wiekszosc lekarzy w Polsce .....;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dlaczego nazywasz mnie trollem i wmawiasz, że nie mam pojęcia o boreliozie - skoro od lat zajmuję sie tą chorobą, dzień w dzień.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
To idź do Zakładu Weterynarii - na Kartuskiej za komisariatem drogówki, spytaj sie czy Ci kleszcza zbadają. Do lekarza kleszcza nie przynoś, gdyż lekarz bada i leczy ludzi, nie owady.
A teraz światowe standardy, które również obowiązują w Polsce: po pojedynczym ukąszeniu kleszcza - obserwacja, jeżeli pojawi sie rumień wędrujący - powyżej 3go dnia od ukąszenia, zazwyczaj ma średnicę powyżej 5cm - idziesz do lekarza (w praktyce - to do POZ lub możesz zgłosić sie np do Izby Przyjęć Szpitala Zakaźnego), dostajesz antybiotyk na 21-28 dni. Dopiero potem są wykonywane badania, bo dopiero wtedy są wytworzone przeciwciała. Jeżeli zrobisz wcześniej - wynik może byc fałszywie ujemny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo dobry temat na forum i szkoda,ze przez takie trolle jak "~maniekmaniek" traci na ważności.Po prostu nie zwracać uwagi to może zacznie pisać na temat buzana albo o gejach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
tym dobry temat wrzuciłeś ,ale proszę ,nie pisz więcej bo piszesz jak skończony debil
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
~maniekmaniek bzdury bełkoczesz, jest ważne żeby kleszcza przynieś i sprawdza się go czy jest nosicielem boreliozy, jeśli tak można natychmiast podjąć środki zapobiegawcze, wszędzie na świecie mówi się o tym tylko w Polsce więcej do powiedzenia maja takie osoby jak ty
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Maniekmaniek. - dyskusji się nie boję :-D , po prostu szkoda mi czasu na dyskusję i rozwijanie tematu z kimś takim jak ty , zwłaszcza, ze nie masz jak widac o niczym pojęcia..;) ......i jak już powiedziałam , kity wciskaj tym co wogóle nie wiedzą nic na ten temat, moze wtedy ci ktos uwierzy...ale oby nie , a twoje pseudo wiadomości schowaj do lamusa ....;))))))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
Widzę "aga", że jesteś typową osobą, która pisze i narzeka tylko aby pisać. Tak narzekasz tak Ci źle, a jakoś nie chcesz podjąć rzeczowej dyskusji. W tym województwie jest tylko jeden szpital, który zajmuje się boreliozą. Jeżeli boisz się dyskusji na forum - to tam się zgłoś. Nikt Ci nigdy nie odmówi porady, a jak są wskazania, to od razu nawet bez skierowania zostaniesz położona na oddział na diagnostykę i leczenie. Tak to funkcjonuje.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
I bardzo dobrze zrobiła ta lekarka, gdyż przeciwciała wytwarzają sie dopiero ok.5 tygodni po ukąszeniu kleszcza. Ale ponarzekać od razu, mimo, że nie ma się żadnej wiedzy na ten temat to warto - prawda?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
z jednym się zgadzam,ze w Polsce to duży problem, znam osobiście przypadek gdy osoba poszła do lekarza z kleszczem który był w skórze, ale lekarka nie zrobiła żadnych badan i odesłała ja do domu.To jest problem.problem. Znam dwie osoby które wyleczyły się z tej choroby,ale w Niemczech.Tam jest zupełnie inne podejście do tej choroby.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Chorowales a raczej chorujesz na bolerioze???? Pozatym twoje teorie to opowiadaj tym co nie maja na ten temat pojecia....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Maniekmaniak swiadomosc lekarzy na temat boleriozy U has w polsce to znikome 1%....wiec twoje bajki I taaaaka wiedza jams mass to dla laikow...jestes smieszny :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Bojano

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Butelkomat (5 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

Sołtys Bojana odwołanie (53 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

do góry