Widok

Budowa obwodnicy zabrała jedyną drogę do Pruszcza

Chełm Temat dostępny też na forum:
Budowa obwodnicy południowej zabrała jedyną drogę do Pruszcza wałem wzdłuż kanału Raduni. Ominięcie tego odcinka jest praktycznie nie możliwe , a jazda krajową 91 nie wchodzi w grę a po prawej stronie wału są tereny prywatne. Czy zna ktoś jakąś alternatywną trase do Pruszcza jak najkrótszą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wojt - przesadzasz.

Budowa obwodnicy południowej zabrała raptem 200m wału nad Radunią w Lipcach. Nie jest to aż taki problem aby zjechać na chodnik uliczny lub ulicę gdzie po 300 m masz wjazd na wał.

pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Owszem w jedną stronę to jest możliwe, ale z powrotem nie za bardzo bowiem krajową 91 trzeba przeciąć a przejścia ani świateł tam nie ma
Alternatywna trasa to ul.Zawiejska .po 2-giej stronie torów . Tamtędy też można do Gdańska dojechać.
Ale chyba na tym odcinku (okolice Borkowskiej) nie ma jej.
A nie ma , ale przez Niegowo na wał Raduni , Krępce -czarnym lub czerwonym szlakiem i Pruszcz . To też w granicach możliwości przęciętnego rowerzysty .
A ile to km. bo Pruszcz jest tylko punktem tranzytowym bo przez to miasto jadę do Starogardu
Około 2-2,5km się dokłada, pomierz sobie na mapach googla lub podobnych.

To nie lepiej odbić wcześniej np. przez park oruński, potem Łostowice, Wielkopolską do os. Cztery Pory Roku, w stronę Borkowa, nad obwodnicą, Jankowo i Straszyn. W tym wypadku zumi.pl ma świeższe mapy, niż google.
Ewentualnie od razu w Starogardzką, ale nie wiem jak tam z ruchem.

Ciężko doradzić coś konkretniejszego jak nie wiemy skąd jedziesz i jak bardzo chcesz unikać dróg. Np. z Wrzeszcza można krócej dojechać na 4 pory roku niż przez Śródmieście.
O co kurcze chodzi z ta niemożnością jazdy po wale? Możecie przybliżyć problem? Nie da rady pojechać 100 m drogą? Swego czasu jeździłem tam prawie codziennie a ostatnio kilka razy autem i nie widziałem za bardzo utrudnień.
Na wale tam stoi dżwig , który rozkopuje ten wał pod budowę estakady , która będzie na nim biegła już tam powstają jakieś metalowe elementy wiaduktu. Aprpos , jeżdże do Pruszcza z Chełmu i drogę przez Straszyn od razu skreślam. Duży tam ruch a ścieżek rowerowych brak
hmmmm, już kojarzę. to ja rowerem na tym odcinku zawsze jechałem juz droga. tzn jadac od gdanska przez orunie walem a od mostku na starogardzkiej lecialem droga bo tam zaczyna byc szeroko i mozna spokojnie jechac.
Tak z ciekawości kędy jedziesz z Pruszcza?
do mnie to pytanie? z pruszcza tak samo jak do. czesto jezdzilem tez przez orunie sandomierska i dalej zawiejska odbijajac do glownej przy gdansku lipce. z pruszcza na odwrot.
Pytanie było do Wojta o trasę Pruszcz - Starogard.
Na pytanie odpowiadam

Rusocin - Żukczyn - Kłodawa - Trąbki Małe - Kaczki - Gołębiewa Wlk i Średnie - Gołębiewko - Demlin - Obozin - Trzcińsk ( tu jest mój rodzinny dom ) - Ciecholewy - Kokoszkowy - Starogard Gdański.
ale ty drogą dla samochodów jedziesz do starogardu gdańskiego czy jakiś jest dla rowerzystów droga
Ta trasa jest zupełnie inna od drogi nr. 222 , której pokonuje tylko 3km. Do wsi Gołębiewo Wlk jest asfalt z krótkim polnym odcinkem , potem 3 km. drogą nr 222 do Gołębiewka a później polnymi , przez Demlin i Obozin do Trzcińska. Od Trzcińska do Ciecholew polną a potem wąskim asfaltem do Kokoszkowych , gdzie jest wjazd na ścieżkę rowerową , która prowadzi już do Starogardu Cała trasa z Gdańska to jakieś 55 km. ( Obozin - Ciecholewy zielony szlak rowerowy )
jeździłem tym odcinkiem do zeszłego tygodnia w obu kierunkach o zmroku, ja poprostu przeprowadzałem rower około 20 m. maksymalnie. Nie rozumiem w czym problem?

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry