Widok
Brak prakingów w Gdyni
Kolejny przykład jak bardzo brakuje miejsc parkingowych w centrum Gdyni. Kupiłem samochód to nie będę jeszcze płacił za jakis tam parking. Darmowy parking pod każdą interesującą mnie atrakcją w mieście prawem a nie towarem (i to koniecznie najwyżej 50m obok, bo przecież nie kupowałem samochodu żeby chodzić taki kawał)!
więcej
więcej
Stary
Tu akurat masz tyle możliwości - chcesz stawać najbliżej - stajesz na parkingu i płacisz. Nie chcesz? To stajesz obok riviery na parkingu bezpłatnym. Jeszcze inaczej? Możesz przyjechać komunikacją, której jest tu od groma. No ale wiadomo, prawdziwy trójmiejski kierowca nie czuję że żyję dopóki nie rozjeździe trawnika
Niezła manipulacja pieszego aktywisty!
Pokazujesz płatny parking na obrzeżach centrum i SPP, znajdujący się przy Rivierze, gdzie 100 m dalej jest darmowy parking, więc mało osób będzie chętnych na ten parking. Problem z parkingami jest przy w okolicach ulic 10 lutego, Abrahama i Świętojańskiej gdzie likwiduje się miejsca parkingowe.
Najpierw tam parkowali
Robociarze z ekip budujących biurowiec Hartwigu. Przetarli szlak i robi się to samo co kiedyś na 3maja/Obr.Wybrz./AK. Postawią nowy biurowiec to skończy się dzikie parkowanie. Za to parking pod SKM woła o pomstę do nieba, dziury, wąsko, zaniedbanie. UM ssie, a inwestycji remontowych w miejsca parkingowe brak.