Widok

Brawa za pomoc pasażerce autobusu

Brawa!! dla chłopaka i kobiety, którzy zareagowali i podjęli działania w autobusie linii 162 w związku z zasłabnięciem młodej dziewczyny. Finalnie dziewczyna została wyprowadzona z autobusu na przystanek "Jaśkowa Dolina". Niestety inni ludzie w pobliżu dziewczyny nie wpadli nawet na pomysł żeby ustąpić jej siedzenie. Dopiero gdy kobieta krzyknęła, aby ludzie wstali i zrobili miejsce to tak się ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawa! Niechay zdrowie jej dopisuje. Sierhiej
popieram tę opinię 127 nie zgadzam się z tą opinią 26

Nie podszywaj się pod Svencjusza !!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

skoro zareagowało dwoje ludzi to jaki byłby sens aby cały autobus miał pomagać?? gdzie ta znieczulica?? znieczulica by była gdyby dziewczyna zemdlała i nikt by nie zareagował, na marginesie - a ty co zrobiłaś?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Usiadłam kiedyś w tramwaju, bo właśnie źle się poczułam to stare baby patrzyły na mnie spod byka, brak jakiegokolwiek zrozumienia ze mlodsza osoba tez moze zle sie poczuc...
popieram tę opinię 286 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nie pisz stare baby to brzydko. W ogóle kobieta o kobiecie w takim stylu. Stara baba ale młodsza osoba. Kiedyś będziesz należała do tej grupy nr 1 ucz się od teraz nie być stara baba.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 54

W komunikacji można spotkać 'starą babę' albo 'starszą osobę', więc nie mogłam napisać że należały do tej drugiej grupy
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 5

tak, tak, na pewno xD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

"nie pisz stare baby bo brzydko"XDD No straszne.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jest takie powiedzenie "młodość nie wieczność" ...

Za parę lat też będziesz "starą babą". Wcześniej niż się spodziewasz!
Więc zmień język na początek.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 33

Pouczaj kogoś gdzie indziej.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

Skoro usiadłaś to było wolne miejsce

Jestem mężczyzną. Mam 60 lat. Jak jest wolne miejsce to oczywiście siadam. Nie mam problemu z ustąpieniem miejsca kobiecie w ciąży , osobie niepełnosprawnej czy starszej odemnie.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwszymi do zajmowania miejsc siedzących jest młodzież

Starsze osoby mają prawo zająć miejsce nie pytając młodych o pozwolenie. Ty zaś sama jesteś starą psychiczne babą.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 38

Xdd ok
+ czytaj ze zrozumieniem
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

I bardzo dobrze. Emerytki stosuja bardziej bezwzgledne prawo dzungli w walce o wolne miejsca. Mlodziez jest z racji wieku zas szybsza.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

młodzież nie miała do czynienia ze sprinterkami...

... to takie babcie, które na przystanku wyglądają na 105 lat i po czterech przeszczepach. Gdy podjeżdża tramwaj, zajmują miejsca. Powodzenie sprintu zależne jest od usytuowania startowego zawodniczki. Gdy stoi obok drzwi - wygrała. Gdy tylko drzwi się otworzą, nieruchawe babcie momentalnie wystrzeliwują, często wspinając się po uchwytach drzwi, zanim sie obejrzysz, miejsca są zajęte. Gdy miejsc nie ma ponownie przywracają wygląd i ciężki oddech starych babinek...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale po co sie tlumaczyc? Ma bilet. Bylo miejsce. Usiadla. End of story.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

usiadłaś bo pewnie rzuciłaś się jak hiena na wolne

a starsze nie miały szans
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

jak się źle poczułaś w młodym wieku to zrób kompleksowe badania medyczne

może coś poważnego ci dolega?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

kiedy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nasza młodzież jest co raz słabsza. Okupują wszystkie siedzenia nawet te dla inwalidów.

Stoją tylko przy wejściu a wagon w środku jest pusty.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

to nie siła fizyczna bądź jej brak. To zwykły brak wychowania

wieś przyjechała do miasta i przywiozła swoje zachowania...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

dlatego ja zawsze w tramwaju trzymam fason. Jak zasłabnąć to na przystanku, wtedy oprócz pasażerów

którzy na ogół mają wy...ne zostają jeszcze kierowcy. Może się który nakręcić filmik zatrzyma. Wtedy większe szanse, że ktoś w korku zadzwoni na 112. A jak kto transmisje na żywo przeprowadzi to czasem ktoś sprzed monitora zadzwoni. Dla fejmu i fabuły. Poza tym jak to tak wypada, ludziom pod nogi padać, śmierdzące syry wąchać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszcze kowida nie bylo:)

A co Ty zrobiłaś?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie siedziałam, by móc ustąpić miejsce ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Patrzyłam i byłam pewna podziwu dla chłopaka i kobiety, którzy zareagowali i podjęli działania w autobusie linii 162 w związku z zasłabnięciem młodej dziewczyny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polacy to tylko w gębie są narodem wybranym ale do czego do nienawiści . Brawo dla dwójki wspaniałych ludzi reszta niech nigdy nie spotka w potrzebie takich jak oni
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 9

Zawsze można zmienić kraj i przestać być Polakiem - można zostać Niemcem/ Wlochem itp po co się meczyc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skoro ta dwójka zareagowała prawidłowo to co miała robić resztą pasażerów? Wszyscy mieli wysiąść na jaśkowej czy co?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 13

Komunikacja dramat

Kiedyś jechałam tramwajem do szpitala z koleżanką, która skręciła kostkę. Miała spuchniętą nogę i ledwo stała. Poprosiłam 2 młode osoby, aby ustąpiły jej miejsca i pozwoliły usiąść bo zaznaczyłam że jedziemy do szpitala. Wyśmiali nas a miejsca ustąpił starszy pan.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawda swięta
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

miejsce jest tylko dla dziadka

i tylko przy seniorach wszyscy stają na baczność... kobieta w ciąży, czy osoba, która wraca ze szkoły, pracy i się źle poczuje raczej ma małe szanse, aby ktoś jej ustąpił miejsca
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niestety Polska, to stan umysłu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Brawa, brawa

A co w tym czasie robiła autorka postu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

skąd wiesz, że autorka, a nie autor bystrzaku?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w czym masz problem?

tacy ludzie jak ty są najgorsi, zawsze do czegoś się przyczepić.

Płacisz za bilet to płacisz za miejsce.

Autobus prócz określonej ilości "miejsc siedzących" ma także określoną ilość "miejsc stojących". Także bilet nie równa się siedzenie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Srltarsze

Osoby uwazają ze młodym nie powinno sie ustąpic miejsca bo młodzi według nich nie chorują i nie maja prawa zle sie czuć . Tylko seniorzy maja prawo siedziec bo tylko oni zawsze zle sie czują
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mi się zdarzyły trzy takie zasłabnięcia ludzi obok mnie ale nikt nie zwracał uwagi , Podeszłam do motorniczego i on zareagował jak człowiek , Wezwał służby byli błyskawicznie pan został wyprowadzony a już była karetka . Ranne jazdy do pracy są dla ludzi słabszych wyzwaniem bądzmy dla siebie życzliwi .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bylam w podobnej sytuacji w skm. Dziewczyna. Wiek szkolny. Jedyna osoba, ktora rzucila mi sie do pomocy i wywalczyla dla mlodej miejsce do siedzenia, byl typowo wygladajacy drechu abs.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niech ZTM wymusi, a GAiT ustawi normalne temperatury w komunikacji.

Grzeją jak opętani, nieważne czy jest -5, 0 czy +10°C ... ogrzewanie napieprza z pełną mocą w większości taboru.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziękuję za pomoc!

Dziękuję za opiekę nad moją córką bardzo zaangażowanej Pani i koledze z klasy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry