Widok

Boże Ciało

Boże Ciało Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Boże Ciało.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepszy polski film ostatnich lat

Poszedłem na ten film zachęcony dobrze przygotowanym trailerem. Nic o nim wczesniej nie czytalem... I powiem jedno - to jeden z najlepszych polskich filmów jakie widzialem - genialny obraz, swietna gra aktorska, idealnie dozowana oszczednie muzyka, a przede wszystkim temat filmu - życie, wiara, potrzeba miłości, wybaczenia a jednocześnie cena jaką przychodzi płacić za własne złe wybory i świadomość, że oprócz białego i czarnego jest jeszcze szare.... naprawdę warto wybrać się do kina. polecam! dr paulus
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dlaczego mnie obrażasz i ziejesz jadem? Wiem, że główny bohater nie mógł zostać księdzem, bo był karany. Uważam też, że mimo, że posiadał pewną charyzmę i dar przemawiania, to nie nadawał się na księdza. Ktoś kto nie żyje, według tego co głosi jest hipokrytą. Co to za kandydat na księdza, który bez oporów łamie szóste przykazanie, oszukuje innych i jest gotów zabić innego człowieka? Do tego, żeby być księdzem trzeba się nadawać, spełniać pewnego wymogi moralne. Pitolenie, że ksiądz to też człowiek, dlatego wolno mu żyć według ciała, kierować się chucią i innymi prymitywnymi instynktami do mnie nie przemawia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj zrozumiałem i dużo na jego temat przeczytałem...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Warto obejrzeć!

Film robi wrażenie. Zderzenie dwóch światów. Dobra i Zła w cudzysłowie. Próba zrozumienia ludzkich zachowań w trudnych sytuacjach i obnażenia hipokryzji.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Obowiązkowy do obejrzenia!

Film, ktory powinien zobaczyc każdy ksiądz i każdy katolik i nazywający się katolikiem! Doskonale ukazane relacje między ludźmi i hipokryzja. Układy rządzące szczególnie w małych społecznościach. Bardzo mądrze i życiowo! Polecam
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Polecam!

Jeden z najlepszych filmów, jaki oglądałam od wielu lat.
Wbrew niektórym opiniom przybliża do kościoła a nie od niego oddala.
Polecam!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie mam uwag....

Udało się. Dobry polski film, na który się czeka. Angażuje, czaruje, wzrusza i śmieszy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Kolejny męczący film

Jestem zawiedziona. Kolejna próba podejścia do polskiego kina. Kolejny raz wyszłam umęczona, żałując, że nie spędziłam wieczoru inaczej. Szarość, alkohol, przemoc, kłamstwo, obłuda... i tak można wyliczać. Szkoda
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 21

Nasza wiara?

Twoją wiarę. Nie moją. Mówienie w imieniu większości ? Kim jesteś ? Bogiem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam ciężar gatunkowy był nawet większy, a film o niebo (nomen omen) lepszy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sensem zycie jest robienie tego co sie kocha.
Nie tylko te wasze bostwa, bombelki itd itp
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego szkaluje, przecież to film oparty na faktach, nic zmyslonego a świadczy jakim jesteśmy głupim i zacofanym narodem!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież to jest film oparty na faktach to dlaczego antyklerykalny, to tylko świadczy o nas jskim jesteśmy głupim narodem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak dla mnie może być

Film, który obejrzałem z przyjemnością. Poruszający z odrobinką humoru.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

co za głupi wpis

nie jesteś z Kościoła skoro tak piszesz.

Czekałam na ten film bardzo.
Wczoraj udało mi się na niego wybrać, sala była pełna. Od początku aż do samego końca była cisza na sali nie licząc śmiechu w nielicznych momentach. Film wzruszający, mocny i ciężki, myślę, że najbardziej trafiający do młodych ludzi. Po filmie ludzie również wychodzili w ciszy. Niesamowicie nakręcony film
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

Żadnej strzelaniny ani rozbijania samochodów ,tylko jedno bzykanie. Szkoda kasy.

Idź obejrzyj ten film dokładnie i nie zajmuj się obżeraniem popcornem. Dowiesz się dlaczego nie mógł zostać księdzem choć bardzo chciał. Księża pozostają ludźmi niektórzy "jadą na ręcznym", inni mają ciche dochodzące, są też tacy co wolą chłopca czy nieletnią. Są ludźmi, choć chcieli by traktowano ich jako coś pomiędzy. Bo tak przez lata ciemny lud ich traktował.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z daleka widać: nie oglądał filmu! Co w nim jest antyklerykalnego? Chyba tylko to,że nie trzeba mieć papierka z seminarium by być bliżej prawdziwej wiary i bliżej wierzących.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Filmy

Odyseja (25 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Odyseja . Przeczytaj o filmie.

Wypadek fortepianowy (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wypadek fortepianowy . Przeczytaj o filmie.

Toy Story 5 (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Toy Story 5 . Przeczytaj o filmie.

do góry