Widok
Budowa obwodnicy zabrała jedyną drogę do Pruszcza
Budowa obwodnicy południowej zabrała jedyną drogę do Pruszcza wałem wzdłuż kanału Raduni. Ominięcie tego odcinka jest praktycznie nie możliwe , a jazda krajową 91 nie wchodzi w grę a po prawej stronie wału są tereny prywatne. Czy zna ktoś jakąś alternatywną trase do Pruszcza jak najkrótszą
Około 2-2,5km się dokłada, pomierz sobie na mapach googla lub podobnych.
To nie lepiej odbić wcześniej np. przez park oruński, potem Łostowice, Wielkopolską do os. Cztery Pory Roku, w stronę Borkowa, nad obwodnicą, Jankowo i Straszyn. W tym wypadku zumi.pl ma świeższe mapy, niż google.
Ewentualnie od razu w Starogardzką, ale nie wiem jak tam z ruchem.
Ciężko doradzić coś konkretniejszego jak nie wiemy skąd jedziesz i jak bardzo chcesz unikać dróg. Np. z Wrzeszcza można krócej dojechać na 4 pory roku niż przez Śródmieście.
To nie lepiej odbić wcześniej np. przez park oruński, potem Łostowice, Wielkopolską do os. Cztery Pory Roku, w stronę Borkowa, nad obwodnicą, Jankowo i Straszyn. W tym wypadku zumi.pl ma świeższe mapy, niż google.
Ewentualnie od razu w Starogardzką, ale nie wiem jak tam z ruchem.
Ciężko doradzić coś konkretniejszego jak nie wiemy skąd jedziesz i jak bardzo chcesz unikać dróg. Np. z Wrzeszcza można krócej dojechać na 4 pory roku niż przez Śródmieście.
Ta trasa jest zupełnie inna od drogi nr. 222 , której pokonuje tylko 3km. Do wsi Gołębiewo Wlk jest asfalt z krótkim polnym odcinkem , potem 3 km. drogą nr 222 do Gołębiewka a później polnymi , przez Demlin i Obozin do Trzcińska. Od Trzcińska do Ciecholew polną a potem wąskim asfaltem do Kokoszkowych , gdzie jest wjazd na ścieżkę rowerową , która prowadzi już do Starogardu Cała trasa z Gdańska to jakieś 55 km. ( Obozin - Ciecholewy zielony szlak rowerowy )