Widok

Brama Sopocka

Brama Sopocka Wielki Kack Temat dostępny też na forum:
Osiedle powstaje na granicy Gdyni i Sopotu, w bezpośrednim sąsiedztwie Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego. Zgodnie z zamierzeniem miasta w tej okolicy powstawać będzie kameralna, prestiżowa zabudowa mieszkaniowa.

Szybko można dostać się stąd do trójmiejskiej obwodnicy oraz do centrum Gdyni, po drugiej stronie ulicy Wielkopolskiej powstaje przystanek Kolei Metropolitarnej. Sąsiedztwo ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

witam, ja również jestem ciekaw opinii o budynkach,o tym jak się mieszka, piszcie proszę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

A co byście chcieli wiedzieć?
Jestem po wykończeniu i wprowadzce, na razie wrażenia pozytywne. Mieszka się fajnie, hałas ulicy nie dociera do wnętrza mieszkań. Zastrzeżenia można mieć do wysokości opłat (ogrzewanie jest z lokalnej gazowej kotłowni). Dużym plusem jest dobry układ mieszkań -- cała powierzchnia wykorzystana użytkowo; mogą przeszkadzać trochę małe łazienki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

Wrażenia

Piotrze, podałbyś namiar na siebie?
Dziś oglądałem nowe budynki na Waszym osiedlu, wyglądają schludnie. Wolałbym zasięgnąć języka przez zakupem, jeśli to nie problem.

Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jestem mieszkancem osiedla i zauważyłem ze rozkopano budynek smarowano fundamenty i wlozono pozniej rury do drenażu.Czyzby podchodzila woda pod budynki ??Oglądajcie dobrze piwnice czy nie wchodzi wilgoć ,kiedys byl to teren podmokly.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj widzialem w hali garazowej w kilku roznych miejscach poprawki szpachlowe na scianie przy podlodze. Czy ktos tam czyms uderzyl, czy to wilgoc juz idzie w fundamenty? Ogladalismy pod tymi nowymi budynkami nad skarpa bezposrednio nad jeziorem/rzeczka i mozna tam wpasc po pas, wiec troche sie boje tej wilgoci:/.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

W hali garazowej widzialem zaszpachlowane elementy scian tuz nad podloga. Mam obawy, czy to czasem nie wilgoc, bo w to jezioro obok mozna po pas wejsc:/. Czy ktos z mieszkancow moze sie wypowiedziec na ten temat?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale mieszkaja troche dalej od torow, sa od nich odgrodzeni reszta nowwych budynkow, no i co najwazniejsze, daleko od tego jeziora, gdzie mozna wejsc az po pas!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajne domki i tylko domki fajne. Nie udawaj podniecenia na widok bagna, torow, sopockiej i wielkopolskiej, bo to sie kwalifikuje do leczenia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie no jak ktos mieszkal wczesniej bezposrednio przy skmce, bagnach czy zakorkowanych ulicach i nie przeszkadzal mu halas, smog i wilgoc, to to miejsce idealne dla niego:D.

Pochwal sie lepiej wilgocia w garazach, zapaszkiem z Sopockiej i trabiacymi pociagami przed stacja:].
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Deweloper zapewnia, że dobrze zabezpieczył budynki Brama Sopocka II. Czy ktoś może powiedzić coś na temat wilgoci w garażu? Czy ktoś może ma specyfikację? Deweloper unika odpowiedzi na trudne pytania!!!

Duże pytanie na temat tego co się tam dzieje, skoro na 2 ETAPIE zostało jeszcze tak dużo mieszkań na sprzedaż???

???
2018-03-29 20:15:36
Duże pytanie na temat tego co się tam dzieje, skoro na 2 ETAPIE zostało jeszcze tak dużo mieszkań na sprzedaż???
My tez z mezem poprosilismy o jakies dane architektoniczne, czekamy 3 tydzien i cisza. Chyba beda zwodzic w nieskonczonosc, no ale skoro juz tam widac zacieki w garazach i raz juz poprawiali izolacje odkopujac cala elewacje, to moze nie ma sie czemu dziwic.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkania ladne, blisko centrum, cena moze byc. Ale na milosc boska, dom pomiedzy zakorkowana droga przelotowa, a mokradlami z woda po kostki i kolejka pkm/towarowa trabiaca za kazdym razem i w nocy przy zblizaniu sie do stacji, serio!? Jak oni zalatwili pozwolenie!?
Ostatecznie zniechecila nas prawie polowa stojacych mieszkan na sprzedaz, a to juz pol roku po zakonczeniu budowy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko juz teraz wychodzi wilgoc:D
A można prosić o opinie.Coś więcej?Chcemy kupić tam mieszkanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Niestety jest wilgoć w budynkach ll etapu. Poziom -1 jest cały Mojry, brak możliwości korzystania z komórek lokatorskich. Brak kontaktu z deweloperem, nie poczuwa sie do odpowiedzialności, co jest dziwne bo wciąż są nie sprzedane mieszkania. Pewnie sprawa zostanie skierowana do sądu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ostrzegalam przed zakupem to mnie wysmiewano i mowiono ze pisze bzdury .My ktorzy mieszkamy tu od dziecinstwa wiemy jak ten teran wygladal kiedys i ile nawieziono gruzu aby powiekszyc ten teren.Ten kto skorzystal z ostrzezenia nie stracil reszta predzej czy pozniej bedzie miala problem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytanie do mieszkańców

Dzień dobry,
mam pytanie do mieszkańców: jesteśmy zainteresowani tą inwestycją. Na etapie obecnych rozmów deweloper przyznaje się do problemów z wilgocią, otwarcie je pokazuje (potwierdza ich występowania nawet w drodze e-mail), deklaruje prace nad ich usunięciem. Abstrahując od opinii osób, które nie są mieszkańcami i życzą polnordowi wszystkiego najgorszego: czy z formalnego pkt widzenia wspólnota ma problemy z egzekwowaniem działań dewelopera?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

wilgoć

Mimo, że nie jestem mieszkańcem bardzo interesowałem się tą inwestycją. Chciałem kupić mieszkanie ok. lutego/marca tego roku. Wycofałem się. Niestety developer nie przyznaje się do wilgoci. Mimo, iż "sól" wychodziła ze ścian i było wilgotno. Osoba z biura udawała "głupią" i w ogóle nie wchodziła w żadne rozmowy na temat wilgoci. Po długich bojach otrzymałem dokumentację techniczną. Inspektor budowlany nie miał do niej żadnych zastrzeżeń. Jednak wizja lokalna (obejrzenie garażu) dało odpowiedź na wszystkie wątpliwości. Nasz inspektor zasugerował, że nie wykonano izolacji dokładnie. Co do egzekwowania dokumentów już na etapie rozmów mieliśmy duży problem...
Proponuję pojechać tam po jakimś deszczu i przejść się po garażach - tu będzie odpowiedź... Wtedy podjąć decyzję.
Jednocześnie proszę zwrócić uwagę, iż nadal duża ilość mieszkań z 2 etapu nie jest sprzedana.
Życzę powodzenia w poszukiwaniu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0