Widok

Brak wody

Czy wszyscy się już pogodzili na ciagle braki wody ?

http://www.skzukowo.pl/155-zakaz-podlewania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale problemem nie jest brak wody w ujęciu. Problemem jest niewydolna siec wodociągowa. Zbudowana na 1000 a nie na 10000 mieszkańców. Fizycznie są za małe przekroje rur.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
No a ujecie 'twoje ' i gminne nie bierze sie z tej samej warstwy wodonosnej ? I
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A co jeśli ktoś posiada własne głębinowe ujęcie wody. Zakaz też niby obowiązuje.?
Pytam tylko dlatego, bo takie posiadam. Nie zgodziłem się na wodę gminną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy na ulicy Bajecznej w Baninie też jest problem z wodą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli komuś (mieszkańcom) ma pomóc rezygnacja z podlewania ogródków, to uważam wprowadzenie zakazu za zasadne (chociaż powinny być jakieś widełki czasowe, co by w nocy automatyka jednak mogła trochę ogródki odświeżyć).

Mam tylko nadzieję, że Burmistrz, Radni i reszta władzy nie będzie mimo zakazu swoich posiadłości również podlewać, bo w tej kwestii nie powinno być równych i równiejszych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powinni w gminie Żukowo pozamykać wszystkie myjnie samochodowe jak mamy oszczędzać wodę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

I o tym właśnie napisałem. Empatia ma dużo do rzeczy. Życzę zdrowia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma powodu by bronić,bo mają swoje ujęcia i nie biorą wody z wodociągów
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ktoś bronił rolnika podlewającego pole (oczywiście słusznie), że to nie kwestia ogródka, tylko żywność, ze to ma wpływ na cenę chleba potem itd. No i fajnie. Ale mój ogródek to też żywność. To moje pieniądze (sadzonki!) i moja kieszeń (ekologiczne warzywa, na których nie będę wydawać fortuny w sklepie). Więc sorry, ale będę podlewać, bo to nie moje widzimisię...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szczerze? Skoro mam wodę to z niej korzystam. Żadna empatia nie ma tu nic do rzeczy. Skoro widzę sąsiada za rogiem podlewajacego ogródek i mającego wszystko w d*pie, to ja mam się martwić? Też korzystam :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

I tak oto władza samorządowa chcąc ukryć swoje wieloletnie zaniedbania jeszcze głębiej dzieli mieszkańców, zrzucając winę na "podlewających ogródki". Ludzie obudźcie się, płacimy za tę wodę - niezależnie od celu jej używania. Rozumiem, że w sytuacji kryzysowej trzeba znać priorytety, ale pierwotną przyczyną tego, że w ogóle trzeba te ograniczenia wprowadzać jest niewydolność istniejącej sieci!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dodam jeszcze, że wszystko rozumiem i jestem po waszej stronie. Winę ponoszą władze. Jednak proszę o troszkę empatii. Wszyscy jesteśmy poszkodowani więc nie róbmy jeszcze sobie na złość :-) Co to za podejście "płacę to wymagam,mam wodę więc leje do oporu "kij z resztą...?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dopóki jesteś zdrowy to sobie rób ten pohybel. Zobaczymy później jak będziesz prosił mieszkańców by nie zabierali całego ciśnienia, bo jesteś po dializie, spod skóry wychodzi sól i inne trucizny organizmu, które strasznie szczypią...cierpisz, ale nie możesz się umyć bo sąsiedzi na złość leją wodę na darmo i do oporu, by okazać frustrację Urzędowi, który i tak ma to gdzieś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wczoraj cały dzień woda leciała w ogrodzie jak nie Brdzie parać to jutro tak samo.
Na pochybel władzy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przecież popadało w nocy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też płacę i wymagam, a przez wasze chamstwo i bezmyślność nie mogę się wykąpać po dializie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Popieram. Mam gdzieś te zakazy, skoro woda "już się pojawia, jest" to korzystam na maksa, czyli ogródek jest podlany, pranie, sprzątanie itd. Szczerze? Place i wymagam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

juz zaczeliscie prace w Gminie ?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wodociąg projektowały organy samorządu, które zezwoliły na ten (jak sama piszesz) najazd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro gmina daje pozwolenia na budowy itp.powinna zabezpieczyć wszystko tak żeby działało bez zarzutu...poza tym wolę być o niskiej zdolności kredytowej niż tak żałosna i wyrafinowana osoba jak Pani...to świadczy o byciu bezmozgowcem który zawdzięcza wszystko tylko i wyłącznie rodzicom...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry