Widok

Brama Sopocka

Brama Sopocka Wielki Kack Temat dostępny też na forum:
Osiedle powstaje na granicy Gdyni i Sopotu, w bezpośrednim sąsiedztwie Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego. Zgodnie z zamierzeniem miasta w tej okolicy powstawać będzie kameralna, prestiżowa zabudowa mieszkaniowa.

Szybko można dostać się stąd do trójmiejskiej obwodnicy oraz do centrum Gdyni, po drugiej stronie ulicy Wielkopolskiej powstaje przystanek Kolei Metropolitarnej. Sąsiedztwo ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nie rozumiem

Przeciez po drugiej stronie ulicy od dawna stoją budynki i jakos ludzie w nich żyją, pomimo tych odwiecznych korków zaraz przed domem. Poza tym większość mieszkan w 3miescie jest przy takich drogach, szczegolnie jesli ktos chce mieszkac blisko centrum...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Do Pana Piotra

Panie Piotrze, a mozna prosić o jakis namiar na Pana? E-mail chociażby? Miałabym kilka pytań do kogos kto juz mieszka na tym osiedlu. Z gory dziekuje i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Właśnie słuchajcie chodzi o to, że jest już mały wybór mieszkań, chyba że z etapu z dostępnymi mieszkaniami w 2017 r. Ja się zdecydowałam na to osiedle bo mi odpowiada dosłownie wszystko. Okolica, dogodny dojazd a tym bardziej, że planują nowy przystanek PKMki w pobliżu. Mieszkania są przestronne, osiedle to nie moloch w centrum miasta, a właśnie kameralne, fajne i chciałabym z miłymi sąsiadami;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jak jeszcze nie ma wilgoci to predzej czy pozniej wyjdzie ,zabezpieczenie fundamentow wygladalo w ten sposob ze przykladano folie i wrzucano kostke brukowa .A tak wogole to niczego nie zazdroszcze bo mam dom jak wasz caly budynek.Zal mi tylko ludzi ktorzy wydaja ogromne pieniadze na takie badziewie a deweloper nabija sobie kieszen.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie jestem pracownikiem żadnego biura sprzedaży. Bronię natomiast naszego dobrego imienia. Naszego - mieszkańców. Jestem Gdynianinem od urodzenia, a żyję już prawie sześćdziesiąt lat. Mieszkałem dwukrotnie na Działkach Leśnych, miałem mieszkanie w pobliżu Szkoły Morskiej, dziesięć lat przemieszkałem w Orłowie. Tu, przy Sopockiej mieszka się tak samo, jak wszędzie. Nie wiem, skąd tyle złośliwości i złej krwi... Zazdrość, płatny hejt. Mieszkamy we czworo, w dużym mieszkaniu od 29 listopada ubiegłego roku. I co - Jest dobrze.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 19
Wyświetlacz nie był odświeżany od roku. Codziennie przechodzę i zmienia się jedynie temperatura. We wszystkich budynkach sprzedano 2/3 mieszkań. Niektóre dopiero będą kończone. Mój sąsiad zacznie prace w grudniu - zbiera materiały i kasę. Sąsiad z budynku obok wyjechał do dalszej pracy w GB i też wróci za jakiś czas. My mieszkamy od blisko roku. Jest nam tu fajnie. i tyle. a ogródek dla dzieciaków - rewelacja!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

ja was prosze

chociaz byscie sie nei wiem jak starali poprawic marny wizerunek osiedla to i tak musicie przyznac, ze Polnord niezle wtopil..i zadne tutaj wypisywanie komentarzy przez biuro sprzedazy nic nie pomoze..albo obnizycie ceny albo nei sprzedacie..zreszta sami dobrze wiecie, że to ostatni dzwonek na rynku przed walnięciem bańki.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

gdzie sprzedali co sprzedali ?

wejdz na strone polnordu i zobacz ile sprzedali hehe
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

ach ci deweloperzy

byscie sie troche chociaz postarali, zbey to nie brzmialo jak reklama..
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

to bardzo ciekawe, co piszesz, bo zgodnie z informacjami dewelopera pierwszy etap obejmuje 54 mieszkania, a na wyświetlaczu umieszczonym nad biurem sprzedaży (który oglądam sobie codziennie stojąc w korku) jest informacja, że "zostało tylko (!) 49 mieszkań"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
@karola A ty kupiłaś tam mieszkanie? Czy może zamierzasz kupić? My się rozglądamy nad fajnym mieszkaniem w okolicy, ale nie znam na tyle Gdyni, ani Sopotu, ja jestem z okolic Poznania ale mój narzeczony stąd pochodzi i tu chcemy zakładać rodzinę. Są jeszcze fajne mieszkania w ofercie dewelopera?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15
@ magda No właśnie też planuję zapytać ich o tą ofertę? Bo to jest na jakiś rabat do wykończenia prawda? Wiesz już może coś więcej na ten temat? Mają też może rabaty na meble czy tu bardziej chodzi o panele/kafelki/biały montaż?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16
To jest wg mnie bardzo kameralne osiedle i nie każdemu może odpowiadać, ale moim zdaniem jak najbardziej warto kupić tu mieszkanie. Okolica jest super, dojazd rewelacja - wszędzie blisko. Mieszkania są przestronne, komfortowo się będzie na pewno tu mieszkać!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 18
W Gdyni rozglądałam się za mieszkaniem, szukamy czegoś wyjątkowego. Osiedle Brama Sopocka bardzo się nam podoba. Wybieramy się jakoś na dniach żeby obejrzeć mieszkanie i pewnie na tym osiedlu się zdecydujemy kupić. Mieszkania są duże, ja chciałabym takie z antresolą pewnie się uda bo dzwoniłam i są dostępne jeszcze takie. Planujemy też skorzystać z opcji jaką daje Polnord na wykończenie mieszkania dla nas mniejszy problem, musimy tylko się dogadać z deweloperem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 21
Nie wiem, ja tam kilka razy byłem, bo przymierzam się do kupna i komarów nie zauważyłem, ale zauważyłem za to że korki nie tylko są na Sopockiej, ale też w innych częściach miasta, więc nie przejmowałbym się akurat tymi kwestiami. Mi się wydaje, że mieszkania są dobrze wykończone i okna dobrze wyciszają jakiekolwiek hałasy, zresztą wcale nie jest to tak blisko od drogi. Mnie się osiedle podoba.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 17
Ja znowu jestem bardziej pozytywnie nastawiony. Byłem tam w tamtym tygodniu (przeprowadzam się bo Gdynia będzie moim nowym miejscem pracy) i jeżeli chodzi o same budynki i mieszkania to jest to całkiem fajnie zorganizowane . Tak jak mówi Magda - 6 mieszkań w każdym budynku, dwa na piętro, w odpowiedniej odległości od drogi. Mieszkania same w sobie też są bardzo dobrej jakości. To, że było tam jezioro, zupełnie mi w tej chwili nie przeszkadza.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 20
Kupiłam apartament w I etapie, mam duży balkon, dużo swobody i wszędzie blisko! Poza tym ja bardzo się cieszę że nie mieszka nas tu dużo, jest fajnie, kameralnie, cicho, bezproblemowo. W każdym budynku jest tylko 6 mieszkań a i odległości między budynkami są dość dużo. Lokalizacji lepszej sobie wymarzyć nie mogłam, piękne tereny! Chyba nie doceniacie tego co macie, wierzcie mi że ludzie mają naprawdę spore problemy z nowymi mieszkaniami. Tu u nas jest super!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 23

a jednak wszystkie sprzedali
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14
Witam, dla podkrecenia klimatu muszę napisać że sprzedano 37 mieszkań: -) jestem nową właścicielką i nie żałuję wybory.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 17
Sprzedano 36 mieszkań, a w większości mieszkają już właściciele, w tym moja rodzina.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16