Widok

Brak prądu na ul. Kryształowej

Pytanko jak często jeszcze niebedzie prądu na kryształowej cały czas odłączenia wyłączenia przełączenia nosz kur... W końcu pompa od podłogówki wysiądzie nie mówię o innych sprzętach jak np rozmrożone lodówce ....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co w Energii powiedzieli? moja szklana kula chyba się popsuła, nic mi nie mówi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Energa nie planowała wyłączeń prądu na dzisiaj poza tym jak są planowane to są wpisywane jako informacja na koncie energa24.pl czy jakoś tak obecnie nic niema ;(

A gdzie jest ulica Kryształowa?

pompa jak pompa,mi po krótkotrwałych wyłączeniach w piątek walneła elektronika od pieca,afrykański piec i serwis i czekaj teraz kilka dni na części,mróz jak ch....j i tyle ,energa twierdzi że żadnych wyłączeń nie było a mój prąd wyparowywał chyba na kilka minut co chwila,sąsiada spotkało to samo miesiąc temu też były takie zaniki.
A planowe dłuższe wyłączenia też nie sa odnotowywane w piątek energa podłączała tego niby lidla czy co tam budują ale to nie oni!
2koła w plecy i tyle w temacie energi i banina.

Trzeba mieć polisę ubezpieczeniową domu i wariant od przecięcia.Zglaszasz do ubezpieczalni szkodę i dostajesz zwrot naprawy.Warunek fakturę i na fakturze serwis pisz Ci naprawa sprzętu z powodu przepięcia.Mi PZU zwróciło całą sumę na którą była wystawiona faktura.Naprawa automatu do bramy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepięcia

Tym razem to chyba jakiś lokalny problem na części ulicy, lub nawet tylko u autora wątku - też mieszkam na Kryształowej i żadnych przerw tu wczoraj nie było. W ubiegłym tygodniu były, ale wtedy była informacja o planowym wyłączeniu na stronie Energa Operator.

1) sprawdź własne przyłącze. Wezwij elektryka. Jeżeli spaliła się elektronika pieca to jest spora szansa, że nowa też się spali (Upalone zero?)
2) jeżeli to nie twój odcinek powoduje przerwy (czyli wszystko za licznikiem) - złóż reklamację w Energa - przy odrobinie szczęścia i wielkiej cierpliwości znajdą i naprawią (6 miesięcy się bujałem że spadkiem na jednej z faz o 50V pod obciążeniem 2kW)

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

do góry