Odpowiadasz na:

Ze 2-3 lata temu miałem warunki ku temu. Ugotowałem wówczas bodaj 8 słoików meduzy bazowej.
Poszło na to ze 20 kg nóżek, golonek itp.
I dwa dni obróbki. Jeden gotowania, drugi (letko z... rozwiń

Ze 2-3 lata temu miałem warunki ku temu. Ugotowałem wówczas bodaj 8 słoików meduzy bazowej.
Poszło na to ze 20 kg nóżek, golonek itp.
I dwa dni obróbki. Jeden gotowania, drugi (letko z 8h) obierania.
Ale z 1 słoika meduzy bazowej wychodzi mi, po dorzucenia mięcha i warzyw, przynajmniej ze 2 kg meduzy docelowej.
Teraz już nie mam dostępu do "fachowej" kuchni z dużymi garami. Ale jak kilka m-cy temu we własnej kuchni zrobiłem bodaj 4 słoiki meduzy bazowej, to i tak wykorzystałem wszystkie dostępne gary i palniki :)

zobacz wątek
6 lat temu
~sa∂yl

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry