Widok
Najlepszy polski film ostatnich lat
Poszedłem na ten film zachęcony dobrze przygotowanym trailerem. Nic o nim wczesniej nie czytalem... I powiem jedno - to jeden z najlepszych polskich filmów jakie widzialem - genialny obraz, swietna gra aktorska, idealnie dozowana oszczednie muzyka, a przede wszystkim temat filmu - życie, wiara, potrzeba miłości, wybaczenia a jednocześnie cena jaką przychodzi płacić za własne złe wybory i świadomość, że oprócz białego i czarnego jest jeszcze szare.... naprawdę warto wybrać się do kina. polecam! dr paulus
Dlaczego mnie obrażasz i ziejesz jadem? Wiem, że główny bohater nie mógł zostać księdzem, bo był karany. Uważam też, że mimo, że posiadał pewną charyzmę i dar przemawiania, to nie nadawał się na księdza. Ktoś kto nie żyje, według tego co głosi jest hipokrytą. Co to za kandydat na księdza, który bez oporów łamie szóste przykazanie, oszukuje innych i jest gotów zabić innego człowieka? Do tego, żeby być księdzem trzeba się nadawać, spełniać pewnego wymogi moralne. Pitolenie, że ksiądz to też człowiek, dlatego wolno mu żyć według ciała, kierować się chucią i innymi prymitywnymi instynktami do mnie nie przemawia.
Czekałam na ten film bardzo.
Wczoraj udało mi się na niego wybrać, sala była pełna. Od początku aż do samego końca była cisza na sali nie licząc śmiechu w nielicznych momentach. Film wzruszający, mocny i ciężki, myślę, że najbardziej trafiający do młodych ludzi. Po filmie ludzie również wychodzili w ciszy. Niesamowicie nakręcony film
Wczoraj udało mi się na niego wybrać, sala była pełna. Od początku aż do samego końca była cisza na sali nie licząc śmiechu w nielicznych momentach. Film wzruszający, mocny i ciężki, myślę, że najbardziej trafiający do młodych ludzi. Po filmie ludzie również wychodzili w ciszy. Niesamowicie nakręcony film
Idź obejrzyj ten film dokładnie i nie zajmuj się obżeraniem popcornem. Dowiesz się dlaczego nie mógł zostać księdzem choć bardzo chciał. Księża pozostają ludźmi niektórzy "jadą na ręcznym", inni mają ciche dochodzące, są też tacy co wolą chłopca czy nieletnią. Są ludźmi, choć chcieli by traktowano ich jako coś pomiędzy. Bo tak przez lata ciemny lud ich traktował.