Widok

Brawa za pomoc pasażerce autobusu

Brawa!! dla chłopaka i kobiety, którzy zareagowali i podjęli działania w autobusie linii 162 w związku z zasłabnięciem młodej dziewczyny. Finalnie dziewczyna została wyprowadzona z autobusu na przystanek "Jaśkowa Dolina". Niestety inni ludzie w pobliżu dziewczyny nie wpadli nawet na pomysł żeby ustąpić jej siedzenie. Dopiero gdy kobieta krzyknęła, aby ludzie wstali i zrobili miejsce to tak się ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszcze kowida nie bylo:)

Dziękuję za pomoc!

Dziękuję za opiekę nad moją córką bardzo zaangażowanej Pani i koledze z klasy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to nie siła fizyczna bądź jej brak. To zwykły brak wychowania

wieś przyjechała do miasta i przywiozła swoje zachowania...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

młodzież nie miała do czynienia ze sprinterkami...

... to takie babcie, które na przystanku wyglądają na 105 lat i po czterech przeszczepach. Gdy podjeżdża tramwaj, zajmują miejsca. Powodzenie sprintu zależne jest od usytuowania startowego zawodniczki. Gdy stoi obok drzwi - wygrała. Gdy tylko drzwi się otworzą, nieruchawe babcie momentalnie wystrzeliwują, często wspinając się po uchwytach drzwi, zanim sie obejrzysz, miejsca są zajęte. Gdy miejsc nie ma ponownie przywracają wygląd i ciężki oddech starych babinek...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlatego ja zawsze w tramwaju trzymam fason. Jak zasłabnąć to na przystanku, wtedy oprócz pasażerów

którzy na ogół mają wy...ne zostają jeszcze kierowcy. Może się który nakręcić filmik zatrzyma. Wtedy większe szanse, że ktoś w korku zadzwoni na 112. A jak kto transmisje na żywo przeprowadzi to czasem ktoś sprzed monitora zadzwoni. Dla fejmu i fabuły. Poza tym jak to tak wypada, ludziom pod nogi padać, śmierdzące syry wąchać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w czym masz problem?

tacy ludzie jak ty są najgorsi, zawsze do czegoś się przyczepić.

kiedy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak, tak, na pewno xD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nasza młodzież jest co raz słabsza. Okupują wszystkie siedzenia nawet te dla inwalidów.

Stoją tylko przy wejściu a wagon w środku jest pusty.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Płacisz za bilet to płacisz za miejsce.

Autobus prócz określonej ilości "miejsc siedzących" ma także określoną ilość "miejsc stojących". Także bilet nie równa się siedzenie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech ZTM wymusi, a GAiT ustawi normalne temperatury w komunikacji.

Grzeją jak opętani, nieważne czy jest -5, 0 czy +10°C ... ogrzewanie napieprza z pełną mocą w większości taboru.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale po co sie tlumaczyc? Ma bilet. Bylo miejsce. Usiadla. End of story.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

I bardzo dobrze. Emerytki stosuja bardziej bezwzgledne prawo dzungli w walce o wolne miejsca. Mlodziez jest z racji wieku zas szybsza.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bylam w podobnej sytuacji w skm. Dziewczyna. Wiek szkolny. Jedyna osoba, ktora rzucila mi sie do pomocy i wywalczyla dla mlodej miejsce do siedzenia, byl typowo wygladajacy drechu abs.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi się zdarzyły trzy takie zasłabnięcia ludzi obok mnie ale nikt nie zwracał uwagi , Podeszłam do motorniczego i on zareagował jak człowiek , Wezwał służby byli błyskawicznie pan został wyprowadzony a już była karetka . Ranne jazdy do pracy są dla ludzi słabszych wyzwaniem bądzmy dla siebie życzliwi .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry