Widok
Czy chodzi o ten wątek? http://forum.trojmiasto.pl/Apel-stowarzyszenia-Godnosc-t766701,1,30.html Na skutek błędu moderatora został wstrzymany, ale wyświetla się już poprawnie. Pozdrawiam
Wiesz, zrezygnowałem z pisania w dziale "polityka". BND jest za cienkie na naszego bankstera. Jeszcze nie do końca wiem, skąd mu nogi wyrastają. Podejrzewam, że starsi bracia i jankesi za nim stoją. Znaczy, nie podejrzewam, ale mam pewność. Tylko nie wiem, którzy. Bo jedni chcą żeby państwo w Palestynie nadal tam trwało, a drudzy szukają nowej ziemi obiecanej na Ukrainie i w niektórych miastach w Polsce, np. we wzorcowo europejskim Wrocławiu. Kluczowe jest tu teraz pytanie, kogo reprezentuje JP Morgan.
I teraz tak, jeśli państwo położone w Palestynie nadal ma być w Palestynie, to niezbędna będzie wojna z Iranem. Kto chciałby mieszkać z otoczony wrogami i z instalacjami nuklearnymi pod nosem? I nasi, jako najwierniejszy sojusznik, ochoczo tam pojadą.
A jeśli zwycięży druga opcja, to może dojść u nas do przywrócenia demokracji i praworządności. Bo za tą opcją jest grandziarz, co zasilił ostatnio kroplówką upadający biuletyn tego, co uparcie nie chce pozdrowić brata.
Tak, czy tak, wesoło nie jest. Powinniśmy jak najwięcej wycisnąć z okresu przejściowego i liczyć na to, że będzie się przedłużał za sprawą niepokojów wewnętrznych głównych graczy, o co zresztą bardzo się pani enerdowska kanclerz postarała. Temu budowaniu samodzielności miała zresztą służyć idea wzmacniania grupy wyszehradzkiej i budowy międzymorza. Ale na to pole już został wysłany pan ładny, co go babcia wychowywała, a w wieku lat 15 padł ofiarą zaborczej pani, co lubi młodzież, a której ze względów procesowych pedofilką nie nazwę, bo nie wiem, czy jakieś paragrafy chronią żony głów państw. A my mamy tylko Waszcza i prezydenta mało określonego. Nie wróżę zbytnich sukcesów. Waszcza warto by wymienić na Wojciechowskiego, Legutkę, Krasnodębskiego lub Saryusz-Wolskiego.
No tyle na razie. Reszta poza forum. Zerknę na te wątki ogniskowe dzisiaj późnym wieczorem
I teraz tak, jeśli państwo położone w Palestynie nadal ma być w Palestynie, to niezbędna będzie wojna z Iranem. Kto chciałby mieszkać z otoczony wrogami i z instalacjami nuklearnymi pod nosem? I nasi, jako najwierniejszy sojusznik, ochoczo tam pojadą.
A jeśli zwycięży druga opcja, to może dojść u nas do przywrócenia demokracji i praworządności. Bo za tą opcją jest grandziarz, co zasilił ostatnio kroplówką upadający biuletyn tego, co uparcie nie chce pozdrowić brata.
Tak, czy tak, wesoło nie jest. Powinniśmy jak najwięcej wycisnąć z okresu przejściowego i liczyć na to, że będzie się przedłużał za sprawą niepokojów wewnętrznych głównych graczy, o co zresztą bardzo się pani enerdowska kanclerz postarała. Temu budowaniu samodzielności miała zresztą służyć idea wzmacniania grupy wyszehradzkiej i budowy międzymorza. Ale na to pole już został wysłany pan ładny, co go babcia wychowywała, a w wieku lat 15 padł ofiarą zaborczej pani, co lubi młodzież, a której ze względów procesowych pedofilką nie nazwę, bo nie wiem, czy jakieś paragrafy chronią żony głów państw. A my mamy tylko Waszcza i prezydenta mało określonego. Nie wróżę zbytnich sukcesów. Waszcza warto by wymienić na Wojciechowskiego, Legutkę, Krasnodębskiego lub Saryusz-Wolskiego.
No tyle na razie. Reszta poza forum. Zerknę na te wątki ogniskowe dzisiaj późnym wieczorem
Przestań zawracać sobie głowę kwestiami makro, nie ma sensu próbować budować dom poczynając od dymu z komina. Do opisu procesów warto sięgnąć po koncepcje z zajkresu fizyki, fizyki społecznej, która podpowiada, że nie da się sterować procesami oddolnymi, bo wynik jest zwykle nieprzewidywalny, a próby sterowania mogą wprawdzie w pewnym zakresie skuteczne, ale tylko chwilowo, bo takie próby uruchamiają procesy i czynniki uboczne, nieprzewidywalne. Właśnie widać, jak kończy się era konsumpcjonizmu i demoliberalizmu, właśnie z powodu prób kreowania piramid finansowych, które doprowadziły do nieoczekiwanych perturbacji gospodarczych i politycznych.
>Matematyka i fizyka to nauki uniwersalne, dotyczące wszelkich obiektów i ich zachowań.
Co to za bełkot ? Sam to wymyśliłeś ?
Matematyka jest nauką o generalnych strukturach, które wcale nie musza dotyczyć obiektów.
Fizyka to nauka przyrodnicza zajmująca się przyrodą nieożywioną. Modele matematyczne mogą być wykorzystywane przez fizykę jako narzędzie przewidywania i opisywania określonych relacji pomiędzy obiektami.
Jaq-u, fizyka nie jest nauką ścisłą, tylko przyrodniczą. Dla opisu przyrody stosuje tylko modele nauk ścisłych np. matematyki.
Co to za bełkot ? Sam to wymyśliłeś ?
Matematyka jest nauką o generalnych strukturach, które wcale nie musza dotyczyć obiektów.
Fizyka to nauka przyrodnicza zajmująca się przyrodą nieożywioną. Modele matematyczne mogą być wykorzystywane przez fizykę jako narzędzie przewidywania i opisywania określonych relacji pomiędzy obiektami.
Jaq-u, fizyka nie jest nauką ścisłą, tylko przyrodniczą. Dla opisu przyrody stosuje tylko modele nauk ścisłych np. matematyki.
"fizyka nie jest nauką ścisłą, tylko przyrodniczą. Dla opisu przyrody stosuje tylko modele nauk ścisłych np. matematyki."
No i kto tu bełkocze ???
A nie pisałem o modelowaniu fizycznym i matematycznym ?
A modelować można to, co naukowcowi przyjdzie do głowy, wszystkie dziedziny.
Douczcie się cieniasy. Na początek polecam Philipa Balla "Masa krytyczna".
No i kto tu bełkocze ???
A nie pisałem o modelowaniu fizycznym i matematycznym ?
A modelować można to, co naukowcowi przyjdzie do głowy, wszystkie dziedziny.
Douczcie się cieniasy. Na początek polecam Philipa Balla "Masa krytyczna".