Widok

Brzydkie i ładne dziewczyny

Na początku chciałabym napisać,że chłopacy wolą raczej ładne i zgrabne dziewczyny,a na brzydkie i grube rzadko zwracają uwage.Jeśli dziewczyna jest ładna i z figurą to odrazu nie znaczy,że jest mądra,zabawna itp.,a gdy jej wygląd wraz z ciałem nie przypomina np: Jennifer Lopez to jest odrzucana przez chłopaków oraz przez społeczeństwo.Mam nadzieje,iż wygląd nie ma tak dużego znaczenia w wielu sprawach choć pewnie tak nie jest... Pozdrowionka dla wszystkich!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Napisałaś "Jeśli dziewczyna jest ładna i z figurą to odrazu nie znaczy,że jest mądra,zabawna itp". A po co komu mądra i zabawna??? Ma być właśnie ładna i ma mieć ładną figurę. Aha, zapomniałbym - ma być oczywiście szybka i bezpruderyjan! ;-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
"A po co komu mądra i zabawna???" - chociażby po to, żebyś nie musiał się wstydzić pokazać z nią w towarzystwie, obawiając się, że palnie coś głupiego. Większość ludzi myśli też o przyszłości, a co zrobisz z taką dziewczyną gdy minie fascynacja jej ciałem, bo czas zrobi swoje??? Pewnie zmienisz ją na "nowszy model"?!
Pozdrawiam, życzę szczęścia w życiu;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co jest takiego złego w "nowszym modelu"??? I do tego z otwieranym dachem :-))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witaj Sandro,
masz troche racji, jezeli dziewczyna jest ladna i zgrabna to zazwyczaj o tym wie a to dlatego, ze spoleczenstwo jej daje to uczucie.
Z biegiem czasu robi sie ona arogancka , egocentryczna i egoistyczna.
Trudno zapanowac nad tym rozwojem. Ja jako facet przezylem cos podobnego i dostalem za to dobrego kopa od zycia.
Ladne zazwyczaj tez nie za madre ale sa wyjatki. zreszta kazdemu podoba sie inna osoba. Ta ktora dla ciebie moze byc ladna, wedlog mnie moze byc brzydka. A J.Lo i tak mi sie nie podoba.
Znajdziesz swojego idola, bez proszenia
Czolem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ciesze sie,że ktoś mnie popiera!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie! Gdy dziecku znudzi się zabawka to rzuca ją w kąt i po sprawie. Co w tym złego, że facet - dorosły czy nie, dojrzały czy nie - znajduje sobie nową dziewczynę z pełnym tzw. "wypasem" (może być nawet z rzeczonym 'otwieranym dachem' :-)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak to co z tego???!!! Chociażby to, że ludzie to nie zabawki i nie wolno ich traktować jak rzeczy!!! Nie życzę Ci, aby ktoś kiedyś potraktował Cię w taki sposób, w jaki Ty sam myślisz.
Pozdrawiam, jolken.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam nadzieje andrzejku, ze ciebie jakas dziewczyna tez w koncu wymieni na nowszy model, duzo sprawniejszy i wygodniejszy!

a poza tym, jesli chodzi o "ladne i brzydkie dziewczyny", to te pierwsze najczesciej traktowane sa jak idiotki. inteligentna moze byc gruba szatynka w okularach, zgrabnej blondynce juz w zalozeniu odbiera sie jakakolwiek sprawnosc intelektualna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trudno, jeśli jakaś dziewczyna będzie chciała wymienić mnie na "lepszy model" - a pewnie tak się kiedyś stanie, to tylko kwestia czasu - to przyjmę tę wiadomość ze smutkiem i pokorą. Pozostanie mi poduszka, gdzie przeleję łzy mojego smutku - bez żartów.

Co zaś tyczy się sprawności intelektualnej blondynki to nie zawierzajmy jej za bardzo. Zresztą, nie o to tu chodzi. Blondynka ma być sprawna, ale inaczej ;-)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
podział na ładne i brzydkie jest fałszywy i subiektywny a więc niewlaściwy zresztą podobie jak zdrowe i chore stare i młode głupie i mądre.......... są tylko kochane i niekochane racjonalnie lub nie i to jest chyba to ????????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś Koledzy zbyt ideowo podchodzicie do spraw. Bądźcie szczerzy (szczerość popłaca) i powiedźcie, czyż nie lepiej mieć spotkanie III stopnia z ładną dziewczyną? Istnieje podział na ładne i brzydkie, młode i stare, chore i zdrowe, tak samo jak istnieje podział na słodki i gorzki, czarny i biały, kobiety i mężczyzn, a i z - wyliczać można bez liku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jolken napisał(a):

> "A po co komu mądra i zabawna???" - chociażby po to, żebyś
> nie musiał się wstydzić pokazać z nią w towarzystwie, obawiając
> się, że palnie coś głupiego.

wiekszosc bedzie tak oczarowana jej uroda, ze nawet jesli palnie glupstwo, wszyscy zgodnie orzekna, ze to bylo urocze.
faceci sa wzrokowcami i to jest glowny powod tego problemu. nawet jesli sie ozenia z madra "przyjaciolka" to ogladac sie beda za ulicami, marzyc i snic o Jenifez Lopez:(
Plec Brzydka mnie naprawde rozczarowuje, coraz bardziej. Wam by sie przydala jakas seksmisja- wtedy moze ktos z Was by zrozumial Kim jest kobieta, ze to nie tylko przedmit do seksu z napisem: gazete na twarz i ........to juz jest naprawde chore.
A podzial brzydkie i ladne dziewczyny- kiedys ktos( mezczyzna) mi powiedzial on woli madre.........gdzie Tacy mezczyzni.......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jezeli dziewczyna jest ladna i zgrabna to zazwyczaj o tym wie a to dlatego, ze spoleczenstwo jej daje to uczucie.
Z biegiem czasu robi sie ona arogancka , egocentryczna i egoistyczna.
Trudno zapanowac nad tym rozwojem. Ja jako facet przezylem cos podobnego i dostalem za to dobrego kopa od zycia.
Ladne zazwyczaj tez nie za madre ale sa wyjatki. zreszta kazdemu podoba sie inna osoba. Ta ktora dla ciebie moze byc ladna, wedlog mnie moze byc brzydka. A J.Lo i tak mi sie nie podoba.
Znajdziesz swojego idola, bez szukania
Czolem
Tusia - unikaj takich facetów jak ognia! Tacy to dopiero są naprawdę niebezpiecznymi typami, bo wykorzystują Waszą kobiecą naiwność. Nie ma nic gorszego niż kłamstwo dokonane z pełną premedytacją - on trzymający cię za rękę, patrzący głęboko w oczy i szepczący "wolę mądrę..." (w podtekście - nie te ładne). Pewnie poźniej - za przeproszeniem - próbował się zabrać za Ciebie. To już lepiej, gdy uczciwie ktoś Ci powie "Mała, mam na ciebie chrapkę". Jeśli facio Ci się podoba to wygrałaś, a jeśli nie to dasz mu w pysk i po sprawie. Szybko, czysto i bezboleśnie!
Hm... Wasze słowa dały mi dużo do przemyślenia.Ale ja zostaje przy tym,że nie powinno sie dyskryminować brzydkich.Pozdrawiam wszystkich(nawet tych którzy sie ze mną nie zgadzają)!!
Nikt brzydkich nie dyskryminuje. Tutaj akurat nie jest ważne, czy jesteś brzydka czy ładna, mądra czy głupia, zielona czy czarna. Jeśli masz skłonności do dawania wodzenia się za nos, to będą Tobą wodzić, czy jak to nazywasz dyskryminować. Pewnie każdy zna - również Ty - brzydkie dziewczyny w pełnie akceptowane (czytaj: nie dyskryminowane) przez otoczenie i z drugiej strony ładne dziewczyny, które są przez to otoczenie odpychane. To zaprzecza Twojej teorii "ładnych i brzydkich". O swoje trzeba zabiegać, a czasami nawet powalczyć - ot co!
To czy dziewczyna jest ładna, w dużej mierze zależy od jej samej. zobaczcie ile latem jest 'ładnych' dziewczyn, gdzie te dziewczyny podziewają się w innych porach roku? Moim zdanie nawet brzydka dziewczyna może zrobić się na bóstwo, a gruba- no cóż - przynajmniej jest za co złapać :) Ale wszystko i tak raczej zależy od gustu, brzydkie dziewczyny podobają się tylko niektórym, a ładne tylko się niektórym nie podobają, tak to już w życiu jest. A więc dbajcie o siebie dziewczyny!!!
I o to właśnie chodzi!!! Podział na brzydkie i ładne jest mitem. Trafniejszy jest na zadbane i niezadbane...
pozdrowionka.

Inne tematy z forum Towarzyskie

Zdrada (78 odpowiedzi)

Dowiedziałam się,że mąż mnie zdradza. W środku jestem cała rozstrzęsiona, serce mi pękło, ale za...

do góry