Widok

Budowa domu stan surowy

mam pytanie odnośnie wybudowania małego domu w stanie surowym jakie to są koszty na dzień dzisiejszy czy ktos wie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
250 -300
180

179,99

Promocja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Domek 134m2 budowany 4 lata temu 88 tys stan surowy zamkniety, dach obdeskowany i pokryty papa. Cala robocizna samemu. Dom bez piwnicy sciany z ytonga, strop monolityczny, okna 3 szyby drutexu :)

Dom z poddaszem użytkowym i garażem po podłodze 280m. W sumie 400tys do zamieszkania. Plus działaczka. Pozdrawiam

Dom 100m2 z garażem budowany rok 2016/2017 dachówka ceramiczna , jeszcze wszystko w środku nie skończone420 tys + działka osobno. W tej chwili jeszcze są większe koszta i więcej formalności a co za tym idzie więcej potrzeba na to środków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stan surowy otwarty Ok 120 tys. Systemem zleconym plus roboty ziemne
Wszystko zależy jaka technologia budujesz i jakich materiałów używasz. Plus tego czy budujesz systemem ekonomicznym ( samodzielnie kładziesz cegly i wykańczasz ) czy zlecasz ekipie - wszystko winduje koszty:) Jedna porada jeśli chodzi o Banino- najlepiej okna 3szybowe ze względu na.lotnisko oraz wiatry:)

Przede wszystkim trzeba mieć świadomość stan surowy zamknięty to ok. 1/3 kosztów całej budowy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dom 120m
100 tys - dzialka i przylacze (cena z 2010roku)
100 tys - stan surowy otwarty
100 tys - stan zamkniety z pokryciem dachu
200 tys - wykonczenie z ogrodem
Domek ok 120 m2 około 180 tys. surowy zamknięty z dachówką i oknami bez przyłączy, instalacji, elewacji, wylewek, tynków itd.

siostra tak około 300 tys. wyłożyła na swój domek. Ja dopiero mam w planach budowę domu. Szukam mniejszego domu bo nie planuje mieć dużej rodziny. na stronie homekoncept widziałam ciekawy 100 metrowy projekt. powinno wystarczyć, zwsze to mniej sprzątania chociaż :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

I słusznie:) my tez mamy taki domek, a uwierz mi sprzątania full:) i bez sensu wydawać kase na większy. Lepiej sobie na wycieczkę gdzieś wyjechać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No pewnie. Do Egiptu. Bez sensu też mieć więcej niż jedno dziecko bo po co na co
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

2018-06-25 17:04:31
No pewnie. Do Egiptu. Bez sensu też mieć więcej niż jedno dziecko bo po co na co
W 100-metrowym upchniesz wygodnie 3 dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

100metrów ma mieszkanie w szeregu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak Pani/ Pan lubicie tak Egipt to proszę bardzo. Szkoda, że macie tak wąskie horyzonty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzizas....

Inne tematy z forum Banino

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

do góry