Widok

Brama Sopocka

Brama Sopocka Wielki Kack Temat dostępny też na forum:
Osiedle powstaje na granicy Gdyni i Sopotu, w bezpośrednim sąsiedztwie Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego. Zgodnie z zamierzeniem miasta w tej okolicy powstawać będzie kameralna, prestiżowa zabudowa mieszkaniowa.

Szybko można dostać się stąd do trójmiejskiej obwodnicy oraz do centrum Gdyni, po drugiej stronie ulicy Wielkopolskiej powstaje przystanek Kolei Metropolitarnej. Sąsiedztwo ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

od 50 do 85m2 to duży metraż? a czynsz to już prawie 1 tysiac zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś może potwierdzić informację o tym mieszkańcu???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam od początku na tym osiedlu, w pierwszej części osiedla / budynki wzdłuż ul. Sopockiej /. Jedyny problem, jaki jest na naszym osiedlu to : lokator budynku 2G/2. Jest to były bramkarz klubu Arki Gdynia, który mieszka w mieszkaniu swojego ojca. Dlaczego jest problem z nim?. Ponieważ, jest on narkomanem i stwarza problemy dla innych mieszkańców. Policja jest częstym bywalcem u niego. Brak innych problemów. A opisy, że słychać pociągi to zwykła ściema. Budynki są suche i dobrze wykonane.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to jest jakas bzdura.. oplaty sa wysokie poniewaz metraz jest duzy.. wychodzi porownywalnie do reszty nowych mieszkan.. odnosnie wilgoci to z tego co wiem deweloper niedawno rozpoczal naprawy gwarancyjne plus odnowienie tego gdzie wilgoc rzeczywiscie weszla ( skucie tynkow, nowe tynki i malowanie ) wiec hejterow musze.. wiem poniewaz znajomi tam mieszkaja i ostatnio byl ten temat poruszany..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

napisał deweloper :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ile wynosi czynsz? I czy to prawda, że jest najwyższy w Trójmieście?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze zarabiam mam ogrodnika i pania do sprzatania wiec ogarniam te swoje metry.Post nie byl po to zeby sie chwalic tylko byl odpowiedzia na posta ze zazdroszcze zakupu mieszkan na osiedlu Brama Sopocka.Troche czasu minelo i 2 ,3 rzad budynkow tonie w wilgoci nie zazdroszcze.

Japa dzbanie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mieszkam na parterze pociagow prawie nie słyszę dobrze wykończone ale też ma wady źle zaprojektowana przepompowni ale będzie poprawione i inne niewielkie wady też poprawione bo wspólnota o to walczy i usterki usuwsja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wilgoć wchodzi do budynków

Wprowadziłem się pare miesięcy temu , I same problemy z pompa która się psuje , ale największym jest wilgoc która wchodzi do budynków a deweloper się wykręca od jakikolwiek napraw tylko zamydla oczy . Proszę zapukać dokogokokwiek z sąsiadów a potwierdza się państwa obawy chodzi o bloki z tylu Brama Sopocka 2
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Deweloper niewiele robi w tym temacie. Postawił dmuchawy -trochę powiało i tyle. Wystarczy przejść się klatką schodową - wilgoć i grzyb przy podłodze :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

realny

I to należy potwierdzić. Jakość wykonania powyżej garażu może być. Jakość wykonania na poziomie -1 adekwatna do oznaczenia tego poziomu. Polnord oczywiście się nie wypiera, obiecując że będzie poprawiał i.....czeka aż sprzeda ostatnie mieszkanie zostawiając mieszkańców samych sobie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bylam na osiedlu, ogladalam mieszkanie do kupna i widzialam wilgoc w garazach, niestety na kazdej budowie zdarzaja sie rozne rzeczy, deweloper niczego nie ukrywal i o wszystkim rozmawial otwarcie, powiedzial ze trwaja sprawdzenia co sie dzieje i obecnie sciany zostaly osuszone, ale zrobili drenaze i czekaja na jesien i opady, zeby sprawdzic jakie bylo zrodlo tej wilgoci zeby je zabepieczyc.... brzmi sensownie .... ale tez sie zastanawiam nad tym jak to rozwiaza, bo osiedle mi sie bardzo podoba ....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

albo kupujesz mieszkanie przy bagnie i masz przestrzen i nic ci nie wybuduja pod oknami, albo kupujesz gdzie indziej z oczami sasiada w prywatnej przestrzeni ;-) zalezy od indywidualnych preferncji

Odpowiadam dopiero teraz. Bo mam chwilę. Kochany panie. cóż to za chwalenie się mieszkaniem... domem. Zostawiłem dorosłym dzieciom dom o powierzchni mieszkalnej 800 m2, z ogrodem owocowym 800 m2, mieszkanie 63 m2 na działkach leśnych. sprzedałem stare mieszkanie 50 m2 w orłowie. miałem gdzieś stare budownictwo, sprzątanie hektarów teraz z żoną i dwojgiem młodszych dzieci, tu nam dobrze. Proszę się więc nie chwalić metrażem. Współczuję hektarów sprzątania i ogrzewania. znam to świetnie.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mieszkamy w pierwszym etapie ponad rok . Kolejka nie trąbi za każdym razem jest bardzo cicha. A nawet uważam kolejkę jako plus łatwo dostać sie na lotnisko lub w inne miejsca . Bagna ? Biegam tu i spaceruje regularnie piękna okolica . Od strony sopockiej są dwie sypialnie. W nocy śpimy przy otwartych oknach nie jest to ruchliwa Wielkopolska, nie przesadzajmy . Łatwo dojechać do Sopotu , obwodnicy, centrum Gdyni. Z tego co wiem w drugim etapie pozostały pojedyncze mieszkania
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dzięki za informację. Jak wspomniałem, obecnie prezentują stanowisko, w którym przyznają się do błędów wykonawców i biorą odpowiedzialność - stanowisko prezentowane przez Panią z biura. Same wykucia w garażach świadczą, że diagnozują problem (oprowadzono nas po hali i piwnicach).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się, lokalizacja super, budynki fajne,mieszka sie super, tez mieszkam na tym osiedlu od dwoch lat (mieszkanie z pierwszego etapu budowy) i jestem mega zadowolona, wiec nie rozumiem skad te negatywne wypowiedzi???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A czy wydaje Ci się, że osoby tam mieszkające potwierdzą, że wpakowały się na minę?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

wilgoć

Mimo, że nie jestem mieszkańcem bardzo interesowałem się tą inwestycją. Chciałem kupić mieszkanie ok. lutego/marca tego roku. Wycofałem się. Niestety developer nie przyznaje się do wilgoci. Mimo, iż "sól" wychodziła ze ścian i było wilgotno. Osoba z biura udawała "głupią" i w ogóle nie wchodziła w żadne rozmowy na temat wilgoci. Po długich bojach otrzymałem dokumentację techniczną. Inspektor budowlany nie miał do niej żadnych zastrzeżeń. Jednak wizja lokalna (obejrzenie garażu) dało odpowiedź na wszystkie wątpliwości. Nasz inspektor zasugerował, że nie wykonano izolacji dokładnie. Co do egzekwowania dokumentów już na etapie rozmów mieliśmy duży problem...
Proponuję pojechać tam po jakimś deszczu i przejść się po garażach - tu będzie odpowiedź... Wtedy podjąć decyzję.
Jednocześnie proszę zwrócić uwagę, iż nadal duża ilość mieszkań z 2 etapu nie jest sprzedana.
Życzę powodzenia w poszukiwaniu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0